JAV jėgos trikovės federacija anuliavo transseksualo užfiksuotus moterų rekordus

M. Gregory „Instagram“ paskyros nuotr. JAV Jėgos trikovės federacija (angl. The 100% Raw Powerlifting Federation ) paskelbė anuliuojant...

M. Gregory „Instagram“ paskyros nuotr.
JAV Jėgos trikovės federacija (angl. The 100% Raw Powerlifting Federation) paskelbė anuliuojanti praeitą mėnesį moterų kategorijoje transseksualo užfiksuotus rekordus. Federacija oficialiai pripažino, kad save moterimi vadinantis atletas yra vyras ir todėl su moterimis varžėsi neteisėtai.

Kaip praneša AOL, balandį Virdžinijoje vykusiose varžybose save moterimi vadinantis Mary Gregory moterų kategorijoje pagerino šios pasaulio federacijos pritūpimų su štanga, štangos spaudimo, „mirties traukos“ bei bendrą, visų veiksmų sumos, rekordus. Tuomet rekordus pagerinęs M. Gregory dėkojo federacijai, jog jį sutiko traktuoti kaip jo varžovėms lygiavertę moterį.

Gegužės 1-ą federacijos prezidentas Paulas Bossi išplatino pareiškimą, kuriuo patvirtinta, kad jų varžybose lytis yra nustatoma remiantis ne „identifikacijos“, bet „fiziologiniu“ pagrindu. Dėl to nuspręsta, kad M. Gregory moters teisėmis varžybose dalyvavo neteisėtai ir todėl visi jo sumušti rekordai yra anuliuojami. 

Vis tik federacijos prezidentas pabrėžė, kad artimiausiu metu M. Gregory galės varžytis naujoje „transseksualų“ kategorijoje.

„Tai mane įsiutino“, – neslėpdamas pykčio dėl tokio federacijos sprendimo Outsports teigė M. Gregory. Jis pabrėžė, kad pelnytai įveikė visas 50 savo varžovių ir didžiuojasi savo pasiektais rezultatais.


Susiję

Šiaurės Amerika 5618739265801290800
item