Rimantas Dagys: „Padėsiu kurti naują politinę jėgą“

propatria.lt nuotr. respublika.lt Seimo narys Rimantas Jonas Dagys, sustabdęs narystę konservatorių partijoje, viešai pranešė, jog ...

propatria.lt nuotr.

Seimo narys Rimantas Jonas Dagys, sustabdęs narystę konservatorių partijoje, viešai pranešė, jog prisidės prie naujos politinės jėgos kūrimo. Toks sprendimas natūralus, nes, pasak parlamentaro, Lietuvoje nebėra nė vienos krikščioniškos partijos, tik kelios liberalios. „Liberalizmas griauna tradicines vertybes ir struktūras, pats nesiūlydamas iš esmės nieko nuoseklaus, tačiau svarbiausia, jog jis iškreipia žmogaus prigimtį ir paneigia jo orumą“, - socialiniame tinkle rašė R. J. Dagys.

- Feisbuke rašėte, kad padėsite kurti naują politinę jėgą, kam padėsite? - „Respublika“ klausė R. J. Dagio.

- Noro yra tikrai daug iš ne vienos grupės, o aš jaučiu pareigą, turėdamas savo politinę patirtį, jiems padėti. Daugumoje tai jauni krikščioniškų, patriotiškų pažiūrų žmonės, jie mato tokios politinės jėgos reikalingumą. Nes nebėra tokios politinės jėgos, kuri galėtų nuosekliai atstovauti toms vertybėms.

- Galite konkretizuoti, kokios tai grupės?

- Tai žmonės iš įvairių krikščioniškų ir patriotinių organizacijų, nenorėčiau labai smarkiai forsuoti įvykių, jūs pamatysite artimiausiu metu. Tie žmonės anksčiau ar vėliau išaiškės. Kadangi dar daug dalykų yra „judesyje“, aš nenorėčiau įvykiams užbėgti už akių.

- Jeigu jūs sutikote padėti, akivaizdu, kad jau aptarėte pagrindines sritis, kur konkrečiai orientuositės.

- Visos sritys, be abejonės, yra svarbios. Mes norime, kad būtų nuosekliai, ne fragmentais, ne po truputį, įgyvendinamos krikščioniškos, patriotinės vertybės. Be nuoseklaus vertinimo, jokios gerovės valstybės - kaip nori mūsų šalies prezidentas - nesukursime. Norint valstybę sukurti, reikia orientuotis nuo žmogaus atsiradimo iki politikos viršūnių, kur priimami tam tikri sprendimai ekonomikos, socialiniais ir kitais klausimais. Taigi turi būti nuoseklus, darnus požiūris. Mes esame gilioje demografinėje krizėje, kuri gali turėti labai skaudžias pasekmes mūsų Tautos išlikimui.

Bus stiprinamas ir Šeimos institutas, nes be to tikrai nebus galima išspręsti jokių demografinių klausimų. Juk vaikai gimsta šeimoje, iš vyro ir moters, o ne kokiu nors kitokiu būdu.

- Teigėte, kad tokios politinės jėgos sėkmė nėra garantuota, tačiau kartu sakote, kad telkiasi jaunimas. Tai gal jūs pasmerkti sėkmei?

- (Juokiasi.) Politikoje esu šešta kadencija, esu matęs visokių dalykų. Tam reikia įdėti daug darbo, daug entuziazmo. Jis dabar kyla, ir linkiu, kad tas entuziazmas nenuslobtų. Manau, turime puikią progą suburti krikščioniško flango žmones, kurie žino, kaip būna kitaip. Patirties ir jaunystės simbiozė, tikiu, gali duoti neblogų rezultatų.

- Kaip vadinsis politinė jėga?

- Anksti kalbėti. Kokią ji formą įgaus, taip pat anksti kalbėti. Pamatysime rudenį, pradės ryškėti kontūrai. Yra įvairių siūlymų, idėjų, yra viena kryptis, tik skirtingos iniciatyvos.

- Ar dėl iniciatyvos prisidėti prie naujos politinės jėgos kūrimo sulaukėte kokios reakcijos iš Seimo kolegų?

- Galiu pasakyti tiek, kad palaikymo sulaukiau daugiau nei tikėjausi. O kiekvienas priims asmeninį sprendimą, priklausomai nuo asmeninių įsitikinimų, aš tikrai neįkalbinėju žmonių kažkaip elgtis. Tik sąmoningo apsisprendimo būdu galima sukurti tikrai naują darinį.

Aš tikrai nesu ekspertas ir savęs visažiniu nelaikau, bet žinau mūsų visuomenės reakciją. Ji kalba apie tai, kad krikščioniškų, tautinių vertybių žmonės nebeturi už ką balsuoti. Nes nė viena politinė jėga nuosekliai jiems neatstovauja. Tai visuomenės raginimas. O aš tik atsiliepiu į tą raginimą.

Kalbino Edita Siavris.
respublika.lt

Susiję

Rimantas Jonas Dagys 18808178736181598

Rašyti komentarą

13 komentarų

Anonimiškas rašė...

Gerb.R.Dagys yra Kovo 11-osios Lietuvos vienas iš vertingiausių ir kokybiškiausių politinių veikėjų.Vienas minusas už tai,kad per vėlai išstojo iš žiauriai sulibėralėjusios TS-KD partijos.Labai pageidautina sukurti ir įtvirtinti Lietuvos politinėje erdvėje krikščionišką-tautinę jėgą,bet tai daryti trukdys liberalmarksistinė dičkė žiniasklaida su Visuomeniniu transliuotoju LRT priešaky.Žinotina ir tai,kad Žaliųjų valstiečių partijos rinkiminėje programoje į Seimą buvo daug įtraukta tautinių ir krikščioniškų nuostatų,bet ,deja, tikrovėje jos beveik užmirštos,-tiesiog daugeliu atveju vykdoma neoliberalioji politika,ypač tai vykdo grynuolis liberalas Premjeras su savo komanda bei Seimo pirmininkas.

Anonimiškas rašė...

Dagys šaunuolis. Gaila, kad jaunesni, krikščioniškai ir patriotiškai nusiteikę konservų lyderiai vis dar bijo š. Gabrieliaus. Už tą trupinį aukso, visus savo darbus ir pelnomus rinkėjų balsus atiduoda šiam neoliberalui. Bet, mano nuomone, atsiskyrę nuo konservų, jie atgautų daugelio žmonių pagarbą, o tuo pačiu - ir tas jų aukso trupinys nelabai nukentėtų..

Anonimiškas rašė...

Panašu į kavinių verslą Vilniuje. Nuoširdžiai linkiu sėkmės atidarant savo kavinę.

Anonimiškas rašė...

Katalikas talibas, šventesnis uz Popiežių, išėjo iš TS ir kur savo davatkų talibaną. Lyg dar tų partijų, kuriose knibžda bebrai, mažai būtų. Linkiu sėkmės ir gauti savo 2%.

x rašė...

Tą patį sakė ir apie Tautininkų Sąjungą. Jau kai išstos iš Tėvynęs Sąjungos, dangus atsivers, rojus partijon ateis, o per rinkimus visus triuškins. Išstojo ir pavirto smirdančia kloaka, kurioje veisiasi vatnykai o viršūne tapo surusėjęs filosofas su plyta, ale kandidatas į prezidentus, kuris vazineja pas AfD "zadaniju".

Anonimiškas rašė...

Tautininkai nusivažiavo, filosofas irgi šiaip sau, bet tik niekaip negaliu užčiuopti skirtumo tarp vatnyko ir konservatoriaus, atsiprašant.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Nes jo ir nėra, tad nenuostabu, kad nėra ką ir užčiuopti. ;)

Anonimiškas rašė...

Amžinos vertybės visada amžinos,todėl labai puiku kad atsiras jas atsovaujančiu tai tolygu apaštalams, veikla jų bus tolygi pragare, bet turėtu dar būt ir minioje jiems pritariančių, viltis miršta paskutinė.

Anonimiškas rašė...

---> x-ui 14.12
Paaiškinkite, kaip balsavimas ir rezoliucija už Maroko ,,pabėgėlių paktą'' suderinamas su pavadinimu ,,tėvynės sąjunga''.
Žodį ,,tėvynės'' specialiai parašiau mažąja raide, nes neaišku, kokios ,,tėvynės'' ši sąjunga yra; kai 1990-aisiais su Dievo pagalba išsivadavome iš vienos sąjungos, po keleto metų Lietuvoje atsirado kita.
Kokiame nors viešame renginyje reikia paklausti G.Landsbergio, A.Vyšniausko ir kitu jaunųjų TS aktyvitų, kodėl iki šiol jie nepasiūlė ir nesiūlo desovietizacijo įstatymų projektų - tokių, kaip kgb agentūros Lietuvoje paviešinimas.
X-ai, atsakykite į šiuos du klausimus- su sąlyga, jeigu esate TSLKD šalininkas ir jų gynėjas mūsų diskusijose.
Jei to nepadarysite, teks manyti, kad esate Kremliaus provokatorius, sąmoningai dėstantis neargumentuotus priešgyniavimus.

Anonimiškas rašė...

Tikrai reikia naujos politinės jėgos, nes pažiūrėkite, kas darosi:
https://www.facebook.com/myhay.albu.3/videos/2331847893557983/UzpfSTEyNjg1MTAxMTQ6MTAyMTQ0ODcyMTM4NzUzMDI/

Anonimas rašė...

Kokių galų reikėjo naikinti Krikščionių demokratų partiją ir šlietis prie buvusių komunistų ir kgebistų Dagy. Nežinau kaip kituose skyriuose, bet Kauno miesto tikrieji Krikščionys demokratai niekur neprisijungė ir veikia. Tad sugrįžk ir jokių kitų naujų partinių pakaitalų Lietuvos dorovei nereikia - kaip krikščioniškumo.

x rašė...

Nesu nei TSLKD narys, nei gerbėjas. Bet galiu atsakyt.
Aišku pats Kubilius geriau atsakytų. Šiaip jis sakė kad geriau bent toks pabėgėlių reglamentavimas, negu jokio. Bet mažas konservatorių skaičius kaip ir per bet kurį balsavimą nieko nelėmė, o va kodėl valstiečių dauguma balsavo už paktą mįslė tebelieka.
Kad 2004 m. atsiradome ES galima tik džiaugtis. ES fondai, euras, investicijos. Aišku, runkeliniams patriotams blogai, nes tik nuskurdusiame ubagyne tarpsta tokie "patriotai".
Apie desovieticiją ir deKGB daug galėtų papasakoti ne Gabrielius, o jo senelis. Būtent jis turejo istorinį šansą tai padaryt, bet nepadarė. Gal galvojo kad kgbistas vald́́́žioje ne taip jau blogai, jei turiu kompromatą ir galiu jį valdyt? Bet kuriuo atveju žala Lietuvos vystymuisi žiauri. Dabar praėjus 30 metų jau vėlu kažką desovietizuot - žala padaryta, kaltininkai nusenę ar išmirę.

item