Jurga Lago. Tradicinė šeima, Lietuva lietuviams, dviguba pilietybė...

Šeši nuolat girdimi klausimai ir šeši paprasti atsakymai. Ar tikrai manote, kad tradicinė šeima yra geriausia?  O kam tada ta šei...

Šeši nuolat girdimi klausimai ir šeši paprasti atsakymai.

Ar tikrai manote, kad tradicinė šeima yra geriausia? 

O kam tada ta šeima reikalinga? Ji turi rūpintis vaikais, o vaikams reikalingas stabilumas ir saugumas (t.y. tradicijos, pastovumas). Ir nemanau, kad bet kokia draugystė turi siekti būtent šeimos statuso. Ypač šiandien, kai ne visi renkasi turėti vaikų, tuoktis, kai ieškoma kitų kelių - palikime šeimoms jų privilegiją vadintis šeimomis. Ir baikim NORĖTI VISKO.

Lietuva lietuviams?

O kam dar? (Mano vaikai pusiau ispanai, bet net šiuo atveju taip manau). Ir mąstyti, kad vienintelis žemės gabalėlis pasaulyje negali būti mūsų užuovėja - tarsi sakyti, kad mūsų pvz. sunkiai įsigytą butą negražu vadinti tik mūsų namais. Sakančiųjų, kad „Lietuva visų“ gudrumas baigiasi, kai paprašai jų namų raktų. Kad čia nacionalizmas? Bet mes per jį gyvi išlikom! Visi kraštutinumai negerai - globalizmas irgi. Tiesa kažkur per vidurį. Bet - taip - Lietuva pirmiausia yra mūsų (kalbos, istorijos, uždaros teritorijos ir įsipareigojimų vienas kitam susaistytiems žmonėms). Ne apie kraujo grynumą kalba, apie pareigas, nes vėl - negerai NORĖTI VISKO.

Dviguba ar vienguba pilietybė?

Daug išvykusių (ir aš pati tarp dviejų šalių gyvenu), o pilietybė reikalinga TIK balsavimui. Todėl tuos, kurie juos valdys, turi teisę rinkti tik likę LT gyventi žmonės. Kodėl aš iš Ispanijos turiu nuspręsti, kas valdys likusius Lietuvoje? Čia VIENINTELĖ likusiųjų privilegija! Sakysit morališkai aš irgi lietuvė? Nemaišykim tautybės su pilietybe ir vėlgi - nereikia NORĖTI VISKO: tautybės niekas neatims niekada, o pilietybę bus lengva susigrąžinti („lietuvio korta“ būtų išeitis).

Moteris - namų šeimininkė, ar karjeros liūtė? 

Sunkoka suderinti. Nematau nieko blogo rinktis, arba būti ir viena, ir kita - baikim siekti būti tobulybėmis ir NORĖTI VISKO! Tik reikia vis prisiminti: „darbas ne vilkas“, o vaikai užauga greitai...

Notre Dame katedrai surinkta 800 milijonų. Ar nepadalinus vargšams?

Ne. Nepadalinus. Nes padalinti gali tai, kas tavo. Vieno dalyko labai nemėgstu - komunizmo, nes jis statomas ant blogiausio žmogaus bruožo - pavydo. Ir lygybė/brolybė yra pasaka - tokio dalyko gamtoje ir realybėje nėra. Vienodi žmonės - oksimoronas, kaip sausas vanduo.

Mes esame ES dalis ir jokios lietuvių tautos ir valstybės nereikia saugoti?

Tada nereikia saugoti ir italų, lenkų, vokiečių ar ispanų? Jeigu mes nenorim saugoti savo esaties, tai nereiškia, kad ją prarasti sutiks ir italas! O tada jau ES bus blogai - ji ims griūti. Todėl aš - tik už tautų Europą, kur niekas šalių neišvalstybina, tariasi ir derasi. Ir ypač - neaiškina joms, ką galvoti ir nereguliuoja jų žiniasklaidos laisvės.

O iš esmės, šiandien labai madoj statyti gyvenimus ant žodžių AŠ NORIU. Ir taip nebus, nes yra daugybė kitų puikių žodžių (ypač lietuvių kalboj). ❤️ Ai, dar baikim tą 30 metų kartojamą chronišką nesąmonę, kad mūsų tauta kvaila.

Panašiai mąstantys balsuoja už Vytautą Radžvilą - numeris 12 į Europos Parlamentą!

Politinė reklama, matyt!


Susiję

Jurga Lago 3634674079602700698
item