Per 3 mėnesius 82 Indijos kaimuose negimė nė 1 mergaitė

Jens Johnsson (unsplash.com) nuotr. Šiaurės Indijoje esančios Uttarkashi srities valdžia praneša, kad per pastaruosius 3 mėnesius 82 ši...

Jens Johnsson (unsplash.com) nuotr.
Šiaurės Indijoje esančios Uttarkashi srities valdžia praneša, kad per pastaruosius 3 mėnesius 82 šios srities kaimuose gimė 216 berniukai ir negimė nė 1 mergaitė. Neabejojama, kad tokios statistikos priežastimi yra Indijoje papiltę dar negimusioms mergaitėms atliekami abortai.

Ashishas Chauhanas, Uttarkashi apygardos magistratas, kalbėdamas su ANI news agency, pripažino, kad statistika „išryškino“ situaciją, kuomet žudomos dar negimusios moterys (angl. female foeticide). Jo teigimu, valdžia tirs šį atvejį. 

Taip pat Uttarkashi apygardos valdžia bando teigti, kad problemos mastas yra mažesnis nei teigta iš pradžių – esą neadekvačiai mažas mergaičių gimstamumas yra problemiškas ne 132 (kaip teigta iš pradžių), bet 82 srities kaimuose. Be to, kalbėdamas su Times of India, Uttarkashi apygardos magistratas bandė pabrėžti, kad selektyvių abortų problema kituose Indijos regionuose yra dar didesnė.

Nors Indija lyties atžvilgiu selektyvius abortus teisiškai uždraudė dar 1994 metais, bet faktiškai abortai mergaitėms yra vis dar labai paplitę. Daugelyje Indijos sričių mergaitės, kitaip nei berniukai, laikomos finansine našta.

UNICEF duomenimis, Indijoje kasmet aborto būdu nužudoma apie 500 tūkstančių mergaičių. Skaičiuojant nuo 2006-ųjų metų, prieš gimimą arba tik ką gimusių nužudytų mergaičių skaičius siekia 10 milijonų.

Selektyvus dar negimusių ir jau gimusių mergaičių žudymas ypač paplitęs šiaurės Indijoje ir vakarinėje dalyje esančioje Gudžarato valstijoje.

Dar negimusių mergaičių abortai Indijoje ypač paplito XX amžiaus paskutiniajame dešimtmetyje, kuomet ultragarso technologijų dėka įgyta galimybė nustatyti dar negimusio vaiko lytį.

Parengta pagal dailymail.co.uk informaciją.

Susiję

Pažangos ideologija 3284446163890562037

Rašyti komentarą

2 komentarai

Nežiniukas rašė...

Va, tie selektyvūs abortai yra didžiausias feminisčių galvos skausmas:

Abortai joks blogis, nes tai nėra žmogus. Tai koks skirtumas, kokios lyties tas nežmogus yra.

Iš kitos pusės feministės jaučia, kad vistik tai žmogus, bet nėra kaip priešintis tiems selektyviems abortams dėl aukščiau nurodytos priežasties. Nes pradedant kalbėti apie lytį (nežmogaus) ir nurodant, kodėl lytis svarbu, neišvengiamai tektų pripažinti apie kieno lytį kalbama.

Juokingas ir tas Indijos valdžios draudimas dėl selektyvių abortų. Po tokio įstatymo priėmimo, oficialiai Indijoje nebeliko nei vienos moters, pasidariusios selektyvųjį abortą: visos moterys žudė negimusias mergaites išskirtinai dėl abortus leidžiančių priežasčių (pas mus tai būtų sunki materialinė padėtis ir t.t.)

Anonimiškas rašė...

Taigi, o užaugę tie berniukai važiuos ieškoti mergaičių į Europą.

item