Vilniuje pagerbtas Jono Noreikos atminimas

propatria.lt nuotrauka  Vilniuje vykstant visuomenės organizuotiems Birželio sukilimo renginiams Nepriklausomybės aikštėje ir kitose mi...

propatria.lt nuotrauka 
Vilniuje vykstant visuomenės organizuotiems Birželio sukilimo renginiams Nepriklausomybės aikštėje ir kitose miesto vietose, prie Lietuvos Mokslų Akademijos Vrublevskių bibliotekos surengtas ir Birželio sukilimo dalyvio, laisvės kovotojo Jono Noreikos - Generolo Vėtros pagerbimas. 

Lietuvos laisvės kovotojų sąjungos (LLKS) organizuotame renginyje buvo prisiminti Jono Noreikos nuopelnai valstybingumui ir Lietuvos laisvės kovai, padėtos gėlės. 

Renginyje pasisakė VU doktorantas, politologas Vytautas Sinica, pristatęs sambūrio „Pro Patria“ iniciatyva ir iškilių Lietuvos verslininkų finansavimu pagamintą naują Jono Noreikos atminimo bareljefą. 

„Didvyrius, kurių gėdijasi valdžia, visuomenė turi gerbti dvigubai“, - teigė Vytautas Sinica, kviesdamas Vilniaus merą leisti pakabinti naująją lentą vietoje suskaldytosios ir užtikrinti jai savivaldybės apsaugą naujų išpuolių atveju. 



„J. Noreikos atminimas yra mūsų sostinės ir valstybės valdžios savimonės ir savigarbos vienas pamatinių išbandymų. Jeigu nesugebės jo garbingai išlaikyti, tokia valdžia nieko verta, o pareigas istorijai už ją privalo atlikti pati tauta“, - socialiniame tinkle rašė pagerbime dalyvavęs VU profesorius Vytautas Radžvilas.


Susiję

Istorijos politika 5843867874839509433
item