Dauguma gyventojų mano, kad seksualinių mažumų eitynės prieštarauja visuomenės dorovei

propatria.lt nuotrauka  Dauguma gyventojų mano, kad seksualinių mažumų eitynės prieštarauja visuomenės dorovei. Tokį faktą paskelbė par...

propatria.lt nuotrauka 
Dauguma gyventojų mano, kad seksualinių mažumų eitynės prieštarauja visuomenės dorovei. Tokį faktą paskelbė parlamentinės grupės „Už Šeimą“ pirmininkas Rimantas Jonas Dagys, paviešinęs „Vilmorus“ atliktos visuomenės apklausos rezultatus. 

Kovo mėnesį atliktos apklausos duomenimis, 60 procentų Lietuvos gyventojų mano, kad gėjų eitynės prieštarauja Lietuvos visuomenės dorovei. Priešingos nuomonės laikosi vos 20 procentų respondentų. Labai panašios tendencijos matomos ir Vilniuje, kur kas tris metus organizuojamos gėjų eitynės. Čia tokias eitynes nesuderinamomis su visuomenės dorove laiko 53,3 procento gyventojų, priešingos nuomonės laikosi 22,1 procento. Ketvirtis respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu. 

„Akivaizdu, kad tiek sostinėje, tiek ir visoje Lietuvoje dauguma gyventojų ne šiaip nepritaria homoseksualų demonstracijoms, tačiau nepritaria būtent dėl to, kad tokius renginius laiko nesuderinamais su visuomenės dorove. Nereikia pamiršti, kad būtent prieštaravimą visuomenės dorovei kaip teisėtą pagrindą riboti viešus susirinkimus nurodo Lietuvos Respublikos Konstitucija. Visuomenės dorovė nėra apibrėžta sąvoka ir jos tikrai negali imtis išaiškinti joks teismas, tačiau galime užduoti visuomenei konkrečius klausimus ir sužinoti, kaip dorovę supranta patys Lietuvos piliečiai. Šiuo atveju nekyla abejonių, kad visuomenė nederamu laiko bet kokį lytinių santykių demonstravimą ir propagavimą, neišskiriant nė homoseksualų. Seimui derėtų grįžti prie šio klausimo ir numatyti būdus apriboti lytinių santykių propagandą mūsų viešajame gyvenime“, - tyrimo rezultatus komentavo Rimantas Jonas Dagys. 

Parlamentinės grupės „Už šeimą“ pirmininkas teigė su grupės kolegomis planuojantis inicijuoti įstatymo pataisas šiuo klausimu. 

Visuomenės apklausą įmonė „Vilmorus“ atliko „Krikščioniškosios kultūros instituto“ užsakymu.


Susiję

Šeimos politika 4533001492016778277

Rašyti komentarą

26 komentarai

Baltic pride rašė...

Akivaizdu ,kad Lietuvos gyventojai dorovę supranta neteisingai. O tam ,kad dorovės supratimas pasikeistu į gerają pusę ir organizuojamos eitynės Baltic Pride.

Anonimiškas rašė...

Štai tau ir Baltų "pasididžiavimas". Tauta su išsigimusiomis vertybėmis ilgai negyvuoja, o dar bibliniais laikais smerktas iškrypimas nemanau, kad yra puikus jaunimo auklėjimo pavizdys.
Aš lygiai taip pat nepritarčiau viešai lytinius organus demonstruojantiems hipiams ar su gyvūnais santykiaujantiems "linksmuoliais"
Visi galima turėti savus įsitikinimus ir savus nukrypimus, bet kai iškrypimas pateikiamas kaip dorybė tai jau natūralu, kad tai kelia pasipiktinimą nesupuvusios moralės žmonėms.
Čia tik mano nuomonė. Nors ir suprantu ką savos nuomonės turėjimas šiais laikais jau yra draudžiamas oficialiosios valdžios...

1Chingishan rašė...

tai čia jūs degeneratai ir iškrypeliai nurodinėsit mums kaip reikia suprasti 'dorovę"?? ir manot kad paslankiojus su save degeneratų paradais mes čia iškrypimus pradėsim toleruot?? Jūs kasdien prašotės, tiesiog kasdien kad jūsų nekęstų ir kad žmonės jau visai rimtai pradėtų reikalauti pačių griežčiausių baudžiamųjų bausmių už tai ką bandot dartyt su žmonių sąmonėmis, kaip bandot griauti tradicijas, kultūrą, šeimą, dorovę, moralę. Ir čia reikalavimų jus tiesiog gydyti jau tikrai neužteks. Išsigimeliai dar mums aiškins kaip galvoti. Su Lietuva šitie jūsų išsigimusių pederastų žaidimai nepraeis.

Anonimiškas rašė...

---> Baltic pride
O kas tu toks, kad supranti teisingai? Iškrypėlis yra iškrypėlis ir tokiu liks tol, kol nepasitaisys.
,,...į gerąją pusę...'' - apie kokį gėrį ir dorovės supratimą gali šnekėti iškrypėliai?
Kai visuomenė ir valstybė netoleruos viešos išvirkimo ir iškrypimo propagandos, tai ir bus pokytis į gerą.
Beje, kaip ten su KGB generolo Armono anūke Armonaite ir jos įsteigta ,,laisvės partija''?
Ar KGB + LGBT yra kaip tik tai, ko siekia iškrypėlių eisenos?
Kad KGB iškrypėlius naudoja ir kaip agentūrą, ir kaip propagandinį destrukcinį įrankį prieš valstybes- šitai jau seniai niekam ne naujiena.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 13.11, būkite tvirtas ir žinokite, kad kiti žmonės už savo nuomonės turėjimą laisovje Lietuvoje prarado ir namus, o išvykę dirbi į kitas šalis, savo nelaimei pataiikė ant buvusių komjaunimo sekretorių ir vėliau pateko į Vakaruose jau įsitvirtinusių kagėbistų, kurie sugebėjo įtikti vietinei valdžiai, nagus. Apie tai būtų galima papsakoti daug įdomaus - bet būkite drąsesnis ir žinokite, kad kuo daugiau žmonių sakys tiesą, tuo bus geriau.
Atminkite apaštalo Jokūbo žodžius: ,,Priešinkitės velniui, ir jis bėgs nuo jūsų.''

Teisingai suprantantys moralę: rašė...

Žurnale „Žmonės“ 10 Lietuvos prekės ženklų išreiškė palaikymą LGBT bendruomenei

1Chingishan rašė...

ir ką? 10 tūkst neišreiškė palaikmo - tai reiškias nepalaiko. tai tie 10 degradavusių prekės ženklų tiesiog pasirašė sau nuosprendį.

1Chingishan rašė...

Pažiūrėkit į šituos Lietuvos prekės ženklus (čia jie tipo Lietuvos): „Ecodenta“, IKEA, „MO“ muziejus, „Ozas“, „Red Bull“, „Swedbank“, „Švyturys GO Nealkoholinis“, „Telia Lietuva“, Vilniaus universitetas, „Žmonės“ Čia kiek suprantu Vilniaus Universitetas vienintelis Lietuvos- tik ar pats Vilniaus Universitetas tą žino apie palaikymą ir kas leido ir kas palaiko iš to VU? Kaip Universitetas ką nors gali palaikyti? Ar tai tiesiog kažkoks laikinas degeneratų nupirktas vadovas. Plius bet kokiu atveju joks ten vadovas ar net kažkokia laikina vadovybė neturi tokių įgaliojimų kalbėti VU vardu palaikant degradacijas ir iškrypimus.

Unknown rašė...

Aš nesuprantu, kaip jie išdrįsta čia rašinėti, reikalauti amoralių dalykų, įtikinėti kitus, kad iškrypęs bendravimas, nenatūralūs lytiniai santykiai yra normalu ir turi būti pripažinti! Juk patys širdies gilumoje jaučia, kad tai šlykštu, tai juos žemina ir kad su tuo reikia kovoti. Dar didesnį pasibjaurėjimą kelia tie, kurie pritaria iškrypėliams ir skatina juos nesivaržyti. Nemanykite, kad įsilieję į bendrą visuomenės srautą jūs (ir praktikuojantys iškrypimus, ir pritariantys jiems)liekate nepastebimi ir nesiskiriate nuo kitų. Jus išskiria mąstysena, veido forma ir išraiška, įpročiai, net aprangos detalės. Verčiau kovokite su savo liga, tuomet jūs būsite gerbiami visuomenėje ir patys imsite jaustis kitaip. Tie, kurie padeda iškrypėliams rengti paradus, platinti amoralią ligą ir tvirkinti kitus, yra niekšai.

Iš čia kylama į žvaigždes rašė...

Vilniaus universitete fakultetų dekanai elektroniniu paštu išplatino darbuotojams raginimus eiti į tą paradą. Hm, ar dekanai būtų tai darę be nurodymo iš aukščiau?.. Retorinis klausimas :)

Anonimiškas rašė...

Būtų neblogai paviešinti visų platintojų e-laiškus su vardais ir pavardėmis - tegul žmonės žino, kas yra kas, tai puiki drausminimo priemonė.

Unknown rašė...

Kaipgi, į žvaigdes pakilsite bestumdydami š.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Iš čia kylama į žvaigždes rašė...

Dėl vėū tai dar bala žino kaip čia bus. Viena vertus, varliuko kadencija jau vakarop, jo klasiokės kadencija jau praktiškai visai pasibaigė, o jį išrinkusi Šimonkė į sostą nepateko. Taigi, gali viskas ir į sveikesnę pusę pakrypti. Bet kita vertus, ne vienas varlius čia dėl visko kaltas. Jo išrinkimas sujudino dumblą, visokie š išplaukė į paviršių ir pasirodė, kad jų ten nemažai įvairiose grandyse, tik valdant ankstesniems, padoresniems rektoriams jie nelabai reikšdavosi. Pasibaigus varliaus kadencijai, jie niekur nedings. Va taip ten viskas.

Unknown rašė...

"Čia tik mano nuomonė." Čia ne tik tavo, čia visų normalių sveikų žmonių nuomonė!

Anonimiškas rašė...

nereikia užsipulti to "baltik praid" .jis gi utriruoja, ironizuoja.

Unknown rašė...

Atsiprašau, nepastebėjau. Sunku įsivaizduoti, kaip jausis pederastų parade save padoriais ir gerbiamais laikantys dėstytojai ir kiti normalūs žmonės. Kaip atlaikys pasibjaurėjimą ir sąžinės graužatį?

Anonimiškas rašė...

Čia jau sovietmetį primena, kur žmonės būdavo verčiami eiti į paradus. Taip ir su tuo universitetu, kuris ne mokslu užsiima, o ideologija.

Iš čia kylama į žvaigždes rašė...

Na, tiesiog neketinu ten eiti. Gal dar šiais metais administracinės nuobaudos už tai ir nesulauksiu. Nors, kai priartės konkursai... :)

Anonimiškas rašė...

Woow, kas per durnystė prekės ženklas siūlo nealkoholinio alaus butelį įkišus į pasturgalį atidaryti kamštį!?

Anonimiškas rašė...

Taip buvo toks anekdotas, kaip prostitutė su savo vagina švilpdavo:, ir šaukdavo chebra pirmyn, tai dabar įsiaudrinę LGBT- istai, su subinėm ims trimituoti.

Anonimiškas rašė...

Klausiausi per radiją pono. Paliko labai nykų įspūdį. Mano nuomone, kalbėjo pernelyg atsargiai, sausai. Tikėjaus tvirto žodžio. Argumentuotos kalbos. Faktų. Deja, deja... Tuo tarpu ana pusė per radiją džiaugsmingai krykštavo.

Anonimiškas rašė...

Įdomu, kur per pyderų eitynes buvo, kaip jie save vadina, ,,krikščionys demokratai''?

Anonimiškas rašė...

Ką veiktų kaimų naciai - "šeimų puoselėtojai" jei nebūtų homosiokų? Mirtų iš nuobodolio.

Anonimiškas rašė...

Važiuok į Iraną, Pakistaną, Saudo Arabiją ar Brunėjų ir ten organizuok vaivorykštinių eitynes.

item