Lenkijoje didinama parama šeimoms

Lenkijos prezidentas A. Duda pozicija.org Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pasirašė „Šeima 500+“ programą. Pagal ją nuo 2019 m. ...

Lenkijos prezidentas A. Duda

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pasirašė „Šeima 500+“ programą. Pagal ją nuo 2019 m. liepos 1 d. 500 zlotų (apie 120 eurų) išmokos bus mokamos visiems vaikams iki 18 metų, nepriklausomai nuo šeimos pajamų.

Pasirašymo ceremonijoje Andrzejus Duda priminė, kad vaikų gerovė yra valstybės gerovės pagrindas.

„Šeima ir tėvystė yra labai svarbus viešosios politikos elementas. Vaikai yra žmonių gerovė, tai yra ne tik tėvų privatus reikalas, bet ir nacionalinė svarba, kad vaikai apskritai būtų, kad ateities kartos augtų, kad būtų tinkamai auklėjami ir nepatirtų nepritekliaus.

Tai vienas svarbiausių valstybės įsipareigojimų. Labai džiaugiuosi, kad po daugelio metų, nuo 1989-ųjų Lenkijos valstybė šią užduotį įgyvendina jau ketverius metus“, – sakė Prezidentas Andrzejus Duda.

Iki šiol 53 proc. jaunesnių nei 18 metų vaikų gavo išmokas pagal „Šeima 500+“ programą. Po šios programos plėtros 6,8 mln. nepilnamečių Lenkijoje gaus finansinę paramą.

Parengta pagal radiopolsha.pl informaciją.

Susiję

Šeimos politika 4099080609813086176

Rašyti komentarą

3 komentarai

linalk rašė...

o pas mus LRTV rodys diskusijų laidą, kad moteris neprivalo norėti giomdyti.Netyčia į feisbuką įmetė ir apstulbau, kokia laimė moterims, kiek komentarų laimingų..Ir net tūla Dominyka Navickaitė tam irgi džiugiai pritari

glorija rašė...

Čia to bernardinų storulio (atsiprašau) giminės?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item