Prancūzijoje jaunų praktikuojančių musulmonų tiek pat, kiek katalikų

18-29 metų amžiaus Prancūzijos gyventojų kategorijoje praktikuojančių musulmonų skaičius pasiekė praktikuojančių katalikų skaičių, cituod...

18-29 metų amžiaus Prancūzijos gyventojų kategorijoje praktikuojančių musulmonų skaičius pasiekė praktikuojančių katalikų skaičių, cituodamas sociologų Claude' o Dargento ir Oliverio Gallando tyrimą praneša Le Point.

2018-aisiais atlikto tyrimo duomenimis, 32 procentai Prancūzijos gyventojų save laiko Romos Katalikų Bažnyčios nariais. Visgi 19 iš 32 procentų teigė esantys nepraktikuojantys katalikai, dar 7 procentai teigė Mišiose dalyvaujantys tik vieną kartą per mėnesį.

Sociologai C. Dargentas ir O. Gallandas pažymi, kad religijos praktikavimo atžvilgiu 2018-ųjų metų duomenys lygintini su 1981-ųjų metų duomenimis. Tuomet save katalikais laikė 70 procentų Prancūzijos gyventojų, bet tik 17 procentų jų buvo reguliariai praktikuojantys katalikai.

Tyrimo duomenys atskleidžia, kad religijos praktikavimo atžvilgiu skirtumai tarp skirtingų kartų akivaizdūs. Tarp 18-29 metų amžiaus asmenų tik 3 procentai katalikų teigė esantys aktyviai praktikuojantys, kuomet 70-ies ir vyresnių amžiaus grupėje tokių buvo 16 procentų.

Katalikų skaičiui mažėjant, Prancūzijoje populiarėja kitos religijos, ypač islamas. 2018-ųjų metų duomenimis, apie 14 procentų Prancūzijos piliečių save laiko musulmonais. 18-29 metų amžiaus grupėje tų, kurie yra praktikuojantys musulmonai yra tiek pat, kiek ir praktikuojančių katalikų.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.

Susiję

Religija 252815224774567601

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Tai popiežius turėtų pasidžiaugti - šitiek pastangų dėjo į Europos islamizciją. Islamo tvarka bus!

item