A. Merkel: Vokietija privalo būti imigracijos šalimi

Bundesregierung/Denzel nuotrauka Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad Vokietija turi būti „imigracijos ir integracijos šalim...

Bundesregierung/Denzel nuotrauka
Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad Vokietija turi būti „imigracijos ir integracijos šalimi“, praneša The Local.

Vokietijos Konstitucijos 70-mečio minėjimui skirtame renginyje kalbėjusi A. Merkel teigė, kad „ekonominis ir socialinis šalies gyvybingumas“ priklauso nuo to, kaip Vokietijai pasiseks išspręsti imigracijos sukeliamus sunkumus.

Nurodydama į pastarųjų metų imigracijos į Vokietiją srautus iš tokių valstybių kaip Sirija ar Irakas, kanclerė sakė, kad, nepaisant visų jau užklupusių ir būsimų sunkumų, ši imigracija reprezentuoja Vokietijos pokyčius po Antrojo pasaulinio karo.

„Mes kantriai tai supratome. Mes toliau bandome suprasti, kaip imigracija keičia mūsų šalį ir kaip ji toliau keis mūsų šalį“, – teigė Vokietijos kanclerė.

Nepaisant akivaizdžiai nesėkmingos Vokietijos integracijos politikos pastaraisias metais iš kitų žemynų atvykusių ekonominių migrantų atžvilgiu, A. Merkel pabrėžė: „Mes išmokome, kad mūsų šalis privalo būti imigracijos ir integracijos šalimi.“

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.

Susiję

Pažangos ideologija 1243783911480742151
item