Dauguma gyventojų mano, kad seksualinių mažumų eitynės prieštarauja visuomenės dorovei

propatria.lt nuotrauka  Dauguma gyventojų mano, kad seksualinių mažumų eitynės prieštarauja visuomenės dorovei. Tokį faktą paskelbė par...

propatria.lt nuotrauka 
Dauguma gyventojų mano, kad seksualinių mažumų eitynės prieštarauja visuomenės dorovei. Tokį faktą paskelbė parlamentinės grupės „Už Šeimą“ pirmininkas Rimantas Jonas Dagys, paviešinęs „Vilmorus“ atliktos visuomenės apklausos rezultatus. 

Kovo mėnesį atliktos apklausos duomenimis, 60 procentų Lietuvos gyventojų mano, kad gėjų eitynės prieštarauja Lietuvos visuomenės dorovei. Priešingos nuomonės laikosi vos 20 procentų respondentų. Labai panašios tendencijos matomos ir Vilniuje, kur kas tris metus organizuojamos gėjų eitynės. Čia tokias eitynes nesuderinamomis su visuomenės dorove laiko 53,3 procento gyventojų, priešingos nuomonės laikosi 22,1 procento. Ketvirtis respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu. 

„Akivaizdu, kad tiek sostinėje, tiek ir visoje Lietuvoje dauguma gyventojų ne šiaip nepritaria homoseksualų demonstracijoms, tačiau nepritaria būtent dėl to, kad tokius renginius laiko nesuderinamais su visuomenės dorove. Nereikia pamiršti, kad būtent prieštaravimą visuomenės dorovei kaip teisėtą pagrindą riboti viešus susirinkimus nurodo Lietuvos Respublikos Konstitucija. Visuomenės dorovė nėra apibrėžta sąvoka ir jos tikrai negali imtis išaiškinti joks teismas, tačiau galime užduoti visuomenei konkrečius klausimus ir sužinoti, kaip dorovę supranta patys Lietuvos piliečiai. Šiuo atveju nekyla abejonių, kad visuomenė nederamu laiko bet kokį lytinių santykių demonstravimą ir propagavimą, neišskiriant nė homoseksualų. Seimui derėtų grįžti prie šio klausimo ir numatyti būdus apriboti lytinių santykių propagandą mūsų viešajame gyvenime“, - tyrimo rezultatus komentavo Rimantas Jonas Dagys. 

Parlamentinės grupės „Už šeimą“ pirmininkas teigė su grupės kolegomis planuojantis inicijuoti įstatymo pataisas šiuo klausimu. 

Visuomenės apklausą įmonė „Vilmorus“ atliko „Krikščioniškosios kultūros instituto“ užsakymu.


Susiję

Šeimos politika 4533001492016778277
item