R. Dagys stabdo narystę TS-LKD

propatria.lt nuotr. Seimo narys Rimantas Jonas Dagys paskelbė stabdantis savo narystę Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų...

propatria.lt nuotr.
Seimo narys Rimantas Jonas Dagys paskelbė stabdantis savo narystę Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje. Šį sprendimą R. J. Dagys teigia priėmęs nesutapus jo ir partijos požiūriui į Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas. Pasak Seimo nario, partijos vadovybės atstovų užimta pozicija šiuo ir kitais klausimais prieštarauja krikščioniškoms vertybėms, įtvirtintoms TS-LKD programoje bei atspindi siekį partijoje įtvirtinti liberalią pasaulėžiūrą, vengiant sąžiningų diskusijų.

TS-LKD partijos pirmininko pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė 2019 m. birželio 12 d. ir TS-LKD Vykdomoji sekretorė Aistė Gedvilienė 2019 m. kovo 21 d. kreipėsi į partijos Priežiūros komitetą dėl Rimanto Jono Dagio, kaip Seimo nario elgesio, priimant Vaiko teisių pagrindų įstatymą. Jis kaltinamas, kad nepakluso TS-LKD Prezidiumo įpareigojančiam sprendimui nepalaikyti daugelio Lietuvos tėvų raginimo taisyti įstatymą taip, kad būtų kuo tiksliau reglamentuota ir užtikrinta Konstitucijoje įtvirtinta teisė tėvams auklėti savo vaikus, apsaugant juos nuo perteklinio valdžios kišimosi.

„Dėl vienos ir tik dėl vienos priežasties tapau itin nepatogus ir nepriimtinas TS-LKD partijos vadovybei. Ši priežastis yra tvirta mano pozicija, skleidžiant krikščioniškąsias ir konservatoriškąsias vertybes politikoje. Gyniau šeimos laisvę nuo perteklinio valstybės kišimosi ir diktato, auklėjant savo vaikus. Tačiau TS-LKD vadovybės atstovai  mane kaltina, kad nepaklusau TS-LKD Prezidiumo įpareigojančiam sprendimui nepalaikyti daugelio Lietuvos tėvų raginimo taisyti įstatymą taip, kad būtų kuo tiksliau reglamentuota ir užtikrinta Konstitucijoje įtvirtinta teisė tėvams auklėti savo vaikus“, - teigia R.J. Dagys.

R. J. Dagio teigimu, įstatymo projekto tikslai atitiko tiek teisinės valstybės, tiek TS-LKD programos, tiek Katalikų Bažnyčios socialinio mokymo principus. Šių pataisų palaikymas nuosekliai išplaukė iš TS-LKD programinių nuostatų, teisinės valstybės principų ir Bažnyčios socialinio mokymo. Ir priešingai, teigia R.J. Dagys, TS-LKD prezidiumo draudimas palaikyti pataisas niekaip nedera nei su TS-LKD programinėmis nuostatomis, nei su teisinės valstybės principais, nei su Bažnyčios socialiniu mokymu, nei su Seimo nario sąžinės laisvės principais, nei su didžiosios dalies TS-LKD rinkėjų lūkesčiais. Lietuvos Respublikos Konstitucijos 59 straipsnio ketvirtojoje dalyje nustatyta, kad Seimo nariai eidami pareigas vadovaujasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, valstybės interesais, savo sąžine ir negali būti varžomi jokių mandatų. 

R.J. Dagys teigia, kad TS-LKD vadovybės atstovų spaudimą partijoje, dėl jo elgesio priimant Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas Seime, vertina kaip grubų LR Konstitucijos pažeidimą, siekiant riboti Seimo nario teises, o TS-LKD viduje įtvirtinti liberalią pasaulėžiūrą, vengiant atviros diskusijos ir norint priversti partijos narius bijoti išsakyti savo nuomonę.

Dėl susidariusios situacijos R.J. Dagys skelbia stabdantis savo narystę TS-LKD: „Manau, kad partijos vadovybės atstovų užimta pozicija šiuo ir kitais klausimais prieštarauja  krikščioniškoms vertybėms, įtvirtintoms TS-LKD programoje. Tai nuoseklus siekis, išvengiant sąžiningų diskusijų, partijoje įtvirtinti liberalią pasaulėžiūrą. Apgailestauju, kad buvo atsisakyta tikros ir atviros diskusijos apie partijos pasaulėžiūrą ir ateitį.“

Susiję

Rimantas Jonas Dagys 3686963832667276122

Rašyti komentarą

45 komentarai

Velnio advokatas rašė...

Sveiki atvykę į paradigminį lūžį.

Anonimiškas rašė...

paziuresim pamatysim. gal cia dar ir joks ne luzis, gal tik p. Dagi viena cia uzkniso, o kiti "krikscionys demokratai" ten esantys dar pasiskaiciuos ar apsimoka tokius luzius lauzyti

Rūta rašė...

Pagarba gerb.J. Dagiui Seniai galvoju, kodėl padorūs TS-LKD nariai nesipriešina savo vadovybės marazminiam diktatui ir negina krikščioniškų vertybių. Gal po šio Seimo nario pareiškimo ledai pajudės?

1Chingishan rašė...

Tikiuosi kad tai bus uosinis kuolas (dagys) įkaltas į liberastinį snarglėto anūko ir transgenderio vampyrą pavadinimu TS-LKD.

Anonimiškas rašė...

Galejo anksciau. Pastate i vieta ta neadekvatu, viduramziuose gyvenanti nupezeli. Gales ciuosti i Drasos kelia ar pas Tomasevski. Geriausia kad ismete is sarasu - padare vietos jaunesniems.

1Chingishan rašė...

niekas jo neišmetė degenerate- jis pats išėjo iš tos smirdinčios pederastinės kloakos.

x rašė...

dar kokie trys keturi klerikiniai marazmatikai laukia savo eiles, skris paskui dagi. gales savo vaiku dubasinimo ir raganu deginimo partija steigt.

Anonimiškas rašė...

Gražulis su Dagiu - graži nusenusių pupuliukų pora.

Geležinė šluota rašė...

Laikas konservatoriams apsikuopti.

Išeivis rašė...

Sveikinu p. Dagį ir visą Lietuvą. Šaunuolis!!!! Ačiū už drąsą ir sąžiningumą!!!! Ačiū, kad išdrįsote pasakyti, kad karalius nuogas!!!! Aš seniai laukiau šios dienos, kai žmonės pradės matyti, supras ir nesileis vedžiojami už nosies. Gal šitas sprendimas jums kainuos vietą seime, bet.... garbingas žmogus negali eiti uoboliauti su velniu, nes.... žino, kad anksčiau ar vėliau praras maišą ir obuolius. Lansbergio vadovaujama šaika sunaikino konservatorių ir krikščionių partiją, jos idealus. Jus, gerb. Dagį, išlikote vienintelis, bandantis eiti tuo pačiu konservatorišku keliu... Jūsų bendrapartiečiai išdavė koncervatoriškus principus... prisitaikė....nori išlaikyti minkštą kėdę seime, pataikaudami lansbergio bendraminčiams. DėmesioĄĄĄĄ anksčiau ar vėliau mulkinami rinkėjai praregės, o liberalų Lietuvoje nepakankamai daug, kad prastumtų 5 atspalvių liberalus į seimą. Dar kartą, ačiū JUMS už sąžiningumą ir padorumą.

lansbergio pasekejui rašė...

Lansbergio pasekejui. Ar tik tokį komentarą galėjai suregzti, pasitelkęs visą savo smegenų pajėgumą? Kai paskaitai tokiuos komentarus, pradedi suprasti, kodėl lansbergio pasekėjai nemato realybės

Anonimiškas rašė...

Jie ne krikdemai, o liberalkomunistėliai. Kaip ir Vokietijoje. Ne be reikalo viską nuo ten kopijuoja.
Sveikinu gerb. Dagį ir linkiu sėkmės politinėje veikloje. Tokių politikų Lietuvoje labai trūksta.

Skaitytojas rašė...

Įdomu, ką Senelis mano apie Anūko kvailiojimus? Liūdi turbūt. Sėdi kamputyje ir tyliai skambina fortepijonu liūdną melodiją.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškasai 2019-06-25 20:05,

anūkėli, pagal protelį čia tikriausiai tu, čia jau tavo proto viršūnė.

x-ui rašė...

Lansbergio pasekejams. Apie ką jūs čia pezate? Iš komentaro matosi, kad esi išprotėjęs liberalas, nes vaidini, esantis už liberalizmą, žmogaus laisvę, bet spygauji ir reikalauji, kad valdžia kontroliuotų kiekvieną šeimos nario judesį. Tai beprotystė. Realybėje bepročiai renka bepročius, kad juos atstovautų seime. Taigi, tu turi didžiulį pasirinkimą už kokios atspalvio liberalus balsuoti: lansberginius, laisves partija, gedvilo partiją..... ir panašius. PALIK RAMYBĖJE KONSERVATYVIUS.... IŠPAŽISTANČIUS KATALIKŲ TIKĖJIMĄ.... LIETUVOS RINKĖJUS ---- eik "dubasintis su savais". Ketvirtį amžiaus šitie žmonės buvo panaudojami liberalų jų asmeninių problemų sprendimui. Užtenka.

linalk rašė...

Liūdnai mąstau, kad dar vieną TIKRĄ politiką sutaršė naujieji komunistai..Arba net nežinia kuo juos pavadinti, nes nei jie nauji, nei jie progresyvūs, nei liberalūs, nei demokratiški...Gauja..O Dagys vargu ar jau bebus matomas...mūsų š..ū..da..skalida tuo pasirūpins..Kaip nematomi ir kiti padorūs politikai...O ko nors gero tikėtis? Tikrai nėra ko...Jauni žmonės išvaryti į užsienius, kiti sugundyti vartojimu..Dar nesimato šviesos..Ir labai liūdna..Dar tiek neilgai esame laisvi, o laisvi neesame

Sėlis rašė...

Citata: ”Jis kaltinamas, kad nepakluso TS-LKD Prezidiumo įpareigojančiam sprendimui nepalaikyti daugelio Lietuvos tėvų raginimo taisyti įstatymą taip, kad būtų kuo tiksliau reglamentuota ir užtikrinta Konstitucijoje įtvirtinta teisė tėvams auklėti savo vaikus, apsaugant juos nuo perteklinio valdžios kišimosi.”

Kaltinamas, kad nepakluso įpareigojančiam sprendimui?? Čia ta “liberalioji” demokratija, apie kurią taip mėgsta vograuti Gabrius ir kiti partijos daunai?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Nesuprantu dėl ko čia Dagį sveikina. Kad po kitų rinkimų kartu su Kirkilo bebrais keliaus i politinį šiukšlyną?

x rašė...

Vajazau, kad suleke vaiku dubasintojai Dagio apverkt. Kas dabar bus, kai vaiku nei i sulini metyt, nei i siena dauzyt nebus galima. Vis per tuos liberastus. O juk taip gerai anksciau buvo, galejai net svetima vaika pagrobt ir patvory metus laiko apsiausty pralaikyt.

Labas, tautiški patriotai rašė...

Papasakokit kaip auklėjat savo vaikus patriotiškai-konservatyviai. Nuplakat vytelėmis, daužot per galvą kietais bukais daiktais ar spardot kojomis?

Anonimiškas rašė...

X-ui 2
Cituoju jus:
,,...gales savo vaiku dubasinimo ir raganu deginimo partija steigt.''
Ir dabar įsivaizuokite, kaad tikrai įsiteigs tokią partiją, kuri gina krikščioniškas vertybes ir šeimas. Ir įsivaizduokite, kad tokia partija atsiranda prieš sekančių metų Seimo rinkimus.
Kaip manote, kiek rinkėjų dėmesio ji gali susilaukti, jeigu TSLKD ir toliau prieštaraus krikščioniškoms vertybėms ir savo pačių pavadinimui?
Ir kas tuomet bus su TS-LKD idėjine platforma? Beje, TS-LKD etikos priežiūros komisija nenurodo, kokios vertybėms buvo prieštaraujama ir kaip tos vertybės yra užfiksuotos TSLKD partijos pavadinime bei partijos programoje. Kitaip sakant, susidaro konceptualiosios plotmės kolizija, turinti uždelsto veikimo sprogmens elementų: tie, kurie balsavo už drausmines priemones R.Dagiui, negalėjo nesuprasti, kad panašios priemonės gali būti pritaikytos ir jiems.
R.Dagio pozicijas TSLKD etikos komisijos sprendimas ne susilpnino, o sustiprino. Visai gali būti, kad netrukus R.Dagį kvies grįžti į partiją taip, kaip dabar kviečia M.Adomėną.

Anonimiškas rašė...

Kažkaip jūs nepanašus į TSLKD narį.

Skaitytojas rašė...

Nežinau, bet nuojauta kužda, kad iš pradžių ten atsidūrė Senelio valia, o po to ištrūko iš kontrolės ir nebėra kaip jo suvaldyti. Šiaip ar taip, sunku įsivaizduoti, kad Senelis visam tam pritartų.

Vertas rašė...

Sveikiname Dagį už drąsą. Atėjo laikas apsispręsti ir kitiems. Jau senai susijungę partijos aimanuoja, kad jų niekas negirdi. Kiti ką darysite?

Svarbiausia rašė...

kaip pateko į Seimą. Jei žmonių rinktas, tai balsuok tu kaip nori. Teisiog tavęs kitą kartą nerinks. O jei atėjai tik partijos dėka su jos vėliava - tai būk malonus girdėti ką partijos vadovybė sako. Netinka partijos linija ir esi už fizines bausmes ir smurtą prieš vaikus? Dėk mandatą ant stalo ir gauk jį iš naujo.

Anonimiškas rašė...

Nu ir ka ta nauja partija surinks? Nieko. Nu gal 0,2%. Pamanykit gina "krikščioniškas vertybes ir šeimas". Bus jau 10a ar 15a partija kuri neva gina "krikščioniškas vertybes ir šeimas". Aisku liezuviais gina, kai reikia gint darbais visos krikscioniskos vertybes isgaruoja. Visiem jau bloga nuo tu demagogu - seimu gyneju. Matem jau Grazuli toki gyneja, kaiso savo nusususia atauga kur papuole, o paskui kai jo papraso 200e dukters islaikymu apsizliumbia pries kameras vargselis.

Primena rašė...

Juozaitį kuris sakė o jūs bent įsivaizduojat kas bus kai įsisteigs judėjimas "Lietuva yra čia"? (jo įsivaizdavimu visi turėjo bėgt paknopstom rinkti naują gelbėtoją - tautos vadą Juozaiti). Judėjimas įsisteigė, ir niekas neįvyko. Už AJ nebalsavo net tie seniokai kurios aplankė važinėdamas po Lietuvą. Tas pats ir su Dagio "nauja partija" nutiktų, su kelių davatkų balsais toli nenujosi.

Anonimiškas rašė...

Matosi, augote kolchozinėjėe , ne tautiškoje ir ne krikščioniškoje šeimoje ir aplinkoje. Tik kam tuo girtis ir didžiuotis??

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 22.07, neskubėkite su prognozėmis dėl būsimųjų balsavimo rezultatų - pats suprantate, laiko dar yra, ir gali daug kas pasikeisti.
Be to, jau matėme ir tokių, kurie po pirmojo Seimo rinkimų turo matavosi premjero kėdę ir panašiai - puikiai suprantate, ką turiu omenyje ir lygiai taip pat gerai žinote, kuo viskas baigėsi.
Kaip žmonės sako - ,,Pažiūrėsim, kai dugną dėsim.''
Apie Gražulį - ką, gi, kam nepasitaiko, tenka konstatuoti, kad moralinis mūsų Seimo narių veidas yra toli gražu ne toks, kokks turėtų būti rinkėjo - tarkime, eilinio piliečio - nuomone. Nežinau, kodėl nerašote lietuviškomis raidėmis - jūsų reikalas, bet tiek jau to tas detales, nors ir jos esminiams dalykams yra svarbios.
O esmė tokia: patys matote, kad krkiščioniškas ginantis Seimo narys yra, partijos etikos komisijos supratimu, ,,drausminamas'' - betgi neužmirškite ir Seimo statuto, ir pagaliau Lietuvos Konstitucijos - prieš šiuos reglamentus partijos vidiniai nuostatai faktiškai yra niekiniai ir neturi jokios juridinės galios.
Be to, jums turbūt nereikia aiškinti, kad tokiu netoliaregišku žingsniu TSLKD įdavė galingą ginklą savo priešininkams - nei kiek nenustebčiau, jeigu greitu laiku TSLKD etikos komisijos sprendimas būtų pakeistas. Kaip matote, kviečiamas grįžti M.Adomėnas - ir tokiam sprendimui TSLKD etikos komisijos spredimo neprireikė arba bent jau apie tokį nieko nežinoma.
TSLKD administravimas kartu su etikos komisijos sprendimais tampa vis labiau chaotiškas, kuriuose rinkėjai gali įžvelgti neisšsprendžiamų prieštaravimų.
Kaip manote, ar kokia kita partija - ,,valstiečiai''bei socdemai - jau į tai atkreipė dėmesį?

Anonimiškas rašė...

Pikc, kad sėdi Senelio valia - tai aiškiau nei aišku. Ir Lietuvai iš to jokios naudos.
Skaitytojui 21.37 - gal ir nesutikčiau, kad taip labai nėra jo kam suvaldyti, ir manau kad Senelis Anūko veiksmams tikrai nepritaria, tik nesako to viešai.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 21.13, turiu pagirti jus už sąžiningumą. Jūsų komentaras prasideda esminiu viską pasakančiu žodžiu - ,,nesuprantu''.
Būkite tikras, kad yra kas supranta.

Anonimiškas rašė...

Kukučiai vis dar prekiauja vaikais?

1 rašė...

Spėčiau, kad pilietis 2019-06-25 21:27 tikėtinai gimė ir augo zonoje (daužymas per galvą kietais bukais daiktais ir spardymas kojomis). Tokiam gyvenimo nuskriaustam vaikui visas gyvenimas turi būti reglamentuotas normomis, įstatymais ir griežta pareigūnų priežiūra. Todėl šis žmogeliukas nuoširdžiai trokšta zona paversti visą Lietuvą.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kaip tik atvirkščiai - LABAI panašus. :D

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Dagys vata rašė...

„Čia yra kalbama apie jo pasisakymus, sulyginant Europos Sąjungą su Tarybų sąjunga“, – sakė V. Benkunskas. Dar vienas pseudopatriotas SSSR "demokratijos" issilgo.

Anonimiškas rašė...

Tie neva konservatoriai realybėje yra Stambuliniai arkliadančiai transgenderiai.Ne daugiau. Dagys teisus.

Rimas rašė...

Pagarba Rimantui Dagiui. Tik negaliu atsistebėti, kad tokioje didelėje partijoje reikia su žiburiu laukti pasirodant tikro krikščionio, tikro konservatoriaus. Kas pasidarė su žmonėmis ? Kad Gabrielius kliedi, tai nieko keisto. Pasigavo "virusą" Briuselyje. Bet juk yra daug brandžių asmenybių su tikromis konservatoriškomis ir krikščioniškomis pažiūromis. Negalėjo gi visi apsirgti proto aptemimo liga. Dabar sulaukėm žmogaus, sakančio elementarią tiesą, ir tai atrodo lyg koks stebūklas. Kas čia vyksta ?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Skaitytojas rašė...

Tarp mūsų kalbant, kai kas net ir iš pačių eurostruktūrų darbuotojų privačiuose pokalbiuose ima lyginti Europos sąjungą ir sovietų sąjungą. Kol kas tyliai, privačiai ir nedrąsiai; juk tai šventvagystė, nors panašumai kai kada akis bado.

Anonimiškas rašė...

Kas tarp SSSR valdymo struktūros ir ES randa panašumų, tas be eilės gali užsirašyt durnynan. Radžvilui tokie palyginimai kainavo paskaitų kursą.

to Pikc rašė...

Kiek metų esate Konpartijos narys, kad taip puikiai išmanote jų demokratijos modelį?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item