Vytautas Radžvilas. Tik sąjūdinė santalka – arba Lietuva išnyks

propatria.lt nuotrauka  Vienintelė Lietuvos išeitis ir paskutinė viltis – tik sąjūdinio tipo santalka. Vakarykščiai rinkimų rezultatai ...

propatria.lt nuotrauka 
Vienintelė Lietuvos išeitis ir paskutinė viltis – tik sąjūdinio tipo santalka. Vakarykščiai rinkimų rezultatai turėtų išsklaidyti visas iliuzijas. Aklą Lietuvos naikinimą šiek tiek pristabdžiusi dviejų nomenklatūrinių-oligarchinių klanų galios pusiausvyra griūva akyse. Į valdžią veržiasi tie, kurių prieš dešimtmetį įvykdytos neoliberalios reformos sudavė Lietuvai beveik mirtiną demografinį smūgį. Jų naujo valdymo šalis paprasčiausiai neišgyvens.

Lietuvos likimas dabar jau priklauso tik nuo to, ar pagaliau bus liautasi lipti ant to paties grėblio. Panašu, kad šitaip gali nutikti vėl. Tiesiog gūdu stebėti po vakarykščių rinkimų kylančią dar vieną savęs apgaudinėjimo bangą. Randasi balsų, drįstančių aiškinti, kad, girdi, rinkimų rezultatai teikia vilčių ir yra „gera paraiška“ ar „vertingas įdirbis“ kitų metų Seimo rinkimams. Šis dar vienas saviapgaulės seansas gali kainuoti Lietuvai be galo brangiai. Todėl leisiu sau pasakyti tiesiai ir aiškiai: BAIKIME MELUOTI SAU IR KITIEMS! GANA SMULKAUS IR TRUMPAREGIŠKO PARTINIO EGOIZMO!

Taip, Lietuvos partinė sistema turi būti sudemokratinta ir pertvarkyta iš pagrindų. Jau dabar ryškėja ir yra įžvelgiami naujosios partinės sistemos kontūrai. Jos karkasą turėtų sudaryti tikra krikščioniška demokratinė partija, konservatyvi centristinė partija ir, žinoma, šiuolaikiška tautinė partija. Tačiau šios partijos gali rastis vieninteliu būdu – it šakos išaugti iš bendro sąjūdinio kamieno. Panašiai kadaise iš Sąjūdžio augo demokratinių partijų atžalynas. Gaila, dirbtinai nuniokotas, nususintas ir galiausiai nuvytęs. Nebus suprasta, kaip svarbu išauginti bendrą kamieną, ir mėginama partijas lipdyti iš dirbtinai nuo jo atskirtų ūglių tinkamai neparengtoje dirvoje – prasikals nebent leisgyviai ir greitai nuvysiantys negyvybingų partijėlių stagarai.

Vakarykščiai rinkimai parodė, kodėl taip sunku tą kamieną išauginti. Kad rastųsi sąjūdinis kamienas, pirmiausia reikia išpurenti jam dirvą. O tai reiškia – išlaisvinti piliečių sąmonę iš propagandinės ją temdančios miglos. Kol šito neįvyks, niekas Lietuvoje nepasikeis. Juk valdyti žmones – tai pirmiausia valdyti jų mąstymą. Atėjo lemiamas momentas. Iš tiesų stovime ant naujo sąjūdžio slenksčio. 

Mūsų rinkiminis komitetas yra tokio sąjūdžio kamieno užuomazga. Bet kad šis kamienas tvirtėtų ir augintų minėtas šakas, jam reikia padėti, kad nebūtų nudžiovintas užmestoje informacinės blokados kilpoje. Mes vieni šito padaryti neįstengsime. TODĖL KREIPIUOS Į JUS, PRAŠYDAMAS PADĖTI SKLEISTI ŽINIĄ APIE KOMITETĄ IR TAUTOS ATGIMIMO PERSPEKTYVĄ.

O padėti galite įvairiai:

Kreiptis į artimiausia koordinatorių (sąrašas: http://www.radzvilas2019.lt/p/kontaktai.html) ir pasiimti bent po pundelį laikraščių, padalinti juos savo draugams, kolegoms, pažįstamiems ir kaimynams – tai proga su jais pasikalbėti asmeniškai ir išsamiau paaiškinti, ko siekiame. 

Jeigu neturite laikraščio, naudinga bent pakalbėti su aplinkiniais, pranešti, kad yra toks komitetas ir suteikti nors bendriausias žinias apie jį.

Lietuvai reikia naujo tautos susitelkimo Sąjūdžio pavyzdžiu, o tam reikia pirmo impulso, mažyčio žingsnelio, įkvėpiančio pokyčių viltį. Tikimės supratimo ir pagalbos. Už ją būsime nuoširdžiai dėkingi. Jeigu tokios pagalbos sulauksime, esame tikri, kad į Tėvynės kiemą pagaliau ateis nemenka šventė – prasidės tikros permainos.

Politinė reklama, skleidžiama neatlygintinai.










Susiję

Vytautas Radžvilas 1425133050048630326

Rašyti komentarą

30 komentarų

Dar vienas rašė...

Va Radzvilas ir jo euroskeptiski lePeniai tikrai isnyks. O Lietuva isliks. Jaunimas per rinkimus parode, kad susitelkes gali sutriuskinti runkelinius demagogus.

Unknown rašė...

Apsireiškė komsomolcas, neoliberastas.

kest turbo rašė...

pasirodo receptas Lietuvai gelbėti yra elementarus - padalinti drąsoką laikraštėlį. O aš galvojau, kad tinkamai organizuotis į politikų, tyrėjų-analitikų, propagandistų-agitatorių, renginių organizatorių bei jų dalyvių ir rėmėjų veiksmingas struktūras

Anonimiškas rašė...

Jei ateis iš gatvės VSD darbuotojas tai paims visą tiražą ir sumaikins. Ko gero geriausias būdas mesti į pašto dėžutes. Nors trukdo telefonspynės ir atrodo nesolidžiai, bet gal vienintelis būdas patekti ant sumajauskėjusio gyvūno stalo.

Anonimiškas rašė...

Taigi va, kai reikia vienytis per rinkimus Radžvilas tyli. O po viskam drąsiai ir teisingai rašo. Gerbiamas Radžvilai, ar dar dėti viltis į tai, kad jūs vieningai veiksite su tautą pažadinti ir apsaugoti pasiryžusia jėga ar tik ta tema rašysite, bet veiksmais priešinsitės?

Luotinykas rašė...

Tik nepamirškite atsiriboti nuo „juozaitininkų“. „Daugybė jau benusigręžiančių nuo TS-LKD žmonių aiškiai sako: jeigu neremsite A. Juozaičio, šį kartą jau balsuosime už Komitetą.“ Ar čia ne Mahatmos-terapeuto citatėlė? Ligonis. Ir jo įkaitai. Nors gal ir balsuosiu. Reiks litogelžiuką mesti.

Anonimiškas rašė...

Viskas savo vietose. Kiekvienas dirba savo darbą. Va, tamsta, pasiūlėte, ką reikia daryti toliau. Dėkojame, tą ir padarysime!

Anonimiškas rašė...

Žinoma dėkite. Nes be vilties niekas nieko negali nuveikti!

Anonimiškas rašė...

Lietuva niekur neišnyks, kad lietuviai gali išnykti tai taip, reikia vienytis, kie dar jų liko, nors tai labai sunkus variantas, sakoma trys Lietuviai penkios partijos, tai pasitvirtina.

Anonimiškas rašė...

Artėjantys rinkimai parodys kuo žmonės labiau tiki Radžvilu ar Juozaičiu.

Anonimiškas rašė...

Protingas žmogus, kuriam rūpi Lietuva. Aš už jį balsuosiu, kadangi kitos dešinios partijos suliberalėjo. Labai trūksta Lietuvoje tradicinėmis vertybėmis pagrįstos politinės jėgos.

Anonimiškas rašė...

Juozaitis šiandien pareiškė, kad Seimo rinkimuose kooperuosis su Puteikiu.

Anonimiškas rašė...

Man įdomu kiek procentų balsų atiteks Radžvilui, Juozaitis gavo 5%

Anonimiškas rašė...

---->Dar vienas
Ir kaip tas jaunimas parodė? Papasakokite plačiau, būkite maloni/malonus.

Anonimiškas rašė...

Pagarba už Jūsų įžvalgumą dėl TS-LKD.

Sėlis rašė...

Tie 5% neparodo viso tautiškų žmonių procento, nes jie buvo susiskaldę ir balsavo už kelis kandidatus. Juozaitis daug kam netiko.

Kooperacija rašė...

Vienas nulis kooperuosis su kitu nuliu. Rezultatas bus NULIS.

Anonimiškas rašė...

Aš padėsiu parašą ir kitiems siūlau padėti tik tuo atveju jei bus aiškus Radžvilo pareiškimas, kad jis nekaišios pagalių į ratus bandančiai vienyti tautą jėgai. Viltis gerai, bet kai tas pats asmuo ne kartą palieka ant ledo /švelniai tariant/, tai viltis tampa kvailumu.

Anonimiškas rašė...

Tu ne Dievas. Rezultato nežinai. Ir Gaidžio kontora ne Dievai. Neurolingvistinis programavimas padarė savo darbą. Bet gyvenimas dar nesibaigia... Kas seks po to, kai prwzidentas/ė parodis savo veidą. O jį teks parodyti. Žinoma, LRT dirbs maskavimo kryptimi, bet jei Dievas nutars, kad mes dar galutinai neišsigimę ir turim teisę gyvuoti kaip tauta ir yra jėga, kuri neš tą mintį, tu kooperacija, liksi su nudžiūvusiu liežuviu.

Anonimiškas rašė...

klausiausi ir žiūrėjau pirmadienį Žinių Radijo, LRT ir t.t. tai įvairaus plauko propagandistai net pralinksmėję, veido spalvą atgavę. "uf pranieslo, bus galima ir toliau rinkt trupinius nuo dvaro stalo ir kakukariekint"

Luotinykas rašė...

Juozaitis, kiek supratau, mielai tartųsi, bet komitetas juo bjaurisi kažkodėl, atsiriboja. Ar čia tik ne Radžvilo parašymas: „Daugybė jau benusigręžiančių nuo TS-LKD žmonių aiškiai sako: jeigu neremsite A. Juozaičio, šį kartą jau balsuosime už Komitetą.“ Jums tikrai brangesnė uždugnių TS-LTD parama? Tikrai lauksiu Jūsų žodžio, žuvies tylėjimas nėra politika.

SmikiZ rašė...

Pastebiu, kad viena rimtų problemų yra ta, kad A. Juozaičio šalininkai į jį žiūri kaip į mesiją. Tačiau tokiu jis tikrai nėra. Apskritai, nė vienas politikas nėra ir negali būti mesiju. Jeigu tokiu laikome, tuomet patys save apgaudinėjame, nes tėra tik vienas, tikras Mesijas. Visi kiti, ypač politiniame lauke, tiesiog stipresni ar silpnesni, geresni ar blogesni žaidėjai, bet ne „išgelbėtojai“. Tad reikėtų stengtis šiek tiek blaiviau į viską žiūrėti ir bandyti galvoti.

Anonimiškas rašė...

Šios dienos delfinai dar labiau kukariekuoja, jau ir vyriausybė patapo gerai dirbanti...kaip čia išeina, kad gabriuks posto nenori? durnavoti labiau patiko?

Anonimiškas rašė...

Visai nežiūriu į Juozaitį kaip į Mesiją ir kiti to nedaro. Tai žmonės, kurie supranta, kad be tautiškumo akcento Lietuva kaip valstybė neišliks. Tautiškumas, pakels norą rūpintis savo valstybę ir pasipriešins tirpimui globalistinėje erdvėje. Mes prieš tradicinės šeimos griovimą ir pan. Priminsiu jums, kad tautiškumas arba nacionalizmas buvo tas variklis, kuris pakėlė lietuvius iš okupacinio sąstingio ir atvedė prie kovo 11 d. Taigi jūsų V. Landsbergis buvo nacionalistas. Gerai tą prisimenam ir jums tvirtinam.

Anonimiškas rašė...

Neadekvatumas tautininko vizitine kortele. Apie kokia TS parajama sitas komitetas svaigsta? Na isejo vienas eroskeptikas is TS, valio, vienas balsas Radzvilui. O toliau kas? Konsevartoriai yra proES, proNATO, proEuras, visiska priesingybe Radzvilui ir jokia parama is ten neateis. Ieskokit paramos pas Juraiti, Titova ar Vaisvila.

Anonimiškas rašė...

Krylovo pasakėčia "Kvartetas". Vis dėlto kokio įžvalgaus bachūro būta.

Anonimiškas rašė...

Šie rinkimai parodė, kad Lietuva jau beviltiškoje padėtyje. Nebėra konstruktyvių jėgų, tik trupiniai nuo jų stalo. Tik masė, inertiška, nemąstanti, mestelk jiems propagandos, net nebūtinai geros, ir nueis iš paskos kaip avys. Kodėl manot, kad kiti rinkimai bus kitokie? Dabar Sistema dės visas pastangas, kad į EP nepatektų tautiniai politikai, į Seimą irgi. Vakaruose jau atvirai, be skrupulų kurstoma neapykanta kitaip mąstantiems, kas ne kairė, tie naciai. Tikra komunistinė propaganda. Lietuvoje bus ne geriau. Jau yra. Ir kodėl turėtų būti kitaip, JIE visada taip darė.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item