Prancūzijoje – masiniai Katalikų bažnyčių išniekinimo išpuoliai

2019-ieji metai Prancūzijoje prasidėjo plataus masto išpuoliais prieš Katalikų bažnyčias. Kaip praneša The Tablet , vien nuo vasario, per...

2019-ieji metai Prancūzijoje prasidėjo plataus masto išpuoliais prieš Katalikų bažnyčias. Kaip praneša The Tablet, vien nuo vasario, per mažiau nei 2 mėnesius, užfiksuoti 47 prieš Katalikų bažnyčias ir katalikams reikšmingas vietoves nukreipti išpuoliai. Toks išpuolių dažnis yra rekordinis.

Išpuolių metu, kurie vykdomi įvairiuose Prancūzijos regionuose, siekiama paniekinti pagrindinius katalikų simbolius. Todėl griaunami kryžiai, niokojami altoriai, daužomos statulos, išniekinama Eucharistija. 

Pavyzdžiui, kovo 17-ąją, sekmadienį, tik pasibaigus vidurdienio Mišioms, buvo padegta Šv. Sulpicijaus bažnyčia – vieną didžiausių Prancūzijos bažnyčių. Kaip praneša La Croix International, kovą buvo išniekinta šiaurinėje Prancūzijos dalyje, Houilles mieste, esanti Šv. Mikalojaus bažnyčia: sudaužyta Švč. Mergelės Marijos statula, žemėn nulenkti altoriaus kryžiai. Taip pat kovą pietinėje šalies dalyje esančio Lavoro miesto Saint-Alain katedroje sulaužyti visi kryžiai ir išniekintas altorius. Pietuose, šalia sienos su Ispanija, esančio Nimo miesto Notre-Dame des Enfants bažnyčia buvo apiplėšta, o kryžius išniekintas ekskrementais.

Sekmadienį, dienos metu, užfiksuota padegta Šv. Sulpicijaus bažnyčia
Šių išpuolių metu kartais siekiama ir viešo konsekruotų ostijų paniekinimo, pavyzdžiui, išmetant jas į šalia bažnyčių esančias šiukšliadėžes arba išmėtant jas ant grindų.

Austrijoje, Vienoje, esančiam Netolerancijos ir diskriminacijos prieš Europos krikščionis stebėjimo centrui vadovaujančios Ellen Fatini teigimu, per pirmiuosius du 2019-ųjų metų mėnesius, lyginant su analogišku laikotarpiu 2018-aisiais, prieš Katalikų bažnyčias nukreiptų išpuolių padaugėjo 25 procentais.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.

Susiję

Religija 1258567750375710520
item