Vilniaus taryba apsisprendė: keičiamas Kazio Škirpos alėjos pavadinimas

Vilniaus miesto taryba šiandien pritarė idėjai pervadinti Senamiestyje, prie pat Gedimino kalno, esančią Kazio Škirpos alėją į Trispalv...

Vilniaus miesto taryba šiandien pritarė idėjai pervadinti Senamiestyje, prie pat Gedimino kalno, esančią Kazio Škirpos alėją į Trispalvės alėją.


Aiškinamajame priimto teisės akto rašte remiamasi nuomone, kad „K. Škirpos kaip istorinės asmenybės veikla vertintina nevienareikšmiškai“ ir kad „K. Škirpai, jo vadovaujamai organizacijai galima prikišti tai, kad Berlyno LAF organizacijos veikloje antisemitizmas buvo iškeltas į politinį lygmenį ir tai galėjo paskatinti dalį Lietuvos gyventojų įsitraukti į Holokaustą. Kita vertus reikia pastebėti, kad Berlyno LAF organizacija siūlė „žydų klausimą“ spręsti ne genocido, o išvarymo iš Lietuvos būdu.“

„Už“ šį projektą balsavęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius, komentuodamas Kazio Škirpos alėjos pavadinimo keitimo projektą, birželį teigė, kad K. Škirpa „prisidėjo prie juodžiausių Lietuvos istorijos 20 amžiaus epizodų“. 

Tuomet aiškindamas pritarimo šiam sprendimui motyvus, R. Šimašius pabrėžė, kad koalicijos partnerių darbų programoje numatyta, jog „Vilniuje neturi būti garbinami tie, kurie vienaip ar kitaip prisidėjo prie totalitarinių režimų“.

Susiję

Kazys Škirpa 3723499058108751013

Rašyti komentarą

33 komentarai

Hm rašė...

Na štai. Kitas žingsnis dabar bus uždrausti Kudirkos raštus, nes ten apie žydus nepagarbiai atsiliepta. O kada bus balsuojama dėl Kudirkos paminklo nugriovimo ir valstybės himno pakeitimo?

Kiemsargis rašė...

Darbas padarytas ,užsakymas įvykdytas.

Hm rašė...

Kai kas labai naiviai mano, kad įvykdžius reikalavimą, reikalautojai tuo pasitenkins ir paliks ramybėje. Šventas naivume, bus priešingai: jie tik pamatys, kad reikalavimai vykdomi, vadinasi, reikalauti apsimoka, ir reikalaus toliau ir daugiau. Čia toks kaip kantrybės ribų bandymas.

Skaitytojas rašė...

Koks paskatinimas tam šūdžiui, kur Generolo Vėtros atminimo lentą sudaužė.

Na niekaip, niekaip neįmanoma to, kas įvyko, pavadinti protingu poelgiu.

x rašė...

Laižyti žydams subinę ir vykdyti jų nesąmoningus reikalavimus Lietuvoje laikoma gero tono ženklu.

Unknown rašė...

Nesąmoningi reikalavimai? Netgi labai sąmoningi. Jie žino, ką daro ir ko siekia.

Anonimiškas rašė...

O tas, o ta, o tie, kurie į ką pavertė Lietuvą, kuri galėjo suklestėti, kaip Estija ar Suomija, yra kokios „asmenybės“: „vienareikšmiškos“ ar kokios? Kokios tų veikėjų CV? Ir ar viskas tose CV yra paminėta? Viskas?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kremliaus propagandistai ta proga gali ramiai įsipilti "granioną stakaną vodkės" ir atsipūsti - už juos darbas padarytas.

Anonimiškas rašė...

kpSS „prisidėjo prie juodžiausių Lietuvos istorijos 20 amžiaus epizodų“, bet kpSS kai kurios veikėjos ir kai kurie veikėjai ypatingai klesti. Tai kaip čia dabar, ką?

Anonimiškas rašė...

Visada nekenčiau žydų ir jų batlaižių ir buvau teisus.

Unknown rašė...

Tą patį jautė ir visos pasaulio tautos.

Anonimiškas rašė...

O aš gerbiu ir vertinu žydus nes jie visada žino, ką daro ir ko siekia. Tačiau niekinu jų batlaižius kaip ir apskritai visus niekingus parsidavėlius.

Gluosnis rašė...

Tipo nera garbingesniu asnenybiu be Skirpos. Kad ir J. Luksa Daumantas ar Stasys Lozoraitis. Vejas stiklineje.

Anonimiškas rašė...

Štai jums gyvas pavyzdėlis - TIK gatvės pavadinimas. O jūs manot, kad galėsit vėl tapti tauta. Net tokio mažmožio - pavadinti gatvę kaip norit, jūs jau nebegalit. O didesni dalykai jums ir visai ne pagal jėgas. Kaip lieps, taip padarysit. Daugiau jums jau neduota.

Šimašius.Kaip man lieps - taip ir darysiu rašė...

Vilniaus meras žada, kad Lukiškių aikštėje nebus tradicinio Vyčio skulptūros


Pikc Kažinkavičius rašė...

O juk įdomus reiškinys: save Rusijos priešais pristatantys liberalai tarnauja tos pačios Rusijos propagandai. Kaip ten - "žygiais, o ne žodžiais"? ;)

Anonimiškas rašė...

Visai ne keista - kad ir Armonaitės senelis. Jei kas ir keista - kad jie įsikibę vieno pavadinimo.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tai aš ir nesakiau, kad keista - aišku, kad ne. Aš čia tiesiog ironizavau, lengvai pašiepdamas jų visiems akivaizdų apsimetinėjimą.

Anonimiškas rašė...

Tą supratau. Apskritai aišku, kas iš tikrųjų slypi po ,,liberalais" ir kam jiems prireikė dar vienos partijos.

Anonimiškas rašė...

#ne mano sostinė

Anonimiškas rašė...

Reikėjo pavadinti Dušanskio vardu, būtų tvarka. Ir visur taip, ko čia dar maivytis. O surūdijusį vamzdį pavadinkit "Šimašiaus arka", ir viskas stosis į savo vietas. Bus adekvatu, teip skant.

Anonimiškas rašė...

Sprendžiant pagal paskutinių kelių metų Vilniaus savivaldybės nutarimus, Kremliuje tokiomis progomis išgerta labai nemažai.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ko ir reikėjo tikėtis: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=465616437608363&set=a.179215126248497&type=3&theater

Unknown rašė...

O ką jie daro ir ko siekia? Ir kodėl pats gerbi ir vertini, o visos pasaulio tautos jų nekentė?

Anonimiškas rašė...

Raudonasis maras gimsta vilniuje.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Čia gal toks slaptas klastingas planas - Kremliaus propagandistus negyvai nugirdyti? :D

Unknown rašė...

Gatvės pavadinimą atstatysim, kai valdžioje nebebus krūpčiojančių, niekingų išsigimėlių. Čia jau ne Vilniaus, bet visos lietuvių tautos reikalas. Plk. Škirpa išlieka mūsų atminty kaip Lietuvos valstybingumo sergėtojas abiejų okupacinių režimų metu, kaip mūsų tautos sąžinė, išmintis, teisingumas ir DRĄSA. Jaunime budėk!

Anonimiškas rašė...

K. Škirpa, J. Lukša ir S. Lozoraitis stovi vienoje gretoje - tautos didvyrių gretoje.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Akivaizdu, kad Šimašiaus ir kitų "grafičių saliamonų" tikslas kuo labiau sukelti Lietuvoje anti-žydiškas nuotaikas, o paskui visame pasaulyje ištrimituoti, kad "jie -t.y. saliamonai" buvo teisūs. O po to sekti turės purvo srautai ir visokios "sankcijos". Teisiškai įrodyta, kad Lietuvos valstybė neatsako, tai kas vyko II-jo Pasaulinio karo metais, nes Lietuvos valstybės NEBUVO.

Anonimiškas rašė...

O kur tavo sostinė? - pabaliuose gal? Ten ramu, minkšta ant kupsto, niekas nekliudo... nes niekam tos balos nereikia.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
x rašė...

Na K.Škirpa dar tiek to. Galima nurašyti jo riebiom antisemitinėm kalbom. Bet 4val naktį sėlinti nuimti Vėtros atminimo lentą - čia jau pramuštas dugnas.

item