Paragvajaus valdžia uždraudė genderizmą valstybinėse mokyklose

Paragvajaus švietimo ir mokslo ministras Eduardo Petta išleido nutarimą, kuriuo uždraudė valstybinėse ir valstybės finansuojamose privači...

Paragvajaus švietimo ir mokslo ministras Eduardo Petta išleido nutarimą, kuriuo uždraudė valstybinėse ir valstybės finansuojamose privačiose mokyklose rengti mokytojams skirtus seksualinio švietimo kursus. Ministro teigimu, šie genderizmo ideologija besiremiantys kursai yra neadekvatūs, propaguoja moksleiviams netinkamą veikimą ir nepagrįstai nepaiso tėvų autoriteto.

Valdžia šiuo nutarimu numato ir kontrolės mechanizmus, kurie turėtų užtikrinti, kad šie kursai valstybės remiamose mokyklose nebegalėtų būti rengiami.

Šiuose kursuose (ispanų kalba galite rasti – ČIA) teigiama, kad lytiškumas yra „socialinis konstruktas“, o lytiniai santykiai pristatomi, kaip seksualinis kontaktas tarp „dviejų ar daugiau“ asmenų, nepaisant jų „biologinės lyties“. Juose taip pat aiškinama, kad mokytojai nuo pat pradinių klasių turi mokinius informuoti apie tai, kas yra „socialinės lyties tapatybė“ (gender identity), supažindinti su tuo, kaip genderizmo ideologijoje traktuojami kontraceptikai ar abortai. Kursuose numatyta, kad mokytojai turi mokinius mokyti apie tai, kaip naudotis prezervatyvais. Kursų programoje mokytojams aiškinama, kad genderizmo ideologija paremtą pasaulėžiūrą mokiniams reikia formuoti pasinaudojant įvairiais žaidimo formos užsiėmimais.

Švietimo ir mokslo ministras Eduardo Petta, paskelbdamas apie apie šių kursų uždraudimą, pabrėžė, kad šie kursai yra nesuderinami su „konstituciniu principu“, kuriuo užtikrinama „pagarba šeimai ir jos dalyvavimui ugdant savo vaikus“.

„Jokio tipo ideologija, kuri svetima jo [Paragvajaus] konstituciniams principams, negali pažeisti Paragvajaus suvereniteto“, – sakė E. Petta, pažadėdamas, kad prigimtinės, vyro ir moters, šeimos sampratos reikšmės pabrėžimas bus svarbus ir artėjančioje švietimo sistemos pertvarkoje.

Paragvajus nėra pirmoji apie genderizmo pašalinimo būtinybę paskelbusi Pietų Amerikos žemyno valstybė. Neseniai apie sprendimą genderizmą pašalinti iš mokyklų pranešė ir  Brazilijos valdžia.


Susiję

Ugdymo politika 74663849068660419
item