Vytauto Radžvilo komitetas surinko beveik 20 000 palaikančių piliečių parašų

propatria.lt nuotrauka  Visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!” atstovai šiandien Vyriausiajai rin...

propatria.lt nuotrauka 
Visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!” atstovai šiandien Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pristatė beveik 20 000 surinktų piliečių parašų. Europos Parlamento rinkimuose dalyvauti ketinančio komiteto savanorių komanda surinko per 15 300 parašų popieriuje bei 4200 elektroninių parašų VRK svetainėje.

„Sprendimas dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose buvo nulemtas daugelio veiksnių, bet vienas svarbiausių buvo akivaizdi būtinybė plačiau informuoti visuomenę apie padėtį, kurioje yra atsidūrusi Lietuva ir Europos Sąjunga. Surinkti parašai ir pelnytas gausus piliečių palaikymas - tai įrodymas, kad Lietuvoje netrūksta žmonių, kurie suvokia pokyčių Europos Sąjungoje, o taip pat ir Lietuvoje, būtinybę bei prasmę. Mūsų rinkimų komiteto komanda, vienijant daug visuomenei žinomų ir gerbiamų žmonių, ir toliau darys viską, kad kuo daugiau Lietuvos žmonių išgirstų ir suprastų kaip šiandien svarbu atnaujinti ir tokiu būdu išsaugoti Europos Sąjungą”, - teigia Vilniaus universiteto prof. Vytautas Radžvilas.

Kartu su V. Radžvilu į Europos Parlamentą kandidatuoja dizainerė Jurga Lago, Žemės ūkio rūmų pirmininkas dr. Arūnas Svitojus, kompozitorius Faustas Latėnas, politologas Dovilas Petkus, aplinkosaugininkas ir Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys dr. Romas Pakalnis, istorikė prof. Rasa Čepaitienė ir kiti visuomenės veikėjai. 

Komiteto programoje teigiama, kad globalistinio Europos Sąjungoje, elito pastangos suvaldyti krizę siūlant dar gilesnę integraciją gilina pačią krizę ir tampa vieningos Europos griovimu. Teigiama, kad, Lietuva gali išlikti ir turi ateitį tik atsinaujinusioje Europoje. Atsinaujinusią laisvos ir demokratiškos Europos tautų ir valstybių bendriją turi įtvirtinti nauja Europos Sąjungos narių sutartis. Europos Parlamentas privalo tapti vienu svarbiausių ES atgimimo ir pertvarkymo naujais pagrindais centrų.

V. Radžvilo teigimu, po artėjančių rinkimų Europos Parlamente susigrums du požiūriai į Europos ateitį. Viena pozicija remsis nuostata, kad galima išlaikyti status quo ES politikoje. Profesorius įsitikinęs, kad šią poziciją atstovaus į esamą situaciją atvedusios jėgos, kurios nepripažįsta problemų masto ir sudėtingumo ir siūlys federalizacijos kelią. Federalizacijai, anot V. Radžvilo, būtina priešintis kaip vienam pagrindinių veiksnių, ne tik keliančių grėsmę Lietuvos suverenumui, bet ir griaunančių Europos Sąjungos vienybę ir projekto tęstinumą.



Susiję

Vytautas Radžvilas 3568987348710226422

Rašyti komentarą

26 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Smagu girdėti.

Anonimiškas rašė...

Labai džiaugiuosi. Ačiū visiems pasirašiusiems.

Audrius rašė...

Valio. Dabar reikia ir išrinkti į EU! :))

Anonimiškas rašė...

Aš sakiau, kad su šratinuku daugiau surinksit, nes jūsų auditorija nemoka kompiuteriais naudotis. Sveikinu.

Sėlis rašė...

Durneliuk, taigi vieni iš daugiausiai surinkusiųjų elektroniniais parašais yra Radžvilo komanda.

supratingas rašė...

Gal žinote elektroninių ir tikrų proporciją?

Anonimiškas rašė...

Parašyta, kad elektroninių - 4200, na sakykime, kad ir apytiksliai.
Tai 19 999 - 4 200 = 15 799, na maždaug. Būtų apytksliai 1 dalis elektronių : 4,5 daliies popierinių.
Balsavimo rezultatai yra VRK puslapy, galima tiksliai suskaičiuot.
Išimkite iš puslapio bannerį su kvietimu pasirašyti, nes yra ir daugiau žmonių, kurie nori balsuoti už V.Radžvilą ir jo komandą, o pasirašymo laikas jau baigėsi.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"savanorių komanda surinko per 15 300 parašų popieriuje bei 4200 elektroninių parašų VRK svetainėje"

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Svarbiausia - faktinė situacija. O tai, kad yra ir daugiau žmonių, kurie remia V.Radžvilą su jo komanda, nors ir nespėjo ar negalėjo pasirašyti, reiškia, kad jie aiškiai mato, kas yra kas ir ką reikia daryti. Tai ir yra svarbiausias pagrindas. Taip prasidėjo ir Sąjūdis. Puikiai atsimenu vieno labai žymaus Lietuvos žmogaus giminaitį. kuris buvo mūsų dėstytojas - iki šiol susitikę labai įdomiai pasišnekam - kaip dar prieš 1990-uosius mums, dar nei 210 metų neturintiems studentams jau buvo drąsiai dėstoma tikroji Lietuvos istorija, o kai nuo mažens jau buvome prisiklausę ,,Amerikos Balso'' ir ,,Laisvosios Europos'' - dar nei 10 metų neturintys vaikai mokyklose net neslėpdavo, kad klauso ,,Amerikos balsą''!! - ir mokytojai tylėdavo, nes ir jie darydavo tą patį, beveik kiekviena šeima turėjo giminių Vakaruose- mes irgi - žodžiu, dabartinis dvasinis Lietuvos atgimimas visiškai toks pat, kaip ir prieš Lietuvos Laisvę.

Anonimiškas rašė...

Atsiprašau, klaida. Turi būti - ,,...mums, dar nei 20 metų neturintiems studentams...''.

Rinkėja rašė...

Jei parašų skaičius rodytų, kas laimės, tuomet ir Lenkų rinkimų akcija turi labai daug šansų. Balsuosim už Radžvilą ir PRIEŠ daugybinę pilietybę. Man tie liberastai jau atsibodo.

Anonimiškas rašė...

Taip, mes prieš pilietybės išsaugojimą.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Ar iki dabar klausot Amerikos balso?

Anonimiškas rašė...

Nepamiršk referendumo dėl seimo narių skaičiaus mažinimo. Kaip jame balsuoti?

supratingas rašė...

Cit.: "Parašyta, kad elektroninių - 4200, na sakykime, kad ir apytiksliai.
Tai 19 999 - 4 200 = 15 799, na maždaug. Būtų apytksliai 1 dalis elektronių : 4,5 daliies popierinių.


"savanorių komanda surinko per 15 300 parašų popieriuje bei 4200 elektroninių parašų VRK svetainėje"

Dėkui, ne visi akli mato.

Jažin, kodėl toks didelis skirtumas? Įpusėjus pasirašymui, padažnėjo žmonių klausimai kur galima pasirašyti gyvai. Kilo klausimas ar užtruko pasiruošimas parašų rinkimui ar visgi sambūris neteikė jam didelės reikšmės, tikėdamasis parašų liūto dalies iš interneto, ir tik pamatęs, kad pasirašymas internete vyksta vangokai suskubo parašus rinkti gyvai?

supratingas rašė...

P.S. Nežinau ar buvo rašyta ir aš nepastebėjau, ar visai nebuvo rašyta, todėl noriu paklausti gal kas žinote prie ko Radžvilo sambūris ketina šlietis sėkmės rinkimuose į EP atveju?

Anonimiškas rašė...

Grynai privati nuomonė - pirmiausias sąjungininkas turėtų būti Lenkijos valdančioji partija. Čia pagal pažiūrų poziciją.

Anonimiškas rašė...

Yra tik viena pilietybė! Kas nori ją turėti, tegu čia gyvena, dirba, moka mokesčius, tarnauja kariuomenėje.

Sėlis rašė...

Citata:

Jei parašų skaičius rodytų, kas laimės, tuomet ir Lenkų rinkimų akcija turi labai daug šansų.

Ir turi, deja. Tomaševskis nuo 2009 m. vis išrenkamas. Bijau, kad ir šiemet jo snukį regėsime tarp naujų ES parlamentarų. Liankai yra mobilizuoti ir paprotinti, už ką “teisinga” balsuoti.

Anonimiškas rašė...

Anoniiškas 17:43, ką tai keičia?

Anonimiškas rašė...

Dėl Lenkijos valdančiųjų - yra racijos.
Būtų ne pro šalį žinoti, ką deleguos latviai ir estai - aišku, reikia žiūrėti, kas pas juos iš mūsų bendraminčių, o tada suvienyti jėgas; su latviais ir estais reikia pradėti šnekėtis jau dabar, Europarlamento riunkimai jau visai čia pat.
Tai reikalinga tam, kad Lietuva, Latvija ir Estija - vis tik ne Lenkija ir ne Vengrija; tegul būna B3 (Baltijos Aljansas - Lietuva, Latvija ir Estija), o tada - kartu su V4 (Vyšegrado Sutarties šalimis). Gali prireikti ir daugiau sutartinių formulių.
Beje, jeigu šitiek pasirašė už Radžvilą dabar, tai rinkimuose už jį balsuos dar daugiau.

Anonimiškas rašė...

NACIU komitetas, puikiai.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item