Vengrija ir Estija formuoja sąjungą prieš migraciją ir už krikščioniškas vertybes

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas susitiko su Estijos vidaus reikalų ministru Martu Helme, siekdamas tarp Vengrijos ir Baltijos šalių ...

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas susitiko su Estijos vidaus reikalų ministru Martu Helme, siekdamas tarp Vengrijos ir Baltijos šalių suformuoti naują sąjungą migracijos ir konservatyvių vertybių klausimais. 

Orbanas ir Estijos vidaus reikalų ministras, laikinai einantis ir premjero pareigas, sutarė, kad saugoti krikščionišką kultūrą ir efektyvią ES išorinių sienų apsaugą yra šalių politikos prioritetai. M. Helme teigė, kad Višegrado grupės šalys yra europinių vertybių atstovavimo pavyzdys. 

Orbano atstovas spaudai taip pat pareiškė, kad Vengrijos premjero teigimu, migracija negali būti demografinio nuosmukio sprendimas, o europiečių šeimos turėtų sulaukti daugiau pagalbos, kad pasipriešintų mažėjančio gimstamumo tendencijoms. 

Vengrija skelbia, kad jos sukurtas „Šeimos biudžetas“ buvo reikšmingai padidintas pastarąjį mėnesį, numatant lėšas Šeimos apsaugos veiksmų plano įgyvendinimui. 

„Mums reikalingi ne skaičiai, o vengrai vaikai. Mūsų tikslas ne stabili ekonomika, o pati Vengrija, jos tauta ir jos istorija. Siekiama paskatinti mūsų šeimų tęstinumą ilgoms kartoms“, - teigė Vengrijos vyriausybės spaudos atstovas. 

Savo ruožtu Martas Helme teigė, kad jo vizitu siekiama padėti pagrindus Višegrado šalių ir Baltijos valstybių bendradarbiavimui, ginant nacionalinį suverenumą, tautines kultūras, krikščioniškas tradicijas ir stiprią į šeimą orientuotą politiką. 

Versta iš breibart.com



Susiję

Europa 674543476014454843

Rašyti komentarą

24 komentarai

Anonimiškas rašė...

Puiku. Nuostabi žinia.

Anonimiškas rašė...

Kas tas Helme? Putinas jau ir Estijoj "patriotų" surado?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Skaitytojas rašė...

Nu va, mes ir vėl atsiliekam nuo Estijos :D ��

Du Gražuliai rašė...

Nu ir kas tuos vaikus ryšis gimdyt, kai nebus stabilios ekonomikos ir nebus teigiamų skaičių ir perspektyvos? Vengrai nori krūvas gavrošų turėt kaip kokiam Gazos sektoriuj?

Anonimiškas rašė...

„tipo“, moderatorius?

Anonimiškas rašė...

Mes visada buvome atsilikę net ir nuo Estijos(prisiminkime iš kur atėjo į Lietuvą Sąjūdžio idėjos). Dabar, išrinkus naują Prezidentą, būtų gera proga bent jau pradėti kalbėtis su Višegrado šalimis, taip pat glaudžiau bendradarbiauti su Estija bei Latvija. Tačiau tarp gražių Prezidento kalbų prie J. Basanavičiaus paminklo, kitoje kalboje buvo prasitarta ir apie glaudesnę eurointegraciją...Netrukus pajusime ir pamatysime kur link plauks pakrypęs Lietuvos laivelis.

Anonimiškas rašė...

Vargšas tamsta. Raudonieji tau smegenis suėdė.

Anonimiškas rašė...

Va ir pamatysim, koks naujasis mūsų prezidentas.
Vakar per vienas vakarietiškas TV žinis girdėjau, kad Briuselis jau rengia kryžiaus žygį prieš Lenkiją ir Vengriją. Atseit, ne teisinės valstybės. Kaip tokiu atveju balsuos mūsų EParlamentarai, spėlioti nereikia.

Anonimiškas rašė...

Gal reikėtų ne pasyviai žiūrėti, bet paraginti mūsų politikus jungtis prie šitų jėgų? Kaip tai padarė keli kardinolai Vatikane, kreipdamiesi į popiežių.

Anonimiškas rašė...

Jei pasidomėtumėt Vengrijos šeimos politika ir konkrečiomis - finansinėmis - priemonėmis, tai nerašinėtumėt nei apie Gazą, nei apie gavrošus. Bet gi šviestis, domėtis ir lavintis reikia laiko ir pastangų...

x rašė...

Visos tokių veikėjų "finansinės priemonės" baigiasi tuo pačiu - iš už jų išlenda botoksinė kremliaus šmėkla.

Eurointegracija pola! rašė...

Skubiai pasitikrinkite palovį! Ten gali būti pasislėpusi EUROINTEGRACIJA!

Anonimiškas rašė...

LT taip pat turi seimos politika. Skirs 70+30 euru kaimu bambaliniams (cic, tautines jegos - juozaicio rinkejai),. tie paskaiciuos kad uz 70 galima gerai pagerti ir tie, kurie dar pajegs, pridarys tu vaiku.

Anonimiškas rašė...

Jei tave kas pola, nežiūrėk po lova, o kreipkis į Interpolą.

Toleratorius rašė...

Tos tradicinės šeimos dvokia 1930-aisiais. Kažkokios nacistų kuopelės. O va vaivorykštinė eurointegracija – kelias į šviesią, tolerantišką ateitį!

Anonimiškas rašė...

gal būt prie naujo prezidento bus geresni santykiai su Vyšegradu, nes tulpė siekdama posto briuselynėj visai ignoravo V4 (pagalvokit, laikė mus įkaitais dėl savo ambicijų ir vistiek nieko nepešė).

Anonimiškas rašė...

Paskui žiūrėk gal tuos mūsų geresnius santykius su V4 įvertins Volodia Piterskij, gal įžvelgs kokią perspektyvą ir pasiūlys kokios naftutės rinkimams finansuoti kaip Salviniui.

Anonimiškas rašė...

Alio, interpolas? Mane pola fašistojantys homofobai! Tokie baisūs, tradiciniai!

Anonimiškas rašė...

O Lietuva? Jau ne pirmą kartą baltai pavydžiu Estijai.

Anonimiškas rašė...

Ju seniai aišku, kad Lietuvai Latvijai ir Estijai kartu su V4 seniai reikia vienytis prieš Briuselio diktatą - tiesa, po šių Europarlamento rinkimų Briuselyje galimos visai neblogos permainos, nes Europos patriotinės jėgos labai sustiprino savo pozicijas.

Anonimiškas rašė...

Eurointegracija pola!-11:02, silpnai argumentuojate.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item