Lytinės tapatybės sutrikimas išbrauktas iš PSO psichinių ligų sąrašo

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) nusprendė, kad lytinės tapatybės sutrikimas (angl.  Gender Identity Disorder ) neturi būti klasif...

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) nusprendė, kad lytinės tapatybės sutrikimas (angl. Gender Identity Disorder) neturi būti klasifikuojamas psichinių ligų sąraše. Iki šiol PSO teigdavo priešingai: asmenys, manantys, jog jų socialinė lytis (angl. gender) skiriasi nuo biologinės lyties (angl. sex), būdavo klasifikuotini psichinėmis ligomis sergančių kategorijoje.

Už šiuos pakeitimus pasisakančios Human Rights Watch organizacijos teigimu, PSO sprendimas buvo priimtas dėl „evoliucionuojančio mokslinio socialinės lyties supratimo“ ir tarptautinių transseksualų organizacijų aktyvistų spaudimo. 

Transseksualų judėjimai (tokie kaip GATE grupė) reikalavo, kad iš PSO psichinių ligų sąrašo būtų pašalintos visos „su transseksualais susijusios kategorijos“ ir transseksualus „patologizuojanti kalba“. Tokiu būdu, pasak jų, būtų žengiama link „teisinės depatologizacijos“.

Human Rights Watch LGBT teisių programos padalinio direktoriaus G. Reido manymu, šis PSO sprendimas transseksualų atžvilgiu turės „išlaisvinančias“ pasekmes. 

„PSO įvykdytas „lytinės tapatybės sutrikimo“ panaikinimas iš jos diagnostinio žinyno transseksualiems žmonėms turės išlaisvinančias pasekmes viso pasaulio mastu“, – teigė jis, pabrėždamas, kad pasaulio vyriausybės turės reformuoti savo nacionalines medicinos ir įstatymų sistemas.


Susiję

Pažangos ideologija 4070079041458578338

Rašyti komentarą

16 komentarų

1Chingishan rašė...

Keista kad kas nors dar remiasi šitos degeneratų organizacijos rekomendacijomis ar nurodymais. Neįtikėtina, kažkokia privati kontora valdoma atvirų iškrypelių su pavadinimu tarsi tai kažkokia valsybių valia sukurta organizacija ( o taip nėra)- kasdien kepa vis naujus ir naujus iškrypeliams palankius sprendimus- ir tarsi tai kažkaip privalėtų atsiliepti šalių teisėje. Kas per įžūlumas! Tiesiog netikėtina!

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Tokie patys ir išbraukė :)))

Unknown rašė...

O meilė, beje, yra psichikos ligų sąraše.

Anonimiškas rašė...

Tokia ten ir ta PSO, kad nemato, kas yra kas, o Human Rights Watch - irgi tokie patys. Kai turčiams per kišenę tiesiogai kirs ligonių išplitimas ir nebus iš ko formuoti armijos ir jėgos struktūrų, tik tada ateis į protą.

Sėlis rašė...

Kažkada šitie “mokslinykai” iš PSO atsakys už tokį tyčiojimąsi iš mokslo. Grynai ideologizuotas sprendimas, neparemtas jokiu tikru mokslu ir tyrimais.

Ir dar gėra naūjiena.Goglinam čia: rašė...

Magical Pride at Disneyland Paris

Anonimiškas rašė...

O tai, kad kažkas įsivaizduoja ar jaučiasi esantis kokiu Leninu ar karaliene Elžbieta irgi turėtų būti išbraukta iš sutrikimų sąrašo

Anonimiškas rašė...

Ir jokia valstybė nepasakys ne! Gaila, bet akivaizdu - tradicinių pažiūrų grupės praranda absoliučiai visas turėtas pozicijas. Pasirodo krikščionybės perdėta tolerancijos ir nuolankumo kelias yra jos žlugimo kelias. Visada laimi protingai naglesnis.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Esate įsimylėjęs?

Anonimiškas rašė...

„Pasirodo krikščionybės perdėta tolerancijos ir nuolankumo kelias yra jos žlugimo kelias.“ Ne. Tai autoriteto nubuvimo ir silpnumo išdava.

Unknown rašė...

Taip, blogio toleravimas ir nesipriešinimas jam yra nuodėmė. Toleranciją kaip dorybę išaukštino tie, kuriems rūpėjo užgniaužti pasipriešinimą iškrypimams, besaikių malonumų vaikymuisi, apskritai moralės griovimui. Tas, kuris toleruoja kokį nors amoralumą, laikomas pažangiu žmogumi.
Toleranciją kaip pakantumą galima rodyti, bet iki tam tikros ribos.

Iš tikrųjų žmogus turi turėti autoritetą, ir vienintelis aukščiausias autoritetas yra Kristus. O Jis, beje, visai nebuvo tolerantiškas. Jis pakentė silpnuosius ir nusidėjėlius, bet niekada tiek, kad tai virstų pataikavimu jiems arba abejingumu.

Nuolankumas ir nusižeminimas yra didelės dorybės, jos taikomos sau pačiam, ir skiriasi nuo silpnumo, kuris vėlgi turi visokių atspalvių.
Pasakymą "protingai naglesnis" (įžūlesnis) gal reikėtų pakeisti "tas, kuris stipriau priešinasi blogiui".

Unknown rašė...

Meilė meilei nelygu. PSO veikėjai, įrašydami meilę į psichikos ligų sąrašą, nurodė kūniškas bei sielos reakcijas (smarkų širdies plakimą, negalėjimą būti be traukos objekto, nemigą ir kt. Šios savybės yra visai natūralios, ir įrašyti jas į ligų sąrašą yra, sakyčiau, ciniška. Nors ST "Giesmių Giesmėje" yra eilutė, kur sakoma: "Aš sergu meile". Bet čia poetinė kalba.

O dvasinė meilė yra visai kas kita. Paskaitykite Pauliaus himną meilei 1 Kor 13 sk. ("meilė kantri, meilė maloninga, ji nepavydi..." ir t.t.)

Anonimiškas rašė...

„1 Tes 5,18 Už viską dėkokite, nes tokia Dievo valia jums Kristuje Jėzuje.“

Anonimiškas rašė...

Pagal 'mokslini' apibrezima meile yra psichine liga, sarase greta kleptomanijos, azartiniu losimu, 'moksliniu' apibrezimu trunka 3 metus, kol pasibaigia mesa i mesa trynimas.

item