Algimantas Rusteika. Džiugiosios LRT žinios

propatria.lt nuotr. kaunoforumas.com Gyvuliniais vagonais okupantai išvežė keliskart mažiau, negu savanoriškai iš nepriklausomos Tė...

propatria.lt nuotr.

Gyvuliniais vagonais okupantai išvežė keliskart mažiau, negu savanoriškai iš nepriklausomos Tėvynės pabėgo. Kaip paaiškinti, kokio čia duoti valdžios trokštamo „pozityvo“ eiliniam žiūrovui?

Ir visuomeninis manipuliuotojas pateikia džiaugsmingą žinią, kurios visas užtaisas – pavadinime: „Džiuginanti statistika: liepą užfiksuotas rekordinis imigracijos mėnuo Lietuvoje“ (žr. ČIA). Į šalį atvyksta daugiau, negu išvyksta, mūsų daugėja, valio, draugai!

Tam, kuris klausosi programos „Vremia“ viena ausimi ar skaito tik antraštes, to ir pakanka – grįžta daugiau, negu emigruoja, prasidėjo lūžis! Tačiau velnias visada slypi detalėse.

Išvykstančiųjų toliau sparčiai daugėja. Per šių metų sausį-liepą išvyko 20,4 proc. daugiau gyventojų negu per tą patį laikotarpį pernai – grėsmingas tempas. Lietuvos piliečių taip pat ir toliau išvyksta daugiau, negu parvyksta, per šiuos metus jau išvažiavo 19,1 tūkst., o sugrįžo 17,2 tūkst., t.y. mūsų ir toliau mažėja.

Tai kas gi pasikeitė, kokią čia manipuliuotojas džiugią žinią praneša? Ogi į milžiniškos emigracijos per dešimtmečius sukurtą vakuumą ima plūsti kitų šalių piliečiai, daugiausia uždarbiauti atvykstantys ukrainiečiai ir gudai. Tiesiog per šiuos kelis mėnesius jų buvo truputį daugiau, negu per tuos pačius mėnesius pabėgančių lietuvių.

Džiugi statistika – kaip kam. Aišku, tikra pelno palaima gražiai žilstantiems haneriams ir kitiems pigios darbo jėgos ištroškusiems tautiniams koncernams. Tik nieko džiugaus čia nei išsivaikščiojančiai tautai, nei nykstančiai valstybei.

Savųjų mažėja, svetimųjų daugėja. Išsivaikštom ir išsivažinėjam toliau, tiesiog, kad to nepastebėtume, už mūsų pinigus išlaikomas visuomeninis manipuliuotojas į viešąją erdvę įšvirkštė eilinę informacinio sieros vandenilio porciją.

Susiję

Įžvalgos 3690891988563691070
item