Prancūzijoje – masiniai Katalikų bažnyčių išniekinimo išpuoliai

2019-ieji metai Prancūzijoje prasidėjo plataus masto išpuoliais prieš Katalikų bažnyčias. Kaip praneša The Tablet , vien nuo vasario, per...

2019-ieji metai Prancūzijoje prasidėjo plataus masto išpuoliais prieš Katalikų bažnyčias. Kaip praneša The Tablet, vien nuo vasario, per mažiau nei 2 mėnesius, užfiksuoti 47 prieš Katalikų bažnyčias ir katalikams reikšmingas vietoves nukreipti išpuoliai. Toks išpuolių dažnis yra rekordinis.

Išpuolių metu, kurie vykdomi įvairiuose Prancūzijos regionuose, siekiama paniekinti pagrindinius katalikų simbolius. Todėl griaunami kryžiai, niokojami altoriai, daužomos statulos, išniekinama Eucharistija. 

Pavyzdžiui, kovo 17-ąją, sekmadienį, tik pasibaigus vidurdienio Mišioms, buvo padegta Šv. Sulpicijaus bažnyčia – vieną didžiausių Prancūzijos bažnyčių. Kaip praneša La Croix International, kovą buvo išniekinta šiaurinėje Prancūzijos dalyje, Houilles mieste, esanti Šv. Mikalojaus bažnyčia: sudaužyta Švč. Mergelės Marijos statula, žemėn nulenkti altoriaus kryžiai. Taip pat kovą pietinėje šalies dalyje esančio Lavoro miesto Saint-Alain katedroje sulaužyti visi kryžiai ir išniekintas altorius. Pietuose, šalia sienos su Ispanija, esančio Nimo miesto Notre-Dame des Enfants bažnyčia buvo apiplėšta, o kryžius išniekintas ekskrementais.

Sekmadienį, dienos metu, užfiksuota padegta Šv. Sulpicijaus bažnyčia
Šių išpuolių metu kartais siekiama ir viešo konsekruotų ostijų paniekinimo, pavyzdžiui, išmetant jas į šalia bažnyčių esančias šiukšliadėžes arba išmėtant jas ant grindų.

Austrijoje, Vienoje, esančiam Netolerancijos ir diskriminacijos prieš Europos krikščionis stebėjimo centrui vadovaujančios Ellen Fatini teigimu, per pirmiuosius du 2019-ųjų metų mėnesius, lyginant su analogišku laikotarpiu 2018-aisiais, prieš Katalikų bažnyčias nukreiptų išpuolių padaugėjo 25 procentais.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.

Susiję

Religija 1258567750375710520

Rašyti komentarą

16 komentarų

linalk rašė...

ir dar didelis klausimas, kas niekintojai..Tikrai vargu, ar islamo atstovai

Anonimiškas rašė...

linalkui/linalkei.
jusu abejonei as labai pritariu. netgi manau, kad taip pasielge kunigai ir gal dar vienuoliai. tik jie paprastai taip elgiasi. islamo atstovai taip niekada nesielgia, nes taip elgtis jie tiesiog negali. ir net, kai kartais jie taip elgiasi, is tikruju jie vis tiek taip nesielgia. na jus gi suprantate:):):)
cia beje buvo juodasis humoras, tiems, kas nesuprato. problema, kad tokiu nesuprantanciu kazkaip stipriai daugeja Lietuvoje.

SmikiZ rašė...

Kare, kaip kare. Deja. Tik kada europiečiai tai įsisąmonins ir išdrįs prisipažinti, kad karas jau vyksta mūsų namuose.

1Chingishan rašė...

čia dabartinio popiežiaus išdava. Kitas jau būtų pakvietęs kryžiaus žygiui, pareikalavęs iš valstybių vadovų išmest musulmonus iš geyropos, tam panaudojęs visus vatikano finansus ir įtaką- bet ne šitas degeneratas- jis geriau musulmonams kojas nuplaus ir prakeiks tuos kas nonori priimti šitų utelėtų išgamų iš 13 amžiaus.

Anonimiškas rašė...

o kur parašyta, kad čia musulmonų darbas? Bukoms smegenims taip gali atrodyti. Išsigimėlių per akis ir savų, nereikia atėjūnų

Sėlis rašė...

Taip, čia gali būti ir leftistinių debilų apsireiškimas.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Spanish artist steals 242 consecrated hosts, uses them to write ‘pederasty’

Gali buti ir savi "menininkai"

Anonimiškas rašė...

Greičiausiai Sorošo apmokamų grupuočių darbas. Beje, ,,farkšų babėgėlių'' visiškai už skliaustų čia nedėčiau.

1Chingishan rašė...

lygiai tas pats galioja ir pederastams.

Audrone rašė...

Nemanau kad tai musulmonu išpuolis!

Unknown rašė...

Turbūt pati baisiausia žinia katalikams: https://www.lifesitenews.com/news/notre-dame-cathedral-burning

linalk rašė...

baisiau yra, kai lyg ir protingi žmonės logiškai mąstyti nemoka

Anonimiškas rašė...

Raso nesamones ir remiasi kremliaus portalais, kokie jsu patriotai, jus idiotai. Kam rasote sudus ir mela? Sinicai kiausus niesti?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Sėlis rašė...

:D Todėl, jog koks sputniknews pacituoja, tai dėl to pirminis šaltinis kremliniu pavirsta. Nu super liberastų “logika”. :D

item