Lietuva įsitraukė į naują migrantų dalinimosi susitarimą

Kaip praneša BBC , Prancūzijos prezidentas paskelbė apie naują aštuonių ES šalių susitarimą dalintis Viduržemio jūroje išgelbėtais migran...

Kaip praneša BBC, Prancūzijos prezidentas paskelbė apie naują aštuonių ES šalių susitarimą dalintis Viduržemio jūroje išgelbėtais migrantais. 

Susitarime nedalyvauja Italija, tačiau E. Macrono teigimu, jį remia Kroatija, Suomija, Vokietija, Airija, Liuksemburgas, Portugalija ir Lietuva. Dar šešios neįvardytos šalys esą remia susitarimą iš principo, bet dar jame nedalyvauja. E. Macronas taip pat teigia nepritarsiantis ES struktūrinių fondų paramai šalims, kurios atsisakys prisidėti prie migrantų dalybų. 

„Europinis solidarumas negali būti a la carte. Negali būti šalių, kurios nenori dalintis našta, bet nori struktūrinių lėšų. Nepasirašysiu jokių finansinių sprendimų, kurie kurtų tokią situaciją“, - aiškino E. Macronas. 

Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini į tai atsakė, kad Italija nepriima įsakymų, bet Macronas visada gali atvykti į Romą ir aptarti šį klausimą. Anksčiau šį mėnesį M. Salvini dalyvavo Sicilijoje uždarant Mineo migrantų prieglaudos centrą, buvusį didžiausiu tokio tipo centru Europoje. 

parengta pagal www.bbc.com

Susiję

Užsienio politika 5669397155342976980
item