G. Nausėda – naujasis Lietuvos Prezidentas

lrp.lt nuotr. Gitanas Nausėda užtikrintai laimėjo Prezidento rinkimus. G. Nausėda surinko 65,86 proc. (866,7 tūkst.) visų rinkimuose ...

lrp.lt nuotr.
Gitanas Nausėda užtikrintai laimėjo Prezidento rinkimus.

G. Nausėda surinko 65,86 proc. (866,7 tūkst.) visų rinkimuose dalyvavusių balsų. Antra likusi Ingrida Šimonytė surinko 32,86 proc. (437,3 tūkst.) visų rinkimuose dalyvavusių balsų.

G. Nausėda laimėjo visose 60 apygardų, kai kur surinkęs ir daugiau nei 90 proc. balsų.

Tik ką išrinktas naujasis šalies prezidentas Gitanas Nausėda S. Daukanto aikštėje sakė pirmąją kalbą, kurioje dėkojo tiek rinkėjams, tiek savo komandai, tiek šeimai, tiek konkurentams.

Parengta pagal vrk.lt ir lrt.lt informaciją.

Susiję

Demokratija ir valdymas 984866808094456806

Rašyti komentarą

14 komentarų

glorija rašė...

Pagaliau, turėsim NORMALIĄ prezidentinę šeimą. Jau pažanga.

MAISTRA rašė...

"Įdomūs" tamstos reikalavimai- pageidavimai prezidentūrai.

1Chingishan rašė...

Man tai jis tik šiek tiek mažesnė blogybė už transgenderį. O šiaip tai harizmos kaip pas šluotą- lygiai tiek ir intelekto. Nieko gero aš iš jo nelaukiu, dar bent 5 metai stagnacijos ir jokių pokyčių. Gerai tik tiek kad seno nuobezdos pianisto viltys neišsipildė ir gali tekti atsakyt už senus savo darbus. taip kad snarglėto anūko laukia sunkūs laikai- o mums nuo to tik geriau. Prasedėsim tuos 5 metus kaip nors katakombose- ir ruošimės lemiamam smūgiui per seimo rinkimus, ir per atenančius prezidento. Šį kartą reikia nedaryt tokių pačių klaidų, kurios visos kiek įmonoma buvo padarytos per šituos EP ir prezidento rinkimus. Svarbiausia kad girdėtų ir priimtų kas sakoma tiek Juozačio, tiek Radžvilo komanda- nes kol kas to nebuvo matyti. Visi patys viską žino ir patarimų nenori klausytis. Gal dabar pradės. (pvz Juozaičio komanda tik 20 proc patarimų panaudojo- o pačio pagrindinio patarimo ne- tai ir buvo viena iš pagrindinių nesėkmės priežastis)

Anonimiškas rašė...

Sveikinu visus marginalus smarkiai pasikrovus malku ir apsijuokus. Prezidentu netapo joks runkelis, mentas, lakunas, kontuzytas ar filosofas su plyta.

Anonimiškas rašė...

Pas mus 4 ne 5 metai kadenciją tu Putinizmo botas

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 11:39, atrodo, tavo sveikinimas atmieštas ne pačia geriausia nuotaika - ir tai suprantama.
Jeigu TS-LKD būtų į rinkimus delegavusi Ušacką, jis būtų laimėjęs jau pirmajame ture. Tik va vis tas noras būti gudresniais už kitus - ,,aš tai, žinote, va būsiu toks gudrus, kad pasistatysiu distancinį valdymo pultuką ir...'' - na, žodžiu.
O bendros naujienos iš Europarlamento rinkimų - geros, labai įdomu, kaip atrodys Lietuvos europarlamentarai naujajame ES administravimo kontekste.
Ai, apskritai, ir kam pasakiau - ,,labai įdomu, kaip atrodys...'' - ir taip viskas daugiau nei aišku.

glorija rašė...

A kurioj vietoj čia, tamsta, tą "įdomumą" pamatėte? Kad ir man įdomu labai pasidarė.
Ot gerai, sakau, bent simonko utėlėms nepasisekė šįkart rudojo "prastumti" :) Apmaudu ar nia? :)

tanas rašė...

bendrai paėmus tai nuostabu dėl tokio Šimonytės komandos fiasko, bet pažiūrėjus iš vienos (per) mažai aptarinėtos pozicijos tai ji gavo 3 kartus per daug balsų. Per antrąjį (mažąjį) referendumą dėl seimo dydžio Šimonytė parodė, kad jai nusispjaut ant 1.18mln rinkėjų nuomonės ir neėme biuletenio - va jei gautų antram ture tuos tik 140 tūkstančių balsų kurie manė taip pat, tai būtų puiki pamoka kaip reikia gerbti visus žmones, o ne tik savo partiečius. Beje tuo nebalsavimu parodė ne tik nepagarbą, bet ir partinę priklausomybę ir aklą partijos pozicijos laikymąsi.

Anonimiškas rašė...

Pasiskaityk, prieš komentuodamas. Lietuvos Respublikos Prezidentas renkamas visuotiniuose rinkimuose penkerių metų kadencijai.

Hm rašė...

Bet Šimonko netapo prezidente, o dviguba pilietybė irgi nepraėjo. Taigi pusė programos įvykdyta :)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Mums su masonais - ne pakeliui.

item