Švedijai nesiseka integruoti naujai atvykusių migrantų

Larso Clamsforso, ekonomikos profesoriaus emerito, naujame tyrime skelbiama, kad į Švediją naujai atvykusių migrantų integracija nevyksta...

Larso Clamsforso, ekonomikos profesoriaus emerito, naujame tyrime skelbiama, kad į Švediją naujai atvykusių migrantų integracija nevyksta sklandžiai, praneša Švedijos Sveriges radijas. Kas penktas Švedijos imigrantas yra bedarbis.

Švedija naujai atvykusių migrantų integracijos į darbo rinką atžvilgiu prasčiausiai atrodo ir Šiaurės regiono šalių kontekste. Kaip pažymima, Norvegija, Danija ir Suomija imigravusius asmenis į darbo rinką integruoja sėkmingiau.

Tyrime L. Clamsforsas pažymi, kad viena pagrindinių naujai atvykusių imigrantų problemų yra ta, kad jie dažniausiai yra neturintys įvairiems darbams reikalingų įgūdžių ir, jei dirba, tai įprastai dirba aukštos kvalifikacijos nereikalaujančius darbus.

Nedarbo lygio skirtumas tarp Švedijoje gyvanančių imigrantų ir pačių švedų yra akivaizdus. Švedijos viešojo įdarbinimo agentūros (Arbetsförmedlingenduomenimis, praėjusiais metais nedarbo lygis tarp švedų buvo kiek mažesnis nei 4 proc., kuomet tarp imigrantų jis siekė beveik 20 procentų.

Su panašiomis kaip Švedijos problemomis susidurianti Vokietija, naujųjų imigrantų nedarbo lygį mažinti siekė paskelbdama valdžios subsidijuojamą programą. Vadinamosios vieno euro per vieną valandą programos tikslas buvo į darbo rinką integruoti 100 tūkstančių Vokietijos imigrantų. Visgi programa nebuvo sėkminga. Apie 65 proc. per praėjusius kelis metus į Vokietiją atvykusių „prieglobsčio prašytojų“ vis dar yra bedarbiai.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.



Susiję

Pažangos ideologija 923871903868130623

Rašyti komentarą

15 komentarų

Anonimiškas rašė...

"Švedijai nesiseka..." O ar kam nors sekasi?
Kam dabar lengva? :))

Ne problema rašė...

Tuo met musliai integruos švedus į savo bendruomenę. Šitiems pavyks. Kiekvienas švedas gaus po čadrą ir 20 kirčių.

Anonimiškas rašė...

Baisiai nežmogiška pasikviesti, priglausti, o po to, kad ir švelniai, pasiūlyti pradėti dirbti. Kas atvyko dirbti, tas dirbs. Bet, jei kas atvyko nedirbti, tų negalima versti dirbti. Tokiems reikia suteikti patogius būstus, geras pašalpas ir suteikti visas galimybes pasikviesti gimines.

1 rašė...

Taikliai :) toks "humanizmas" - nauja totolitarinė valstybių savidestrukcija.

Anonimiškas rašė...

Nu tai kokios bėdos? Tegu švedai integruojasi. O jų šeimos, su kuriomis jie būtinai turi susijungti, siekia ne dešimt ir net ne keliolika asmenų. Pagal jų tradicijas, kelios kartos vis dar laikoma šeima. Taip kad užteks visai geriečių Europai. Kada tautinės jėgos ES ims veikti solidariai, kaip tai daro internacionalistai. Kolei kas Centro ideologai su nevidonais nacionalistais sėkmingai susidoroja po vieną. Lauksim, kol vieną rytą sužinosim, kad jau yra JEV? Ir kad mūsų veikėjai jau pasirašė? Kaip dabar pasirašo visokias konvencijas.

tanas rašė...

jau dabar viskas paprasčiau ir įstatymiškiau(bent jau daliai migrantų pritaikoma), kaip kad Ispanijoje prie maurų - jei tiki pranašą nemoki mokesčių, jei tiki kitą dievą - moki.

Anonimiškas rašė...

Ale matai, visiems sekasi, o Švedijai nesiseka. Kaip jie ten taip?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Velnias, gaila, kad negalima "pliusų" po komentarais paspausti - smagiai surašyta! :)

Anonimiškas rašė...

Kad tie švedai tai irgi.... nu negalvoja, nors tu ką. Pirmiausia ,,babėgėliams'' turi būti baltųjų meškų ganymo kursai, paskui - rudųjų, tada juos išmokyti grybauti. Be to, visi ,,babėgėliai'' turi laikyti ledo ritulio egzaminą, o neišlaikusiems neduoti soc. pašalpų.

Anonimiškas rašė...

Geeras! Smagiai psaijuokiau :))

Anonimiškas rašė...

Integravimas atsiduoda prievarta. Kur dingo švedų tolerancija, pagarba kitų tradicijoms, daugpatystei ( o gal ji leidžiama Švedijoje?) ir kitiems panašiems džiaugsmams? Žmonės, bent jau jų dalis, atvyko ne vergauti kapitalistams, o sočiai ir gražiai gyventi.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Matau, kad su humoro jausmu čia viskas tvarkoj. Pagarba! :D

Anonimiškas rašė...

Supratom. Todėl, kad švedai neturi merkelės, kuri duotų komandą "Wir schaffen das!"
Apropos, merkel, matydama, kad integruoti peilio imigrantų nepavyks, jau aiškina, kad jos sakralinis posakis toks genialus, kad apima visas Vokietijos problemas - klimato kaitą, atsinaujinančios energijos diegimą ir visokias kitokias bėdukes. Taip ji aiškino Harvarde, tapdama garbės daktare. Kaip sako liaudis, liežuvis be kaulų. Gali juo malti, ką tik nori.

Anonimiškas rašė...

Wir schaffen das AB!

Anonimiškas rašė...

Būtų gerai, bet realybė rodo, kad greičiau vokiečių tauta bus abgeschafft, nei anie.

item