Vytautas Radžvilas. Baltijos „tyrimai“ ir užsakovų agonija

propatria.lt nuotrauka  Negaliu nereaguoti, kai Baltijos tyrimai paskelbė manipuliatyvią, komitetus ir konkrečiai mūsų komitetą smukdan...

propatria.lt nuotrauka 
Negaliu nereaguoti, kai Baltijos tyrimai paskelbė manipuliatyvią, komitetus ir konkrečiai mūsų komitetą smukdančią apklausą, sistemai reikalingą provokuojant piliečių reakcijas, kad gal čia balsuojant už tą Radžvilą bus išmestas jūsų balsas. Nurimkite, amžini valdantieji ir juos aptarnaujantieji. Nebus.

Baltijos tyrimai seniai pagarsėję prastai pasitvirtinančiais rezultatais. Gana grubiai, nors tikrai ne taip drastiškai jie numušė ir Juozaičio bei Puidoko reitingus, neadekvačiai keldami Puteikį. Dabar daro tą patį tik grubesniu mastu visų komitetų atžvilgiu. Kad labiausiai nusmukdyti reikėjo mus ir Pakso komitetą, nesistebiu. Bet pateikti juos abu kaip lygiai populiarius visuomenėje reikia neblogos fantazijos.

Svarbiausia - pastarąjį pusmetį ne vieną kartą užsakinėjome reprezentatyvias apklausas ir jos niekada nerodė panašių rezultatų. Dar net nepradėjus kampanijos, žiemą apklausos rodė 4 procentus nuo visų rinkėjų (vadinasi daugiau nuo ateinančiųjų). Esant šiems rinkimų dalyviams, vėliau mažiausiai rodė apie 3 (vėlgi nuo visų). Didžioji dalis kampanijos, reklamos ir šimtai tūkstančių tik dabar laikraščiais, tekstais Savaitės žurnale ir debatais pasiekiamų žmonių yra būtent šį mėnesį, tad smalsiai laukiame gegužės rezultatų. Tas skaičius, nors ir svyruojantis paklaidos ribose, esamoje situacijoje gali tik didėti. Tą ne tik lengva suprasti, bet ir neišvengiamai patiriame tiesiogiai naujose vietose bendraudami su žmonėmis ir sutikdami vis daugiau mus jau žinančių ir palaikančių. To tikrai nepatirdavome žiemą, kai apklausos rodė 4 procentus.

Apklausa ypač keistai atrodo padarius paprastą mintinį eksperimentą: M. Puidoko ir A. Juozaičio kartu gautus balsus labai grubiai padalinę per pusę gautume 10 kartų daugiau, nei žada Baltijos tyrimų apklausa.

Politinio pataikavimo aspektas: žavinga matyti Šimonytę uoliai remiančių Guogos ir Puteikio sąrašo reitingus kylant, nepaisant visų klastojimo, partijos vidinio skilimo ir savo rinkėjų išdavystės skandalų. Savo ruožtu DELFI antraštė skelbia: nors populiariausi valstiečiai, laimėti turi TS-LKD! Kam naudingos tokios antraštės ir rezultatai, nereikia aiškinti.

Mūsų komiteto reitingo akivaizdus klastojimas turi vieną tikslą: mūsų bijantys konservatoriai iš desperacijos griebiasi net fiktyvių apklausų, manipuliuojamomis apklausomis siekdami įtikinti rinkėjus, kad balsuoti už Radžvilo komitetą esą neperspektyvu. „Balsuokite už bet ką, net LVŽS, tik ne už Radžvilą!“, - siunčia žinią jie savo nusivylusiam rinkėjui.

Tai dėsninga, nes galutinai atskleidusiai savo veidą, moraliai ir politiškai bankrutavusiai TS-LKD partijai mūsų komitetas yra didžiulė grėsmė. Grėsmė ne tiek perimtais balsais, bet pirmiausiai akivaizdžiu kontrastu tarp to, kokia ši partija dedasi esanti ir ką daro iš tikrųjų. Tam nuslėpti griebiamasi net nešvariausių priemonių. Tačiau istorija rodo, kad šitoks beatodairiškas melas yra artėjančios agonijos požymis. Kartu priartinkime tą dieną balsuodami už komitetą „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“. Pakvieskime tą padaryti gimines, kolegas ir draugus.

Sąrašas numeris 12.

Politinė reklama, platinama neatlygintinai.



Susiję

Vytautas Radžvilas 4225328958856359540
item