Brazilijoje kriminalizuotos „homofobija“ ir „transfobija“

Brazilijos Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad „homofobija“ ir „transfobija“ privalo būti kriminalizuotos. Teisėjų daugumos (6 iš 11) n...

Brazilijos Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad „homofobija“ ir „transfobija“ privalo būti kriminalizuotos. Teisėjų daugumos (6 iš 11) nuomone, toks sprendimas padės įveikti „diskriminaciją“ prieš homoseksualius ir transeksualius asmenis.

„Homofobiniai nusikaltimai kelia tiek pat nerimo kaip ir fizinis smurtas“, – vartodamas neomarksistinio LGBT judėjimo išpopuliarintą „homofobijos“ terminą savo pritarimą šam sprendimui aiškino Aukščiausiojo Teismo viceprezidentas Luizas Fuxas.

BBC teigimu, „homofobiją“ Brazilijoje kriminalizuoti siekta jau daugiau nei 20 metų, bet to padaryti niekaip nepavykdavo dėl konservatyvių ir religinių grupių atstovų pasipriešinimo Kongrese. Dabar tai padaryti pavyko, pasitelkus teisminę sistemą.

Brazilija vienalytes „santuokas“ legalizavo 2013-aisiais. Čia homoseksualų poros turi teisę įsivaikinti.




Susiję

Pažangos ideologija 3412929460913914032

Rašyti komentarą

5 komentarai

1Chingishan rašė...

Neįtikėtina. O ką sako Bolsonaro?? kaip jis praleido šituos dalykus?? aš suprantu kad išvis turėjo būti uždraustos pederastų santuokos ir partnerystės Brazilijoje, o ne kriminalizuota kritika. Manau kad geruoju tam KT nesibaigs. Ir reikia kitoms valstybėms pagaliau savo KT pažaboti nes tai jau tapo viršnacionalinė institucija, kaip Centriniai bankai- visiškai daro tai ką nori. O nori kaip taisyklė jie įteisinti pederastijas. Tai kažkokia įdėja fix. Be to niekaip negali anot jų gyvuot valstybės. Neįtikėtina.

Anonimiškas rašė...

joo,durnizmas visu gražumu.Totalitarizmas irgi.

Anonimiškas rašė...

Bolsonaro neabejotinai tai supranta, bet jis neskubės, nes tokiais atvejais reikia viską padaryti taip, kad nereikėtų daryti dar kartą - galimas daiktas, kaip tik šito ir siekia Bolsonaro ir jo komanda.
Tokioje didelėje valstybėje, kaip Brazilija, teisinė sistema greičiausiai yra pakankamai sudėtinga, bet vis dėlto aukščiausia Brazilijos valdžia - patikimose rankose.

Zmogus rašė...

Fobija yra baime dauguma zmoniu homoseksualu nebijos tik paprasiauciai nekencia

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item