Prezidentas vyksta į Latviją

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda rytoj, liepos 23 d., darbo vizito vyks į Latvijos Respubliką, kur susitiks su šios šalie...

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda rytoj, liepos 23 d., darbo vizito vyks į Latvijos Respubliką, kur susitiks su šios šalies Prezidentu Egils Levitsu, Seimo pirmininke Ināra Mūrniece ir Ministru Pirmininku Krišjānis Kariņš bei lietuvių bendruomene Rygoje.

Susitikimų metu bus aptarti dvišaliai santykiai ir pozicija siekiant bendrų tikslų Europos Sąjungoje bei NATO – gynybos ir saugumo klausimai, strateginiai transporto infrastruktūros projektai „Via Baltica“ ir „Rail Baltica“, bendri energetikos projektai.

Prieš savo antrąjį užsienio vizitą šalies vadovas pabrėžė išskirtinę baltų tautų vienybę, Lietuvos ir Latvijos žmones siejančią bendrą istoriją, vertybes ir interesus. Pasak Prezidento,  Lietuva ir Latvija vienodai mato iššūkius ir grėsmes, o tai lemia sėkmingą bendradarbiavimą tiek dvišaliu lygiu, tiek drauge sprendžiant regiono iššūkius, ginant abiejų šalių piliečių interesus tarptautinėje arenoje.

Rygoje Prezidentas padės gėles prie Laisvės paminklo ir apsilankys Latvijos Nacionalinėje bibliotekoje, apžiūrės retų ir vertingų leidinių kolekciją. Šalies vadovas bibliotekai padovanos lietuvišką knygą, kurioje pristatoma Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų Vilniaus Žemutinėje pilyje istorija.

Susiję

Užsienio politika 1794052446013564040

Rašyti komentarą

item