Vytauto Radžvilo komitetas surinko beveik 20 000 palaikančių piliečių parašų

propatria.lt nuotrauka  Visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!” atstovai šiandien Vyriausiajai rin...

propatria.lt nuotrauka 
Visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!” atstovai šiandien Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pristatė beveik 20 000 surinktų piliečių parašų. Europos Parlamento rinkimuose dalyvauti ketinančio komiteto savanorių komanda surinko per 15 300 parašų popieriuje bei 4200 elektroninių parašų VRK svetainėje.

„Sprendimas dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose buvo nulemtas daugelio veiksnių, bet vienas svarbiausių buvo akivaizdi būtinybė plačiau informuoti visuomenę apie padėtį, kurioje yra atsidūrusi Lietuva ir Europos Sąjunga. Surinkti parašai ir pelnytas gausus piliečių palaikymas - tai įrodymas, kad Lietuvoje netrūksta žmonių, kurie suvokia pokyčių Europos Sąjungoje, o taip pat ir Lietuvoje, būtinybę bei prasmę. Mūsų rinkimų komiteto komanda, vienijant daug visuomenei žinomų ir gerbiamų žmonių, ir toliau darys viską, kad kuo daugiau Lietuvos žmonių išgirstų ir suprastų kaip šiandien svarbu atnaujinti ir tokiu būdu išsaugoti Europos Sąjungą”, - teigia Vilniaus universiteto prof. Vytautas Radžvilas.

Kartu su V. Radžvilu į Europos Parlamentą kandidatuoja dizainerė Jurga Lago, Žemės ūkio rūmų pirmininkas dr. Arūnas Svitojus, kompozitorius Faustas Latėnas, politologas Dovilas Petkus, aplinkosaugininkas ir Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys dr. Romas Pakalnis, istorikė prof. Rasa Čepaitienė ir kiti visuomenės veikėjai. 

Komiteto programoje teigiama, kad globalistinio Europos Sąjungoje, elito pastangos suvaldyti krizę siūlant dar gilesnę integraciją gilina pačią krizę ir tampa vieningos Europos griovimu. Teigiama, kad, Lietuva gali išlikti ir turi ateitį tik atsinaujinusioje Europoje. Atsinaujinusią laisvos ir demokratiškos Europos tautų ir valstybių bendriją turi įtvirtinti nauja Europos Sąjungos narių sutartis. Europos Parlamentas privalo tapti vienu svarbiausių ES atgimimo ir pertvarkymo naujais pagrindais centrų.

V. Radžvilo teigimu, po artėjančių rinkimų Europos Parlamente susigrums du požiūriai į Europos ateitį. Viena pozicija remsis nuostata, kad galima išlaikyti status quo ES politikoje. Profesorius įsitikinęs, kad šią poziciją atstovaus į esamą situaciją atvedusios jėgos, kurios nepripažįsta problemų masto ir sudėtingumo ir siūlys federalizacijos kelią. Federalizacijai, anot V. Radžvilo, būtina priešintis kaip vienam pagrindinių veiksnių, ne tik keliančių grėsmę Lietuvos suverenumui, bet ir griaunančių Europos Sąjungos vienybę ir projekto tęstinumą.



Susiję

Vytautas Radžvilas 3568987348710226422
item