Vytautas Radžvilas. Tik sąjūdinė santalka – arba Lietuva išnyks

propatria.lt nuotrauka  Vienintelė Lietuvos išeitis ir paskutinė viltis – tik sąjūdinio tipo santalka. Vakarykščiai rinkimų rezultatai ...

propatria.lt nuotrauka 
Vienintelė Lietuvos išeitis ir paskutinė viltis – tik sąjūdinio tipo santalka. Vakarykščiai rinkimų rezultatai turėtų išsklaidyti visas iliuzijas. Aklą Lietuvos naikinimą šiek tiek pristabdžiusi dviejų nomenklatūrinių-oligarchinių klanų galios pusiausvyra griūva akyse. Į valdžią veržiasi tie, kurių prieš dešimtmetį įvykdytos neoliberalios reformos sudavė Lietuvai beveik mirtiną demografinį smūgį. Jų naujo valdymo šalis paprasčiausiai neišgyvens.

Lietuvos likimas dabar jau priklauso tik nuo to, ar pagaliau bus liautasi lipti ant to paties grėblio. Panašu, kad šitaip gali nutikti vėl. Tiesiog gūdu stebėti po vakarykščių rinkimų kylančią dar vieną savęs apgaudinėjimo bangą. Randasi balsų, drįstančių aiškinti, kad, girdi, rinkimų rezultatai teikia vilčių ir yra „gera paraiška“ ar „vertingas įdirbis“ kitų metų Seimo rinkimams. Šis dar vienas saviapgaulės seansas gali kainuoti Lietuvai be galo brangiai. Todėl leisiu sau pasakyti tiesiai ir aiškiai: BAIKIME MELUOTI SAU IR KITIEMS! GANA SMULKAUS IR TRUMPAREGIŠKO PARTINIO EGOIZMO!

Taip, Lietuvos partinė sistema turi būti sudemokratinta ir pertvarkyta iš pagrindų. Jau dabar ryškėja ir yra įžvelgiami naujosios partinės sistemos kontūrai. Jos karkasą turėtų sudaryti tikra krikščioniška demokratinė partija, konservatyvi centristinė partija ir, žinoma, šiuolaikiška tautinė partija. Tačiau šios partijos gali rastis vieninteliu būdu – it šakos išaugti iš bendro sąjūdinio kamieno. Panašiai kadaise iš Sąjūdžio augo demokratinių partijų atžalynas. Gaila, dirbtinai nuniokotas, nususintas ir galiausiai nuvytęs. Nebus suprasta, kaip svarbu išauginti bendrą kamieną, ir mėginama partijas lipdyti iš dirbtinai nuo jo atskirtų ūglių tinkamai neparengtoje dirvoje – prasikals nebent leisgyviai ir greitai nuvysiantys negyvybingų partijėlių stagarai.

Vakarykščiai rinkimai parodė, kodėl taip sunku tą kamieną išauginti. Kad rastųsi sąjūdinis kamienas, pirmiausia reikia išpurenti jam dirvą. O tai reiškia – išlaisvinti piliečių sąmonę iš propagandinės ją temdančios miglos. Kol šito neįvyks, niekas Lietuvoje nepasikeis. Juk valdyti žmones – tai pirmiausia valdyti jų mąstymą. Atėjo lemiamas momentas. Iš tiesų stovime ant naujo sąjūdžio slenksčio. 

Mūsų rinkiminis komitetas yra tokio sąjūdžio kamieno užuomazga. Bet kad šis kamienas tvirtėtų ir augintų minėtas šakas, jam reikia padėti, kad nebūtų nudžiovintas užmestoje informacinės blokados kilpoje. Mes vieni šito padaryti neįstengsime. TODĖL KREIPIUOS Į JUS, PRAŠYDAMAS PADĖTI SKLEISTI ŽINIĄ APIE KOMITETĄ IR TAUTOS ATGIMIMO PERSPEKTYVĄ.

O padėti galite įvairiai:

Kreiptis į artimiausia koordinatorių (sąrašas: http://www.radzvilas2019.lt/p/kontaktai.html) ir pasiimti bent po pundelį laikraščių, padalinti juos savo draugams, kolegoms, pažįstamiems ir kaimynams – tai proga su jais pasikalbėti asmeniškai ir išsamiau paaiškinti, ko siekiame. 

Jeigu neturite laikraščio, naudinga bent pakalbėti su aplinkiniais, pranešti, kad yra toks komitetas ir suteikti nors bendriausias žinias apie jį.

Lietuvai reikia naujo tautos susitelkimo Sąjūdžio pavyzdžiu, o tam reikia pirmo impulso, mažyčio žingsnelio, įkvėpiančio pokyčių viltį. Tikimės supratimo ir pagalbos. Už ją būsime nuoširdžiai dėkingi. Jeigu tokios pagalbos sulauksime, esame tikri, kad į Tėvynės kiemą pagaliau ateis nemenka šventė – prasidės tikros permainos.

Politinė reklama, skleidžiama neatlygintinai.










Susiję

Vytautas Radžvilas 1425133050048630326
item