Vengrija ir Estija formuoja sąjungą prieš migraciją ir už krikščioniškas vertybes

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas susitiko su Estijos vidaus reikalų ministru Martu Helme, siekdamas tarp Vengrijos ir Baltijos šalių ...

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas susitiko su Estijos vidaus reikalų ministru Martu Helme, siekdamas tarp Vengrijos ir Baltijos šalių suformuoti naują sąjungą migracijos ir konservatyvių vertybių klausimais. 

Orbanas ir Estijos vidaus reikalų ministras, laikinai einantis ir premjero pareigas, sutarė, kad saugoti krikščionišką kultūrą ir efektyvią ES išorinių sienų apsaugą yra šalių politikos prioritetai. M. Helme teigė, kad Višegrado grupės šalys yra europinių vertybių atstovavimo pavyzdys. 

Orbano atstovas spaudai taip pat pareiškė, kad Vengrijos premjero teigimu, migracija negali būti demografinio nuosmukio sprendimas, o europiečių šeimos turėtų sulaukti daugiau pagalbos, kad pasipriešintų mažėjančio gimstamumo tendencijoms. 

Vengrija skelbia, kad jos sukurtas „Šeimos biudžetas“ buvo reikšmingai padidintas pastarąjį mėnesį, numatant lėšas Šeimos apsaugos veiksmų plano įgyvendinimui. 

„Mums reikalingi ne skaičiai, o vengrai vaikai. Mūsų tikslas ne stabili ekonomika, o pati Vengrija, jos tauta ir jos istorija. Siekiama paskatinti mūsų šeimų tęstinumą ilgoms kartoms“, - teigė Vengrijos vyriausybės spaudos atstovas. 

Savo ruožtu Martas Helme teigė, kad jo vizitu siekiama padėti pagrindus Višegrado šalių ir Baltijos valstybių bendradarbiavimui, ginant nacionalinį suverenumą, tautines kultūras, krikščioniškas tradicijas ir stiprią į šeimą orientuotą politiką. 

Versta iš breibart.com



Susiję

Europa 674543476014454843
item