Jurga Lago. Tradicinė šeima, Lietuva lietuviams, dviguba pilietybė...

Šeši nuolat girdimi klausimai ir šeši paprasti atsakymai. Ar tikrai manote, kad tradicinė šeima yra geriausia?  O kam tada ta šei...

Šeši nuolat girdimi klausimai ir šeši paprasti atsakymai.

Ar tikrai manote, kad tradicinė šeima yra geriausia? 

O kam tada ta šeima reikalinga? Ji turi rūpintis vaikais, o vaikams reikalingas stabilumas ir saugumas (t.y. tradicijos, pastovumas). Ir nemanau, kad bet kokia draugystė turi siekti būtent šeimos statuso. Ypač šiandien, kai ne visi renkasi turėti vaikų, tuoktis, kai ieškoma kitų kelių - palikime šeimoms jų privilegiją vadintis šeimomis. Ir baikim NORĖTI VISKO.

Lietuva lietuviams?

O kam dar? (Mano vaikai pusiau ispanai, bet net šiuo atveju taip manau). Ir mąstyti, kad vienintelis žemės gabalėlis pasaulyje negali būti mūsų užuovėja - tarsi sakyti, kad mūsų pvz. sunkiai įsigytą butą negražu vadinti tik mūsų namais. Sakančiųjų, kad „Lietuva visų“ gudrumas baigiasi, kai paprašai jų namų raktų. Kad čia nacionalizmas? Bet mes per jį gyvi išlikom! Visi kraštutinumai negerai - globalizmas irgi. Tiesa kažkur per vidurį. Bet - taip - Lietuva pirmiausia yra mūsų (kalbos, istorijos, uždaros teritorijos ir įsipareigojimų vienas kitam susaistytiems žmonėms). Ne apie kraujo grynumą kalba, apie pareigas, nes vėl - negerai NORĖTI VISKO.

Dviguba ar vienguba pilietybė?

Daug išvykusių (ir aš pati tarp dviejų šalių gyvenu), o pilietybė reikalinga TIK balsavimui. Todėl tuos, kurie juos valdys, turi teisę rinkti tik likę LT gyventi žmonės. Kodėl aš iš Ispanijos turiu nuspręsti, kas valdys likusius Lietuvoje? Čia VIENINTELĖ likusiųjų privilegija! Sakysit morališkai aš irgi lietuvė? Nemaišykim tautybės su pilietybe ir vėlgi - nereikia NORĖTI VISKO: tautybės niekas neatims niekada, o pilietybę bus lengva susigrąžinti („lietuvio korta“ būtų išeitis).

Moteris - namų šeimininkė, ar karjeros liūtė? 

Sunkoka suderinti. Nematau nieko blogo rinktis, arba būti ir viena, ir kita - baikim siekti būti tobulybėmis ir NORĖTI VISKO! Tik reikia vis prisiminti: „darbas ne vilkas“, o vaikai užauga greitai...

Notre Dame katedrai surinkta 800 milijonų. Ar nepadalinus vargšams?

Ne. Nepadalinus. Nes padalinti gali tai, kas tavo. Vieno dalyko labai nemėgstu - komunizmo, nes jis statomas ant blogiausio žmogaus bruožo - pavydo. Ir lygybė/brolybė yra pasaka - tokio dalyko gamtoje ir realybėje nėra. Vienodi žmonės - oksimoronas, kaip sausas vanduo.

Mes esame ES dalis ir jokios lietuvių tautos ir valstybės nereikia saugoti?

Tada nereikia saugoti ir italų, lenkų, vokiečių ar ispanų? Jeigu mes nenorim saugoti savo esaties, tai nereiškia, kad ją prarasti sutiks ir italas! O tada jau ES bus blogai - ji ims griūti. Todėl aš - tik už tautų Europą, kur niekas šalių neišvalstybina, tariasi ir derasi. Ir ypač - neaiškina joms, ką galvoti ir nereguliuoja jų žiniasklaidos laisvės.

O iš esmės, šiandien labai madoj statyti gyvenimus ant žodžių AŠ NORIU. Ir taip nebus, nes yra daugybė kitų puikių žodžių (ypač lietuvių kalboj). ❤️ Ai, dar baikim tą 30 metų kartojamą chronišką nesąmonę, kad mūsų tauta kvaila.

Panašiai mąstantys balsuoja už Vytautą Radžvilą - numeris 12 į Europos Parlamentą!

Politinė reklama, matyt!


Susiję

Jurga Lago 3634674079602700698

Rašyti komentarą

34 komentarai

Anonimiškas rašė...

Lietuva lietuviams? O ką darysime su lenkais, rusais, karaimais ir begalė kitų tautybių, kurie gyvena Lietuvoje? Ar jūs galite jiems į akis pasakyt, kad jie čia nebelaukiami nors ir gyveno visą gyvenimą?

Kas liečia rinkimus ir pilietybės klausimą, tai čia ji parodė savo neišprusimą. Užsienyje gyvenantys lietuviai turi ribotas galimybes dalyvauti rinkimuose. Jie visiškai neturi teisės rinkti savivaldybių valdžios, jie visi 300 000 yra priregistruoti vienoje rinkimų apygardoje ir gali išrinkti tik pusę seimo nario. Vieninteliai rinkimai kur užsienio lietuviai gali balsuoti yra prezidento rinkimai, bet Lietuvos prezidento pareigoms priklauso užsienio politika, o valdžios galių šios pareigos neturi. Todėl užsienio lietuviai niekada negalėjo ir negalės rinkti valdžios Lietuvai.

Ir paskutinis, ar ES egzistuoja nors vienas įstatymas, kuris kaip nors ribotų šalies ar individo tautybę, jo kalbą ar kultūrą? Nėra. Visi tie "ištautinimo" mitai yra sukurti ir niekuo neparemti. Dar neteko sutikti nei vieno ištautinto žmogaus kuriam būtų nesvarbi jo gimtinė.

Anonimiškas rašė...

Dvaro atsakymas komentaro forma.

Anonimiškas rašė...

„O iš esmės, šiandien labai madoj statyti gyvenimus ant žodžių AŠ NORIU. Ir taip nebus, nes yra daugybė kitų puikių žodžių (ypač lietuvių kalboj). ❤️ Ai, dar baikim tą 30 metų kartojamą chronišką briedą, kad mūsų tauta durna.“ O čia kas? Pasąmonės srautas? Noras įtikti buduliams? Kas dar?

Nežiniukas rašė...

Pritariu anonimo pirmam komentarui.

Tik va, gal anonimas galėtų padėti:

Kaip reikėtų jo puikaus komentaro papuošimui angliškai išversti ano sojūzo populiarią mintį:

"Ja drugoj stranoj takoj neznaju, gde tak volno dyšit čelovek"

Anonimiškas rašė...

Tai ir reikėjo kandidatuoti Ispanijoje. Prie ko čia Lietuva?

Hm rašė...

Teisingos mintys. Kitas žingsnis būtų išmokti nebevartoti tų susmirdusių rusicizmų („briedas“ ir pan.).

Anonimiškas rašė...

Originaliam autoriui: konstruktyvus komentaras, bet norėčiau šiek tiek pasiginčyti.

1. Karaimai, kaip ir rusai buvo čia atvežti ne per didelėm norom; tad šis šūkis labiau skirtas tokių procesų atsiradimo vengimui ateityje. Su jau egzistuojančiom mažumom klausimas įdomesnis, nes pilnai susintegravusius lenkdus ažnai galima vadinti lietuvių kultūros dalimi. Karaimų bendruomenė ne tik izoliuota nuo aplinkos, bet ir konceptualiai nekonfliktuoja su ją supančia lietuvių kultūra. Kitoms potencialioms kultūroms, kurios galimai konfliktuoja su lietuvių ir bando verstis į dominuojančias, jau tektų imtis veiksmų, ar edukacinių ar griežtesnių.

2. Tikslu! Tačiau net ir pagalvojus apie prezidento rinkimus, užsieniečiai būtų labiau linkę balsuoti už tokį kandidatą, kuris jiems leistų lengviau už šalies ribų išvežt savo artimuosius. Ar tai būtų sveikas nuokrypis Lietuvai bendroj visumoj?

3. Tamsta bendraujate daugiau su pagyvenusiais žmonėmis ko gero. Jaunimas jau interneto kūriniai, pilnai priklausantys interneto kultūrai, o ne lietuvių kultūrai. Tokių žmonių išties yra pilna.
Taip, įstatymų rinkiniuose tokių formuluočių nėra, tačiau ir LR rinkiniuose neparašyta, kad mokytojai turi badauti. ES globalizmui pataikaujantis nuokrypis skatina tą tautų suniekinimą, kai geopolitiniai sprendimai (migracija, pramonės/drbo vietų išdėstymas/kūrimas) nepriklauso nuo lokalių kontekstų

Anonimiškas rašė...

Kaip ir pas kiekvieną žmogų, anksčiau ar vėliau išlenda tikrasis „aš“. Nyku.

Anonimiškas rašė...

2. Nesutinku, tikrai klaidinate. Yra net gal svarbesni balsavimai - referendumai. Ir čia slepiama tiesiog milžiniška problema. Laimėjus daugybinės pilietybės referendumui, ir dėl to stipriai išsipūtus rinkėjų sąrašams, referendumai taps visiškai neįmanomi. Užsienyje gyvenančių piliečių niekas neprivers domėtis ir dalyvauti juose. Emigrantų aktyvumas paprastai būna vos keli procentai. Todėl tai gali būti paskutinis Lietuvoje įvykęs referendumas! Lietuvoje gyvenantys taps savotiškais išvykusiųjų įkaitais. Taip dar labiau bus stiprinama seimo ir konstitucinio teismo (turbūt verta čia paminėti ir ES) galia, nes iš piliečių referendumo instrumentas bus praktiškai atimtas. O reikia, kad vyktų priešingi procesai - kad didėtų pilietiškumas ir kuo daugiau piliečiai dalyvautų politikoje tiesiogiai, ir taip patys spręstų savo bei valstybės likimą.

Audrius rašė...

Atrodo kalba žmogus, lygtai viskas tvarkoje. Bet, bum, ir išlenda slaviški barbarizmai :( susidaro įspūdis, kad žmogus nesugeba savo minčių išreikšti taisyklinga lietuvių kalba. Arba orientuojasi į tokius pat barbarizmų vartotojus. Tai labai liūdina. Beje, ta yra labai paplitę, apmaudu :(

Anonimiškas rašė...

Labai susireikšminusi Jurga Lago.

Unknown rašė...

"ar ES egzistuoja nors vienas įstatymas, kuris kaip nors ribotų šalies ar individo tautybę, jo kalbą ar kultūrą? Nėra. Visi tie "ištautinimo" mitai yra sukurti". Nejaugi? Lietuvoje nenaikinama nei kalba, nei literatūra, nei kultūrinis paveldas, neklastojama istorija ir kovos dėl nepriklausomybės? Nenaikinama moralė, neperšama sodomija, genderizmas, neatiminėjami vaikai? Nejaugi dar nejaučiate, kad gyvenate globalistiniame pasaulyje?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
ale rašė...

Matote, Pikc, politika "velniop logiką - tiesiog rėkiam garsiai ir užčiaupiam neteisingai mąstančius!" nebeveikia.

Anonimiškas rašė...

Teisingas straisnis išmąstyta gerai, visada originalas yra kažkodėl labai vertinamas, o mūsų balvonams jis blogas, todėl nori kičio, tiksliau bordako.

Unknown rašė...

Bet žinai, Pikc, visi baisiai išsigąsta tavo griausmingų superkomentarų ir puola slėptis kas kur.
Taip ir galvoji, ar ne? Bet aš manau, kad ne iš baimės, o kad neapdrabstytum savo išmatom. Visgi dvokia.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Pikc: "Oi, pardon, apie ... vatnykus-koloradikus pamiršau. Skubu taisytis"

Gali ir nebesivarginti tikindamas savo darbdavius, neva, už patriotą tave visi čia priima. Visi jau seniai suprato, kad atidirbinėji tuos savo trisdešimt taip prastai, jog abejonių niekam nebeliko. Gal tu eik ir p...

Anonimiškas rašė...

Ji rašo: „Vieno dalyko labai nemėgstu - komunizmo, nes jis statomas ant blogiausio žmogaus bruožo - pavydo.“ Tai toks supratimas apie komunizmą. Vajetau, vajetau...

Anonimiškas rašė...

Keistas, ar durnas anonimiškas 19;49, tikri patriotai niekam negali atidirbinėti, jie dirba sau iš idėjos, atidirbinėti galima šeimininkui, arba velniui.

Anonimiškas rašė...

Citata: „Ir ypač - neaiškina joms, ką galvoti ir nereguliuoja jų žiniasklaidos laisvės.“ Čia kitas perliukas. Kokia čia dar žiniasklaidos laisvė? Žiniasklaida priklauso vienai ar kitai grupuotei. Tai UAB-ai. Akcininkai. Jie ir reguliuoja. Tai privatus verslas (net jei skelbiasi visuomenine, vis tiek atstovauja kokią grupuotę). Kam priklauso žiniasklaida, tas su informacija daro, ką nori: pagiria, nutyli, šmeižia, kiša religinę propagandą, sekso patarimus ar horoskopus. Taip yra visame pasaulyje. Kaip ši ponia su tokiu supratimu pateko į sąrašą, nesuprantama.

Anonimiškas rašė...

Komunizmas veisiasi ten kur skurdas, nelygybė, baisus išnaudojimas, melas, korupcija, taip pat ir pavydas, ir dar daug visokiausių dvikojo padaro paklydimų, esminis komunizmo marazmas: lygybė brolybė, visi laimingi, todėl jis egzistuoti negali istorija tai įrodė.

Anonimiškas rašė...

Citata iš vikipedijos: „Kriščionybei taip pat nesvetimas polinkis į egalitarzimą ir komunizmą. Jėzus Kristus propagavo prigimtinio lygiavertiškumo idėją, internacionalizmą, žmones vadino „Dievo avinėliais“, šitaip parodydamas, jog jam neturi reikšmės nei žmonių tautybė, nei rasė, nei socialinė padėtis.“

Anonimiškas rašė...

O tai ką, tikite, kad tikras patriotas yra tas neapykanta apsiputojęs bedievis?

Anonimiškas rašė...

Tai pagaliau atsipeikekit. Visa tai, del ko cia visu riejasi, neturi jokios prasmes, nes dauguma tas 2 pilietybes seniai turi. Kaip ir ju lietuviskai nekalbantys vaikai ir anukai. Tu, del kuriu cia riejates ir grasinat, mazytis procentas. Tai tik dalis tu, kurie isvyko po 1991m. Dalis, nes jei giminej buvo tremtiniu, tai pilietybe issaugota.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Juokingiausia, kad bandymų tą komunizmą įvesti pasekmė visada būna tas pats (o dažnai ir dar didesnis) "skurdas, nelygybė, baisus išnaudojimas, melas, korupcija, taip pat ir pavydas, ir dar daug visokiausių dvikojo padaro paklydimų". :)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Argi gali būti autoritetingesnis šaltinis, negu Vikipedija? :D

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Akmuo rašė...

Daugiau mums visiems tarpusavio meilės ir supratimo reikia. Sakykite, ką pasieksime riejimosi pagrindu? O kadangi praktiškai visos diskusijos susieina į absoliutų viena kitos pusės nekentimą, darosi baugu pagalvoti, kas laukia ateityje. Juk nuo mažų dalykų ir prasideda neapykanta, kuri vėliau gali virsti karais, genocidais ir viso kito plauko tragedijomis. Gal kartais geriau tiesiog neturėti jokios nuomonės ir neginti vienos ar kitos pusės aklai/bukai, bet verčiau išsaugoti tikruosius dalykus - žmogiškumą, atjautą. Kas iš to globalizmo, jei nemylime paprastų savo piliečių? Ir kas iš to nacionalizmo ir protekcionizmo, jei nesugebame pamilti, suvokti kitapus žemės gyvenančio žmogaus ir jo problemų. Man atrodo, tų radikalių pozicijų turėjimas yra šiuolaikinis velnio įtaisas skaldyti ir kiršinti žmones tarpusavyje. O gal ir ne?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item