Prezidentas pagerbė Tautos patriarchą dr. J. Basanavičių

Prezidentūros kanceliarijos nuotrauka  Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda inauguracijos dieną pradėjo apsilankymu prie pa...

Prezidentūros kanceliarijos nuotrauka 
Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda inauguracijos dieną pradėjo apsilankymu prie paminklo dr. Jonui Basanavičiui.

Į senąją Vilniaus miesto dalį įžengęs su žmona ir dukromis, valstybės vadovas stabtelėjo prie Aušros vartų Švč. Mergelės Marijos. Jiems einant pro Nacionalinės filharmonijos pastatą, kuriame 1905 m. vyko Didysis Vilniaus Seimas, skambėjo Juozo Naujalio „Svajonė“.

„Čia Jonas Basanavičius pradėjo įgyvendinti savo svajonę, – nusilenkęs Tautos patriarchui, sakė Prezidentas. – Čia buvo padėti pamatai Lietuvos Nepriklausomybės Aktui, kuris buvo pasirašytas keliolika metų vėliau. Šis žmogus man simbolizuoja, kiek galima padaryti Lietuvos labui net nebūtinai būnant politiku.“

Naujasis valstybės vadovas pabrėžė, kad dr. J. Basanavičiaus gyvenimą geriausiai apibūdina vienas žodis – Lietuva. Pasak Prezidento, dr. J. Basanavičius tautinę lietuvių tapatybę puoselėjo tuo metu, kai jai buvo iškilę daugiausia pavojų.

„Šiandien aš matau, kad mūsų tautinei tapatybei taip pat kyla pavojų, ir galbūt ne tiek dėl to, kad mes patys nebesugebame savo tautinės tapatybės apsaugoti, bet dėl to, kad yra daugybė pagundų, globalizuotas pasaulis, daug visokių tarptautinių srovių, kurios kartais paveikia lengviau paveikius žmones tos globalizmo kultūros link, – sakė Prezidentas Gitanas Nausėda. – Tautiškumo puoselėjimas šiandien tampa kaip reta sudėtingas uždavinys, kurį reikia įgyvendinti.“

Šalies vadovas paragino visus šalies žmones semtis įkvėpimo iš dr. J. Basanavičiaus ir pasiūlyti pasauliui savo išskirtinumą bei sėkmės istoriją.


Susiję

Gitanas Nausėda 1512370936218234150

Rašyti komentarą

16 komentarų

Anonimiškas rašė...

maloniai netikėtas pareiškimas

Anonimiškas rašė...

Pareiškimą apie tautiškumo puoselėjimą komentuodami tuoj pat užsipuolė Ališauskas ir Laurinavičius sakydami, kad tai jau A. Juzaičio kalbos.

Anonimiškas rašė...

Klausiausi komentavimą per radiją, paliko slogų įspūdį slidus vinguriavimas (nei tiems, nei aniems).

Pikc Kažinkavičius rašė...

Aišku, poza ir nenuoširdu - bet, iš kitos pusės, matosi, kad nekvailas: supranta, kad apsimoka orientuotis į visuomenės DAUGUMOS, o ne gaujos rėksmingų (o dažnai - ir įtakingų) "leftistinių" radikalų nuomonę.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Mano akimis žiūrint, neblogas (ir nemenkai prablaivinantis nuo euforijos) tekstas: https://www.facebook.com/algimantas.rusteika/posts/2381855402093411.
Dabar rimtai: mintyse grįžkite į situaciją iki rinkimų - ir pasakykite, ar jūsų akyse Nausėda buvo tautinio patriotizmo bei krikščioniškų vertybių vėliavnešys? Ar balsavote už "svajonių Prezidentą beigi Mesiją", ar vis dėlto už "mažesnę blogybę"? Tai kas pasikeitė? ;)

x rašė...

Tai kad "svajonių Prezidentas beigi Mesijas" savo rinkimus baigė ten kur ir prognozavo Radžvilo chebra - analinėj angoj gavęs graudžius 4,75%.

taip taip jo jo rašė...

cia tos "daugumos" kuri 3-4% per rinkimus surenka? ir eidamas prie J.Basanaviciaus paminklo tikrai negalvojo kaip isiteikti Pauodegiu km. pasalpiniam ale naciui.

Gabrielė rašė...

Nesuprantu čia apie Juozaitį? Svajonių prezidentais galima vadinti bet kurį. O Mesijas tai piktavališkai priešininkų priklujuota etikėte. Jo palaikytojai nei taip ji vadino, nei įsivaizdavo. Juozaitis suvienijo žmonės su tautiniais įsitikinimais. O kokie būtų procentai, jei medios nebūtų vykdę įsakymo visus pretendentus užblokuoti ir palikti tik tris???

Anonimiškas rašė...

Tikriausiai atvirkščiai. Buvimas medijose jam tik kenkė, nes darė vien nesąmones. LRT gi nieko neblokavo, bet ne, pabėgo iš studijos kad verkti po LRT langais. Neva išrinko verksnį lakūną, išrinks ir mane. Deja, ne 2003 m. už lango. Užaugo nauja rinkėjų karta kuriai verksnių nereikia.

Sėlis rašė...

Gabrielė 2019-07-14 07:48

Citata: “Juozaitis suvienijo žmonės su tautiniais įsitikinimais.”
Nesuvienijo. Nejaugi tikite, kad tokių žmonių tik 4,75 %? Ne, gerokai daugiau. Nepūskite į vieną dūdą su krizenančiais leftdaunais.

linalk rašė...

matyt sekmadienį visi protingi žmonės neužsiima landžiojimu po internetą. Kadangi protu neblizgu, tai sugebėjasu rasti inauguracijos pokylio vidiniame rūmų kieme nuotraukas..O ten, pokylyje, stovi sau Vanagaitė su savo žydeliu...Tiek žinių

Pikc Kažinkavičius rašė...

O tai jau ĮDOMU - gi į tą "tusą" pagal pakvietimus einama. Gal galite tą nuotrauką įmesti - grynai edukaciniais tikslais? :)

linalk rašė...

https://www.15min.lt/galerijos/katalogas/aktualu-kita?fbclid=IwAR30p4L5PiuTyvjMI178JuYUsDym0pCtFkIs1V5dmrutPLhIQfMQM9y3NxM#galerija/183124/4823760

linalk rašė...

atidaro galerijas. Reikia ieškoti galerijos "prezidentinė puota iš arti:iškilmiongas priėmimas- Prezidento rūmų vidiniame kieme

Pikc Kažinkavičius rašė...

Čia šita? https://www.15min.lt/galerija/prezidentine-puota-is-arti-iskilmingas-priemimas-prezidento-rumu-vidiniame-kieme-183124#_
Kuri nuotrauka? Neįspanginu, kur ten tos ypatos.

supratingas rašė...

Lina, ar tikrai neapsirikote? Man nepavyko rasti tos menkystos ieškant pagal jūsų pateiktas nuorodas. Ar ne šitas nuotraukas https://www.15min.lt/galerija/prezidentine-puota-is-arti-iskilmingas-priemimas-prezidento-rumu-vidiniame-kieme-183124#galerija/183124/4823758 ir https://www.15min.lt/galerija/prezidentine-puota-is-arti-iskilmingas-priemimas-prezidento-rumu-vidiniame-kieme-183124#galerija/183124/4823760 turite omenyje? Ten lyg ir Platelis su žmona.

item