Lietuva įsitraukė į naują migrantų dalinimosi susitarimą

Kaip praneša BBC , Prancūzijos prezidentas paskelbė apie naują aštuonių ES šalių susitarimą dalintis Viduržemio jūroje išgelbėtais migran...

Kaip praneša BBC, Prancūzijos prezidentas paskelbė apie naują aštuonių ES šalių susitarimą dalintis Viduržemio jūroje išgelbėtais migrantais. 

Susitarime nedalyvauja Italija, tačiau E. Macrono teigimu, jį remia Kroatija, Suomija, Vokietija, Airija, Liuksemburgas, Portugalija ir Lietuva. Dar šešios neįvardytos šalys esą remia susitarimą iš principo, bet dar jame nedalyvauja. E. Macronas taip pat teigia nepritarsiantis ES struktūrinių fondų paramai šalims, kurios atsisakys prisidėti prie migrantų dalybų. 

„Europinis solidarumas negali būti a la carte. Negali būti šalių, kurios nenori dalintis našta, bet nori struktūrinių lėšų. Nepasirašysiu jokių finansinių sprendimų, kurie kurtų tokią situaciją“, - aiškino E. Macronas. 

Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini į tai atsakė, kad Italija nepriima įsakymų, bet Macronas visada gali atvykti į Romą ir aptarti šį klausimą. Anksčiau šį mėnesį M. Salvini dalyvavo Sicilijoje uždarant Mineo migrantų prieglaudos centrą, buvusį didžiausiu tokio tipo centru Europoje. 

parengta pagal www.bbc.com

Susiję

Užsienio politika 5669397155342976980

Rašyti komentarą

42 komentarai

Anonimiškas rašė...

Dar mažai Lietuvoje problemų? Kad žinotume, kas iš to priėmimo gaunasi, verta pažiūrėti į Vokietiją ir Švediją. Bet gi taip reikia europinių lėšų...

Anonimiškas rašė...

Ką šiuo klausimu pasakys mūsų prezidentas? Ar tęs Grybauskaitės pradėtąjį žygį prieš Lietuvą?

Anonimiškas rašė...

Anais laikais nepaklusnius vežė į gulagus. Dabar kiti laikai, tai gulagus veža pas mus. Europos islamizacija - argi ne modernusis gulagas? Nenorit, negausit paramos. O gal jos ir nereikia? Ar ne laikas gyventi pagal savas išgales? Vargas valstybei, kuri gyvena iš svetimų pinigų. Šitą seniai reikėjo suprasti. Ar užteks drąsos jungtis su protingų politikų valdomomis valstybėmis?

Anonimiškas rašė...

Lietuva padeda Ukrainai ir Baltarusijai - Vakarų Europos šalys privalo į tai atsižvelgti. Todėl tokia turi būti ir Lietuvos pozicija: kiek galime padedame Ukrainai ir Baltarusijai, o Afrikoje ir Azijoje turi būti kuriamos tokios sąlygos, kad žonės iš ten nebėgtų svetur. O nigrbtų gbenias turi būti prilygintas genocidui - gaila tų žmonių, priverstų rizikuoti savo gyvybėnis pplaukiant, todėl bet kokie mėginimai gaenti ,,pabėgėlius'' į Europą turi būti iškart anuliuojami, o tai darančios firmos ar privatūs asmenys turi būti baudžiami už žmonių kontrabandą ir - ištyrus atsikrus atvejus - bendradarbivimą su teroristinėmis organizacijomis.
O ,,pabgėlių persidalijimui'' Lietuva privalo pasakyti kategorišką NE - reikia manyti, kad mūsų sąjungininkai ir kaimynai, nepritarę aroko ,,pabėgėlių paktui'', nebus patenkinti, matydami, kad Lietuva nesilaiko nei bandros pozicijos su savo sąjungininkais, nei geros kaimynystės principų.

Anonimiškas rašė...

Įdomu, kas pasirašė tą susitarimą priimti migrantus? Nueinančios Vyriausybės ministras, panašiai kaip kadais Andriukaitis, paskutinę darbo dieną pasirašęs antikonstitucinį įsakymą nepriimti neskiepytų vaikų į darželius?

Skaitytojas rašė...

To susitarimo pasirašymas buvo itin kuopščiai slepiamas, jei tik dabar sužinojome apie jo egzistavimą.

Taigi, slaptumas, cenzūra, veidmainiavimas. Naujosios Europos modus operandi, tskant.

Anonimiškas rašė...

kai vadovaujamasi ideologijomis, o ne sveiku protu tai taip ir gaunasi. jei į laivą veržiasi vanduo tai jį pumpuoja, kamšo skyles, o ne paskirsto po triumus, kad lėčiau skęstų, o lietuviški valdžiaskuduriai pritars bet kam, kad tik nenuvarytų nuo lovio. utriruojant,jei Briuselis paskelbtų, kad rytoj kars, tai dar paklaustų ar virvę patiems atsinešt ar duos valdišką.

Anonimiškas rašė...

Kiekvienas nelegalas, tik įkėlęs koją į Europą, iš karto gauna anoniminę banko kortelę su tam tikra pradine suma, paskui į ją kapsi po 500 € kas mėnesį. Tai kaip jie čia nebėgs? Juolab, kad jų pasiimti, atsiprašau, - "gelbėti" - laivai nuplaukia iki jų pliažo. Taip ir kursuoja Europa - Afrika - Europą. O ir tie, kurie patogiai atskrido lėktuvu ir išmetė savo dokumentus, priimami taip pat. Nors tas faktas yra žinomas. Šito nusikalstamo absurdo mastą sveiku protu sunku įsivaizduoti.

Anonimiškas rašė...

Kažin, ar tik lietuviai toleruoja tokią neaišku kam dirbančią valdžią, ar yra dar panašių pavyzdžių pasaulyje?

x rašė...

Ir teisingai padare kad pasirase. Acto garintoju vaikai lai sedi namie, o ne ligas tarp kitu vaiku platina.

Anonimiškas rašė...

Man tai dzin tie migrantai. Nes žinau kad jie bėgs iš tos Lietuvos nesigręžiodami, kaip ir visi kiti iki dabar dare.

Sėlis rašė...

Aišku, dzin gi, mes pasirašyti galime bet ką, kad ir įsipareigoti priimti visus Zimbabvės gyventojus, o ką, gi vistiek pabėgs. Dzin dzilin. O kur jie pabėga, kaip tos šalys į mus žiūri? Dzin gi aišku, poch...

Anonimiškas rašė...

Ateis kritinis momentas, kai ir is musu nebegs, nes busim ipareigoti (o tokie ipareigojimai mums - istatymas) aprupinti juos vienodai su kitomis valsybemis.

Hm rašė...

Taigi, iš Lietuvos „pabėgėliai“ bėga tik laikinai, kol Lietuvoje gauna mažesnes pašalpas. Kai gaus tokias pačias, nebebėgs.

Ir beje, čia tobulas p. Anonimiško palyginimas: „jei į laivą veržiasi vanduo tai jį pumpuoja, kamšo skyles, o ne paskirsto po triumus, kad lėčiau skęstų“.

Skaitytojas rašė...

Pritariu, lengvai gauti pinigai retai kada būna išleidžiami išmintingai.

Dažniau jie būna „įsisavinami“, ir tai veikia demoralizuojančiai. Geriausias pavyzdys yra tas krantinės vamzdis Vilniuje (ir panašus metalo laužas po tiltais), pastatytas už europinigus, kurių buvo atseikėta 2009-aisiais vad. „kultūros sostinės“ proga. Štai jums ir atvejis, kai lengvai gauti pinigai atneša labiau žalos nei naudos.

Anonimiškas rašė...

Prezidentas G. Nausėda privalo vetuoti šį atvirą separatizmą, o Loetuvos visuomenė privalo vienytis prieš valstybiniuose postuose įsitvirtinusius separatistus, veikiančius proeš Lietuvą, nes galimas 1940-ųjų scenarijus.

Kiemsargis rašė...

Pala ,pala!Taigi Lietuva įsipareigojo priimti 1000 kažkiektai "pabėgelių".STOP viskas! O dabar jau naujas kažkoks "susitarimas"? Kas tarėsi ,kada ,kas leido? Pavardes!

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

man tai juokingi tokie primityvūs pamastymai "vistiek pas mus neužsibus" . analogija kai ne visiškai psichiškai sveikas gyventojas tempiasi viską iš savartyno ir prikrauna butą iki lubų. kažin ar laiptinės kaimynai būna labai laimingi.

Anonimiškas rašė...

Tai bent naujiena Lenkijai iškart po G.Nausėdos vizito.
Prezidentūra, Seimas ir vyriausybė privalo oficialiai pasiaiškinti Lietuvos visuomenei, kas vksta ir kodėl tai vyksta ir tuo atveju, jeigu Macronas šitaip siekia skaldyti patriotines tiek Europos, tiek ir Prancūzijos jėgas.

Anonimiškas rašė...

--->X-ui 17.38
Reikia dar kartą paviešinti sąrašą tu Seimo narių, kurie savo rezoliucija parėmė Maroko ,,pabėgėlių paktą''.
Kadangi šio pakto neparėmė nei JAV, nei izraelis, nei Lenkija, nei Latvija -ir tai visiškai suprantama - tenka sakyti, kad Lietuvos Seime yra separatistų grupuotė, atvirai konfrontuojanti su mūsų sąjungininkais bei kaimynais ir šitaip kelia pavojų Lietuvos saugumui.
Labai gali būti, kad ES išmokų sumanažinimas 25% yra įspėjimas Lietuvai, kad nei kaimynai, nei sąjunginininkai netoleruos jiems priešiškų Lietuvos akcijų.
Galimas dalykas, kad kai kas Lietuvoje per savo kvailumą linkę pjauti šaką, ant kurios patys sėdi.
Tai gali būti ir korumpuotos valdininkijos akcija - už kiekiveną ,,pabėgėlį'' imti išmokas, kitos išmokos - už dokumentų tvarkymą, dar kitos - už rūpinimąsi ir t.t. Kitaip sakant, valdininkija siekia susikurti amžnąjį asmeninės gerovės variklį - ir tai yra galimas politinės korupcijos atvejis.

Anonimiškas rašė...

Siuksles is buto pacios neiseina. O "pabegeliai" patys slides tepa. Nes mato kad jie jau dabar nieko neveikdami turtingesni uz musu dirbancius mokytojus ar pardavejas. Tai ka jiem Lietuvoje veikti.

x rašė...

Reikėtų Makrono paprašyti kad parodytų, kur stojimo į ES sutartyje yra parašyta kad ES str. fondų parama teikiama tik mainais už afrikiečių apgyvendinimą. Jei tokio punkto nesuras, tada jam mandagiai pasiūlyti uostyti marokiečių kabančius ir kviestis juos išimtinai į savo šalį. Ir tegu nepeza apie solidarumą, kur tas solidarumas buvo, kai lietuviai turėjo 7 metus laukti ir nebuvo įleidžiami į darbo rinką.

Anonimiškas rašė...

Kiaušinis į kaktą jam proto visai nepridėjo.

x rašė...

Mintis teisinga, kad tokie "balsuotojai" turi buti viešinami ir verčiami pasiaiškinti. Ir ne tik del šitos rezoliucijos. Tai jau kažkelinta tokia kliauza, ir Stambulo konvencija ir kas tik nori. Įtariu kad tokius dalykus remia Kubilius ir kiti, ilgesnį laiką Europoje dirbę politikai. Šita praktika turi baigtis.

Anonimiškas rašė...

---> x
Tokie, kaip kad Jūs išsireiškėte, ,,balsuotojai" tir būti ne tik viešinami ir verčiami pasiaiškinti. Jeigu valstybės parlamente atsiranda separatistai, atvirai veikiantys prieš Lietuvos nacionalinius interesus ir taip pat - kas yra ypač svarbu - prieš Lietuvos sąjungininkų ir kaimynų interesus, tai yra pavojinga pirmiausia Lietuvos užsienio politikai ir Lietuvos saugumui. Įsivaizduokime save Lietuvos sąjungininkų ir kaimynų vietoje: kaip jaustumės, jeigu pdie mūsų sienų būtų pradėtas kurti koks nors potencialių teroristų ir kriminalinių nusikaltėlių anklavas? Todėl visiškai leng a suprasti, ko Lietuvai kol kas garsiai nepasako nei JAV, nei Izraelis, turrintis bene tobuliausią nacionalinės valstybės koncepciją, nei Latvija, nei Lenkija. Bet lašas po lašo ir akmenį pratašo, todėl vieną kartą mūsų sąjungininkų ir kaimynų kantrybė gali baigtis, o tada Lietuva gali atsidurti labai sunkioje padėtyje, ypač karinio užpuolimo pavojaus atveju.
Teisiniu požiūriu vykdantys Lietuvis užsienio politikai pavojingas akcijas turi būti atleisti iš užimamų pareigų, t.y. ,,balsuotojų" mandatai turi būti anuliuoti, o į jų vietą turi būti renkami nauji Seimo nariai. Ir apskritai dar klausimas, ar ,,balsuotojai" tikiais savo veiksmais nepažeidė tiek Seimo statuto, tiek ir Seimo nario priesaikos.

Anonimiškas rašė...

Kol kas Nausėda elgiasi normaliai. Žingsniai logiški, ramūs, užtikrinti. Žinoma, jo pozicija būtų įdomi, tačiau manau, jog ji būtų maždaug tokia: prioritetas yra Lietuvos žmonės, bet pagal galimybes negalime atsukti nugaros kenčiantiems. Kol kas Nausėda esu visai patenkinta.

x rašė...

Dėl saugumo ar užsienio politikos čia dar nieko tragiško. Imkim Švediją ar Norvegiją - tai ir mūsų sąjungininkai, bet juodulių ten knibžda kaip tarakonų lauko virtuvėje. Ir niekas nevadina tų šalių teroristų anklavu, nors jos vis labiau į tokius panašėja. Balsuotojų mūsų irgi nenubausi vien už balsavimą, net jei vėliau paaiškės kad įstatymas žalingas: tokia tautos atstovų valia. Suprantu, kad konservai čia pagrindinis variklis, gal dar keli liberalai, bet jų mažai ir kad priimti tokį įstatymą turėjo balsuoti dar bent pusė valstiečių. Problemų galetų kilti jei LT "pabėgėliams" imtų patikti. Kol kas tokių tokių požymių nėra, nes Lietuvoje pragyvenimo lygis toks, kad net karo sugriauta Sirija daugumai yra patrauklesnis pasirinkimas.

Anonimiškas rašė...

Užrašas po nuotr.,iš kairės į deš.:
"Valstybės vyras, napoleonukas ir kolaborantė".

Anonimiškas rašė...

Hahaha, "valstybės vyras". Nusenęs diktatorius kaip Brežnevas ant trumpo Putino pavadžio.

Anonimiškas rašė...

--> x 01.17
Turbūt sutiksite, kad tiek Lietuvos saugumo požiūriu, tiek ir tarptautinės politikos kontekste Švedija ir Norvegija nei iš tolo negali lygintis nei su Izraeliu, nei su JAV.
Antra ir svarbiausia - tiek JAV, tiek Izraelis atmetė Maroko ,,pabėgelių paktą", todėl Lietuva solidarumo dėlei privalėjo pasielgti lygiai taip pat. Ką ir kalbėti apie Lietuvos akibrokšta JT, kuomet buvo balsuojama dėl Jeruzalės pripažinimo Izraelio sostine, kai Lietuva balsavo prieš, šitaip prieštaraujant istorinei tiesai. Reikėjo arba bent jau susilaikyti, kaip tai padarė Lenkija ir kitos valstybės, arba dar geriau - balsuoti ,,už". Tokios ir panašios Lietuvos užsienio politikos klaidos daro Lietuvai didelę žalą ir labai kenkia tarpusavio pasitikėjimui tarp Lietuvos ir jos kaimynų bei sąjungininkų. Ar Norvegija or Švedija aprobavo Maroko ,,paktą" - šito nežinau, tačiau jeigu jam nepritarė, tai puiku, nes migracijos problemą reikia spręsti, šalinant migracijos priežastis, o ne siekiu kitoms valstybėms primesti migracijos pasekmes.

Anonimiškas rašė...

Už Globalios migracijos pakto pasirašymą balsavo:
1 Ačienė Vida LVŽSF +
2 Alekna Virgilijus LSF +
3 Anušauskas Arvydas TS-LKDF +
4 Armonaitė Aušrinė MG +
5 Bacvinka Kęstutis LVŽSF +
6 Bakas Vytautas LVŽSF +
7 Baublys Juozas LSF +
8 Baura Antanas LVŽSF +
9 Bernatonis Juozas LSDDF +
10 Budbergytė Rasa LSDPF +
11 Burokienė Guoda LVŽSF +
12 Čmilytė-Nielsen Viktorija LSF +
13 Degutienė Irena TS-LKDF +
14 Gaidžiūnas Aurimas LVŽSF +
15 Gailius Vitalijus LSF +
16 Gelūnas Arūnas LSF +
17 Gentvilas Eugenijus LSF +
18 Gentvilas Simonas LSF +
19 Haase Irena TS-LKDF +
20 Jarutis Jonas LVŽSF +
21 Jovaiša Eugenijus LVŽSF +
22 Jovaiša Sergejus TS-LKDF +
23 Juknevičienė Rasa TS-LKDF +
24 Juozapaitis Vytautas TS-LKDF +
25 Juška Ričardas LSF +
26. Kernagis Vytautas TS-LKDF +
27. Kindurys Gintautas LVŽSF +
28. Kirkilas Gediminas LSDDF +
29. Kreivys Dainius TS-LKDF +
30. Kubilienė Asta LVŽSF +
31. Kubilius Andrius TS-LKDF +
32. Kupčinskas Andrius TS-LKDF +
33. Landsbergis Gabrielius TS-LKDF +
34. Liesys Jonas LSF +
35. Masiulis Kęstutis TS-LKDF +
36. Matelis Bronislovas MG +
37. Matulas Antanas TS-LKDF +
38. Mažeika Kęstutis LVŽSF +
39. Miliūtė Rūta LVŽSF +
40. Morkūnaitė-Mikulėnienė Radvilė TS-LKDF +
41. Navickas Andrius TS-LKDF +
42. Navickienė Monika TS-LKDF +
43. Nevulis Petras LVŽSF +
44. Norkienė Aušrinė LVŽSF +
45. Olekas Juozas LSDPF +
46. Pavilionis Žygimantas TS-LKDF +
47. Popovienė Raminta LSDPF +
48. Pranckietis Viktoras +
49. Pupinis Edmundas TS-LKDF +
50. Rastenis Vytautas LVŽSF
51 Razma Jurgis TS-LKDF +
52 Rimkus Juozas LVŽSF +
53 Sabatauskas Julius LSDPF +
54 Sinkevičius Rimantas LSDDF +
55 Sysas Algirdas LSDPF +
56 Skaistė Gintarė TS-LKDF +
57 Skardžius Artūras LSDDF +
58 Skvernelis Saulius LVŽSF +
59 Smirnovas Kęstutis LVŽSF +
60 Starkevičius Kazys TS-LKDF +
61 Strelčiūnas Algis TS-LKDF +
62 Šakalienė Dovilė LSDPF +
63 Šalaševičiūtė Rimantė LSDDF +
64 Šarknickas Robertas LVŽSF
65 Šiaulienė Irena LSDDF
66 Šimonytė Ingrida TS-LKDF
67 Širinskienė Agnė LVŽSF
68 Tomilinas Tomas LVŽSF
69 Valiūnas Petras LVŽSF
70 Varkalys Jonas LSF
71 Veryga Aurelijus LVŽSF
72 Vingrienė Virginija LVŽSF
73 Zingeris Emanuelis TS-LKDF

Anonimiškas rašė...

Šitie balsavo prieš:
1 Ažubalis Audronius TS-LKDF
2 Dagys Rimantas Jonas TS-LKDF
3 Gaižauskas Dainius LVŽSF
4 Gražulis Petras MG
5 Gumuliauskas Arūnas LVŽSF
6 Jedinskij Zbignev LLRA-KŠSF
7 Kamblevičius Vytautas TTF
8 Kasčiūnas Laurynas TS-LKDF
9 Kravčionok Vanda LLRA-KŠSF
10 Mackevič Michal LLRA-KŠSF
11 Matkevičienė Laimutė LVŽSF
12 Olševski Česlav LLRA-KŠSF
13 Papirtienė Aušra LVŽSF
14 Puidokas Mindaugas LVŽSF
15 Puteikis Naglis LVŽSF
16 Rozova Irina LLRA-KŠSF
17 Saudargas Paulius TS-LKDF
18 Talmont Leonard LLRA-KŠSF
19 Tamašunienė Rita LLRA-KŠSF
20 Tumėnas Stasys LVŽSF
21 Urbšys Povilas MG

Šitie susilaikė:
1 Ąžuolas Valius LVŽSF
2 Balsys Linas LSDPF
3 Bartkevičius Kęstutis TTF
4 Bukauskas Valentinas TTF
5 Dumbrava Algimantas TTF
6 Glaveckas Kęstutis LSF
7 Imbrasas Juozas TTF
8 Jakeliūnas Stasys LVŽSF
9 Markauskas Bronius LVŽSF
10 Narkevič Jaroslav LLRA-KŠSF
11 Poderys Virgilijus LVŽSF
12 Rinkevičius Viktoras LVŽSF
13 Salamakinas Algimantas LSDPF
14 Simulik Valerijus LVŽSF
15 Stacevičius Lauras LVŽSF
16 Staniuvienė Levutė LVŽSF
17 Streikus Zenonas LVŽSF
18 Šimas Audrys LVŽSF
19 Vaičekauskas Gintaras LSF
20 Valiukevičiūtė Ona TTF
21 Vasiliauskas Gediminas LVŽSF

Gluosnis rašė...

Grynas seubas. Lietuva turi daugiau problemu nei keletas hipotetiniu pabegeliu. DURNIAI!

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Gluosnis rašė...

Taip taip uzpuls musliu ordos. Jauciu zygiuojant.
Lietuva: 1. Kartu su EU pinigeliais turi prisiimti ir isipareigojimus. 2. Nepriimti tikru KARO pabegeliu butu tiesiog amoralu - mus juk prieme.

Anonimiškas rašė...

amoralu lyginti. mūsų karo pabėgėliai, stengėsi integruotis priimančiose šalyse, dirbo, nekeitė kultūrinio civilizacinio audinio.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Gluosneli svyruonėli, nė vienoj sutartyje nėra parašyta, kad priimdami ES paramą, priimsim ir visą Afriką. O tai, ką tamysta parašei, yra primityviausias šantažas. Taip elgiasi kriminaliniai elementai, o ne valstybės. Bet Sėdinčio Jaučio tarnai taip ir galvoja.

Anonimiškas rašė...

Manau, kad laikas tuos, kurie išdavinėja Tėvynę, su nuotraukomis skelbti gėdos lentoje. Bent virtualioje.

item