Seimas pritarė S. Skvernelio kandidatūrai toliau eiti Ministro Pirmininko pareigas

propatria.lt nuotrauka  Seimas, vadovaudamasis Konstitucija ir atsižvelgdamas į Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos dekretą, pritarė...

propatria.lt nuotrauka 
Seimas, vadovaudamasis Konstitucija ir atsižvelgdamas į Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos dekretą, pritarė Sauliaus Skvernelio kandidatūrai į Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko pareigas. Už tai numatantį Seimo nutarimą (projektas Nr. XIIIP-3706) balsavo 83 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 30 parlamentarų.

Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, pristatydamas savo dekretą, yra sakęs, kad šią kandidatūrą teikia atsižvelgdamas į tai, kad ji yra remiama Seimo daugumos, ir siekdamas užtikrinti prielaidas veikti veiksmingai, Seimo pasitikėjimą turinčiai Vyriausybei.

Kaip anksčiau pabrėžė S. Skvernelis, vienas esminių darbų šiandien tebėra Lietuvos demografinės situacijos gerinimas. Pasak jo, prioritetas XVII Vyriausybės darbotvarkėje buvo, yra ir toliau būtų socialinė atskirtis.

„Du trečdaliai darbų, dėl kurių susitarė naujoji koalicija, iš esmės jau vyksta, yra Vyriausybės programoje. Tai ir nuoseklus išlaidų Lietuvos socialinėje politikoje didinimas, kovos su korupcija priemonės, savivaldos galių stiprinimas bei asignavimų joms didinimas. Bus gerinama regionų infrastruktūra, plečiamos savivaldybių savarankiškos funkcijos, toliau didinamos lėšos vietinės reikšmės keliams tiesti, mažinamos valstybės valdymo išlaidos, stiprinamas mokslo ir verslo bendradarbiavimas“, – teigė S. Skvernelis. Jis taip pat tvirtino matantis erdvės padaryti mokesčių sistemą dar labiau progresyvesnę, kad asmenys, gaunantys dideles pajamas, labiau prisidėtų prie viešųjų paslaugų finansavimo.

Pasak S. Skvernelio, švietimo sistemoje jau rengiamas nemokamo bakalauro modelis ir atitinkamai planuojamos lėšos, didinamas neformaliojo ugdymo finansavimas, ruošiamasi įtvirtinti teismų tarėjų institutą, rengiamasi įvesti nemokamą vaikų maitinimą, įgyvendinamos kitos numatytos priemonės.

Liepos 12 d. iškilmingame Seimo posėdyje prisiekė Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. Respublikos Prezidentui pradėjus eiti pareigas Vyriausybė grąžino įgaliojimus. Įstatymai numato, kad Seimui pritarus pateiktai Ministro Pirmininko kandidatūrai, Respublikos Prezidentas turėtų paskirti Ministrą Pirmininką ir pavesti jam sudaryti Vyriausybę. Vyriausybės sudėtį dekretu tvirtins Respublikos Prezidentas G. Nausėda.


Susiję

Saulius Skvernelis 7728910961463541929
item