18 asmenų suimti už vaikų prisiminimų klastojimą ir prekybą vaikais

laisvavisuomene.lt Italijos policija sulaikė aštuoniolika asmenų, kurie galimai klastojo įrodymus įtikinėdami vaikus, kad jų tėvai ju...


Italijos policija sulaikė aštuoniolika asmenų, kurie galimai klastojo įrodymus įtikinėdami vaikus, kad jų tėvai juos seksualiai išnaudoja, ir taip sukūrė šimtų tūkstančių eurų vertą įvaikinimo schemą. Tarp įtariamųjų – Bibbiano savivaldybės meras, politikai, gydytojai, psichoterapeutai, socialiniai darbuotojai.

Emilijos Redžo miesto policija įtariamuosius sulaikė po to, kai tyrimas atskleidė tariamą specialistų tinklą, kuris siekė įtikinti vaikus, kad jų tėvai juos seksualiai išnaudojo. Manoma, kad po to tinklo nariai vaikus už pinigus atiduodavo globėjų šeimoms, o tėvų vaikams siunčiamas dovanas ir laiškus slėpė sandėlyje, kurį ir aptiko policija.

Apie įtariamą piktnaudžiavimą pranešė žiniasklaida ir patvirtino policija.

„Jeigu pasitvirtins, šie kaltinimai yra bauginantys ir šokiruojantys“, – komentavo Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte.

Pranešama, kad įtariamieji galimai klastojo vaikiškus piešinius, kad šie turėtų seksualinių poteksčių, pasitelkė valandas psichoterapijos seansų ir elektrošoko terapiją tam, kad vaikams prieš bylų nagrinėjimą sukurtų netikrus seksualinės prievartos prisiminimus.

Kodiniu pavadinimu Angelai ir demonai vadinamas tyrimas atskleidė, kad „kaip nukentėjusiems nepilnamečiams taikoma gerovės sistema vaizduojamas modelis iš tikrųjų būtų nelegalus verslas, keliantis vaikams žalą“, – rašoma laikraštyje La Repubblica.

Laikraštyje Corriere della Sera teigiama, kad „Tyrėjų teigimu, suimta asmenų grupė siekė paimti vaikus iš sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių šeimų ir už pinigus juos atiduoti kitiems tėvams.“

La Repubblica praneša, kad kai kurie iš globėjų buvo apkaltinti seksualiai išnaudoję vaikus, už kuriuos sumokėjo pinigus.

Policija nepraneša, kiek ir kokio amžiaus vaikų buvo įtraukti į galimą nusikaltimą.


Susiję

Pasaulis 1239669844109546909

Rašyti komentarą

10 komentarų

Pikc Kažinkavičius rašė...

O, kaip netikėta! :)
Na, bet užtai pas mus viskas skaidriai ir tik dėl vaikų interesų (nes nu kitaip gi užmuš vysus tie runkelei, bjeuribes)! Tikrai-tikrai! :)

Anonimiškas rašė...

Italai iškart pradėjo tyrimą, o pas mus anei mur mur.
Lietuvoje panašus tyrimas irgi atskleistų daug įdomaus.

Skaitytojas rašė...

Ir, žinoma, į mainstream'inę žiniasklaidą tos žinios gali net nesvajoti patekti.

Angliški laikraščiai dar rašo, kad tie „vaikų psichoterapeutai“ naudodavo prieš vaikus elektrošoko prietaisus, kuriuos vadino „atminties mašinėlėmis“. Ar įmanoma įsivaizduoti ką nors šlykštesnio?

Sėlis rašė...

Tai aišku tokios žinios į meinstrymą nepateks, juk bet kuris atrėpliojęs “woke” leftistas paaiškins, kad tai feik njūz, konspiracijos, todėl ir nereikia čia, kad kurstytų paskiau visokius ten heit spyčus ir fobijas. Gi alt-raitai ten tik meluoja išsijuosę, besarmačiai, va meinstrymas tai tiesos švyturys. Jei nerašo - reiškia nebuvo tokio įvykio. Paprasta kaip 2 x 2 = 5.

Anonimiškas rašė...

Nemoki lietuviškai, nerašyk. Gėda.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 20.47, pats tu nemoki - trijų žodžių sakinio be skyrybos klaidos parašyti nesugebi.

Anonimiškas rašė...

Nusipirk gramatiką, „patriote“. Pamėgink užbaigti vidurinę. Gal pavyks? O gal rašinėji iš Leningrado?

Anonimiškas rašė...

joo,Lietuvėlės žiniasklaidoje apie tai nė mur mur.Įdomu kaip pakomentuotų "elektros šoko terapiją" vaikams,koks Slušnys,Pūras ar Šakalienė.

Sėlis rašė...

Panašu, kad kažkoks bukas “woke” leftistas ir įsižeidė. :D Be įsižeidinėjimo jūs dar ką nors sugebat, nabagai? :D Jeigu jus, jautrias sielas, taip trikdo komentarai, tai ko čia ropojat išvis į tą Pro Patriją? :D Išgerkit vaistukų ir tyliai sau palatoj gulėkit, bet ne, reikia išsišokti. :D

Anonimiškas rašė...

na pagaliau :)) minutės ju paleido dūdas, kad jų šakalę puola. O kokia nuotrauka prieš straipsnį!!
Tai ko jie apie įvykius Italijoje tylėjo iki šiol , o tik dabar prireikė apie tai parašyti? Delfynas išvis tyli kaip žemes pardavę - greičiausiai laukia, kol praeis kiek laiko ir tada pateiks jau pasenusią informaciją.

item