Švedija deportuos „grėsmę saugumui“ keliančius imamus

Švedijos saugumo policija teigia deportuosianti grėsmę šalies saugumui keliančius musulmonų lyderius. Neramumus šalyje kurstę ir dėl to s...

Švedijos saugumo policija teigia deportuosianti grėsmę šalies saugumui keliančius musulmonų lyderius. Neramumus šalyje kurstę ir dėl to suimti imamai bus deportuoti, praneša Aftonbladet.

Iš Švedijos artimiausiu metu ruošiamasi deportuoti imamą Abo Raadą ir jo sūnų. Abo Raadas priskiriamas radikalaus džihadistinio islamizmo judėjimui. Abo Raadas buvo suimtas balandžio pabaigoje. Konkrečios suėmimo priežastys neaiškios, tačiau neabejojama, kad jos susijusios su Abo Raado radikaliu islamizmu.

Kitas imamas Fekri Hamadas, priklausantis Abo Raado artimiausių bendražygių ratui, su šiuo sprendimu taikstytis nesiruošė. Pradėta Abo Raadą išlaisvinti kviečianti kampanija. Fekri Hamadas tai darė viešai socialiniuose tinkluose kviesdamas dalyvauti Abo Raado išlaisvinimo reikalaujančiuose protestuose. Fekri Hamadas suimtas gegužę.

Švedijos saugumo policija, reaguodama į susidariusią situaciją, paskelbė, kad saugumui grėsmę keliantys asmenys turi būti deportuoti iš šalies. Pasak jų, taip būtų galima sumažinti ekstremistinių grupių augimą ir terorizmo šalyje grėsmę bei prisidėti prie Švedijos saugumo būklės gerinimo.

Kaip teigia Aftonbladet, tiek Abo Raadas ir jo sūnus, tiek ir į Abo Raado išlaisvinimo protestus viešai kvietęs Fekri Hamadas, kaip keliantys grėsmę, bus deportuoti iš Švedijos. 

Abo Raado mečetės atstovas spaudai teigė, kad sprendimas deportuoti jų imamą yra „apgailėtinas“.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.

Susiję

Pasaulis 2732057516432062763
item