JAV satanistai atleisti nuo mokesčių

Šėtono statula Arkansase, JAV Kaip skelbia Associated Press agentūra, JAV mokesčių tarnyba (angl. Internal Revenue Service ; IRS) sata...

Šėtono statula Arkansase, JAV
Kaip skelbia Associated Press agentūra, JAV mokesčių tarnyba (angl. Internal Revenue Service; IRS) satanistinę organizaciją „Šėtono šventykla“ formaliai pripažino „bažnyčia“ ir suteikė galimybę rinkti aukas, nemokant mokesčių.

JAV mokesčių tarnybos puslapyje patvirtinama, kad „Šėtono šventykla“ yra laikoma nuo mokesčių atleista organizacija. Ji šiame puslapyje teapibūdinama kaip visuomeninė labdaros organizacija. Associated Press teigia, kad turi JAV mokesčių tarnybos išrašo kopiją, kurioje „Šėtono šventykla“ priskiriama kategorijai „bažnyčia arba bažnyčių konvencija ar asociacija“.

Šis JAV mokesčių tarnybos sprendimas priimtas nepaisant to, kad „Šėtono šventykla“ viešai save atsisako vadinti religine organizacija (pagal tai kaip religija suprantama tradicine prasme). Šios organizacijos puslapyje teigiama, kad jie šėtoną supranta ne kaip realiai egzistuojantį, bet kaip „Amžinojo Sukilimo prieš savavališką valdžią simbolį“.

Kaip pastebi Catholic News Agency, „Šėtono šventykla“ teigė turintys teisę būti laikoma „bažnyčia“, nepaisant to, kad neturi nei fiksuotų tikėjimo dogmų, nei bažnytinės valdžios, nei daugelio kitų kiekvienai į „bažnyčios“ statusą pretenduojančiai organizacijai būtinų požymių. Jeigu „Šėtono šventykla“, gali būti pripažinta „bažnyčios“ statuso organizacija, tuomet į tokį pat statusą gali pretenduoti ir daugelis jau egzistuojančių, bet įprastai religinėmis nelaikomų ideologinių, politinių ar kultūrinių grupių.

Pačios „Šėtono šventyklos“ teigimu, šis sprendimas juos pripažinti „bažnyčia“ suteiks galimybę pretenduoti į religinėms organizacijoms skiriamas valstybės dotacijas, gauti tas pačias teises į viešąją erdvę (pavyzdžiui, galimybę statyti Šėtono statulas) ir teismuose teisėtai apeliuoti į prieš juos vykdomą religinę diskriminaciją.


Susiję

Šiaurės Amerika 3125071862205118663

Rašyti komentarą

35 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Įdomus variantas. Šiaip, satanizmas, mano akimis žiūrint, išties yra toks pat tikėjimas, kaip ir bet kuris kitas - bet jeigu tie veikėjai patys atsisako save religine organizacija vadinti (pagal tai, kaip jie save apibrėžia, tai jie tiesiog anarchistai), tai šitas sprendimas yra tiesiog kvailas ir greičiausiai priimtas grynai siekiant paerzinti krikščionių bendruomenę.

Anonimiškas rašė...

Ar tikrai galime laikyti tokiu pat tikėjimu jei esmė Dievo atmetimas?

Anonimiškas rašė...

https://youtu.be/QJjG_gLD7_Y

Kas gi noretu pasilikti amzinoje pragaro tamsoje su tais sutverimais

Taip pat ir tuos angelus, kurie neišlaikė savo prakilnumo, bet paliko savo buveinę, jis laiko sukaustytus amžinais pančiais tamsybėje didžiosios dienos teismui. Taip pat Sodoma ir Gomora bei aplinkiniai miestai, kurie panašiai ištvirkavo ir nusekė paskui ne tokį kūną,lieka pavyzdžiu, kentėdami amžinos ugnies bausmes.

Anonimiškas rašė...

Baisiau jau būti nebegali...Nenorėčiau gyventi net tokiame mieste, kur garbinamas nelabasis...Tegul Dievo žmonės atstu lenkia tokias vietas ir meldžiasi už suklaidintuosius ir velnio voratinkliais apraizgytuosius...

Anonimiškas rašė...

Kas kuo nori, tas tuo tiki ar netiki. Vieniemas kažkas tikrai yra, kitiems to visiškai nėra. Nejaugi taip sunku tai suprasti? Fanatizmas yra siaubingai blogas dalykas, kur jis bebūtų.

Unknown rašė...

Taip, kas kuo nori, tas tuo tiki. Kas nori, pasirenka Dievą, o kas pilnas sugedimo, tas Jį atmeta. Paulius Laiške romiečiams rašo:

"Juk tai, kas gali būti žinoma apie Dievą, jiems aišku, nes Dievas jiems tai atskleidė. Jo neregimosios ypatybės - Jo amžinoji galybė ir dievystė - nuo pat pasaulio sukūrimo aiškiai suvokiamos iš Jo kūrinių, todėl jie nepateisinami. Pažinę Dievą, jie negarbino Jo kaip Dievo ir Jam nedėkojo, bet tuščiai mąstydami paklydo, ir neišmani jų širdis aptemo. Vadindami save išmintingais, tapo kvaili. Jie išmainė nenykstančiojo Dievo šlovę į nykstančius žmogaus, paukščių, keturkojų bei šliužų atvaizdus. Todėl Dievas per jų širdies geidulius atidavė juos neskaistumui, kad jie patys terštų savo kūnus. Jie Dievo tiesą iškeitė į melą ir garbino kūrinius bei tarnavo jiems, o ne Kūrėjui, kuris palaimintas per amžius".

Dievą GALIMA pažinti iš jo kūrinių, ir Jis kiekvienam duoda galimybę Jį atpažinti. Vieni Dievą atpažinę teikia Jam deramą pagarbą, kiti gamtoje ar kitur pasaulyje įžvelgia evoliuciją, savaiminį vystymąsi ir pan. priežastis. Bet tie, kurie Dievą kaip didžiausią ir vienintelį gėrį atmeta, yra nepateisinami.

Taigi čia ne fanatizmas, o nepateisinamas netikėjimas ir saviapgaulė.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, krikščionys atmeta velnią. Ar dėl to krikščionybės negalima laikyti tikėjimu? ;)
Tikras satanistas negali būti netikintis, nes Dievas ir velnias (ar Velnias) yra neatskiriami - tikėjimas vienu neišvengiamai reikalauja tikėti kitu.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

2019-05-01 14:30 - vienas parašė vieną laišką, kitas parašė visai kitokį laišką, o trečias dar kažką parašė. Tai dabar cituosime? O sava galva, savos mintys yra? Be svetimų citatų? Nesuskaičiuojama daugybė žmonių pasaulyje parašė nesuskaičiuojamų rašinių. Na, ir kas?

Anonimiškas rašė...

2019-05-01 14:30 > 1 Kor 3,20 Ir vėl: „Viešpats žino išminčių mintis, kad jos tuščios“. Todėl reikia vadovautis savo protu, jeigu jo, aišku, kažkiek yra.

Unknown rašė...

Sava galva būtent dėl to ir vertinga, kad prieina prie išvados, jog reikia vadovautis Dievo žodžiu ir Jo išmintimi. O jūs galite vadovautis savo protu ir žemiškų išminčių raštais.

Unknown rašė...

Aš tau jau rašiau, dėl ko pasaulyje atsirado tokia nedarna. Ir dar - ar neatrodo keistai (švelniai kalbant) žmogus, kuris neįžvelgia gamtoje jokio grožio ir mato vien blogį? O Darvinas tokia banalybė, kad tu geriau jo neminėk.

Anonimiškas rašė...

Mok 2,15 Tada tariau širdyje: „Jei kvailio likimas yra toks pat kaip mano, tai kodėl aš siekiu išminties?“ Supratau, kad ir tai yra tuštybė.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Nedarna tikrai yra ir ji perduodama is kartos i karta jau lasteliu lygyje

https://youtu.be/LWM31KpLmr4

Taigi visiskai blogio ir jokiu mutaciju nepaliestas asmuo buvo tiktai Jezus Kristus

Gal todel kai kuriu sventuju kunai negenda paliesti nezemiskos transformacijos

Šiaurės Lietuva rašė...

Na čia jau pone Pikc pasakėte visiškai ne taip; Na, krikščionys atmeta velnia; Kaip tik NEATMETA , VELNIAS YRA, KAIP IR DIEVAS YRA. O žmogus turi laisvą valia, pasirinkimą ,su gėriu ar su blogiu.

Anonimiškas rašė...

Darvino teorijos neigti ir nereikia, ją reikia pirmiau įrodyti :)

Unknown rašė...

Jei šią mintį cituosi be išvados, kuri yra skyriaus gale (24 - 26 eil), tuomet iš tiesų atrodys, jog tiek kvailio, tiek išmintingo žmogaus likimas yra vienodas. Koheletas prieina prie išvados, jog gyvenimas įgauna prasmę tik žvelgiant iš religinio taško: "Nieko tad nėr geresnio žmogui, kaip valgyti bei gerti ir rasti pasitenkinimą savo triūse. Nes tai, pastebėjau, ateina iš Dievo rankos".

Unknown rašė...

Jo, gerai pasakyta - pirma ją reikia įrodyti. Paskaičiau vieno išmintingo žmogaus mintis apie evoliuciją. Kartais ji painiojama su gebėjimu prisitaikyti prie kintančių sąlygų, kurios sukuria ne naujas rūšis, bet porūšius ir populiacijas. Evoliucija iš esmės neįmanoma, nes laike energija destruktūruojasi ir pasiekia entropijos būseną, t.y. netvarkos ir chaoso. O entropija nevirsta į ektropiją (priešingą procesą).

Pikc neskiria dviejų tikrovės pažinimo būdų - tikėjimo ir žinojimo. Įrodinėdamas žinojimo principu nuodėmę rojuje, jis ir gauna banalybę, o ką gi daugiau? Na, apskritai nesąmonę. Dar nežiūrėjau anonimo nuorodoss apie netvarką, bet apie ją pasakyta ŠR, jog "visa kūrinija tebedūsauja ir tebesikankina, laukdama, kol bus išvaduota iš pragaišties vergovės". Taigi bus išvaduoti ne tik žmonės, bet ir visas pasaulis, visa kūrinija, tad negalima sakyti, kad ji nepatirs "jokios dangaus karalystės". Aš tau jau rašiau, Pikc, bet jei pats neskaitai, kas tau rašoma, arba nesupranti, tai be reikalo mūsų klausi, o mes be reikalo tau atsakinėjame.
Man rodos, kad praleidai tą komentarą: http://www.propatria.lt/2019/04/kun-gnana-pragash-suresh-kaip-suprasti_23.html (11.31)

supratingas rašė...

Uknown: "Evoliucija iš esmės neįmanoma, nes laike energija destruktūruojasi ir pasiekia entropijos būseną, t.y. netvarkos ir chaoso. O entropija nevirsta į ektropiją (priešingą procesą)."

Kažin ar pati suprantate kokią nesąmonę čia parašėte? :) Sakyč, gal vertėtų įsigilinti į termodinamikos dėsnius ir entropiją ir tuomet pabandyti kažką pasakyti iš naujo? ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Galbūt ne taip supratau komentarą, į kurį atsakinėjau ("Ar tikrai galime laikyti tokiu pat tikėjimu jei esmė Dievo atmetimas?"). Mano galva, satanistų atveju tas Dievo atmetimas suprastinas ne kaip jo egzistavimo, bet kaip jo valdžios neigimas, nes satanistas gi turi tikėti velnio egzistavimu - o tai neįmanoma, netikint Dievo egzistavimu. Remdamasis tokiomis prielaidomis ir parašiau, kad šiuo klausimu satanistai su krikščionimis elgiasi vienodai: pripažįsta savo "išrinktojo" valdžią ir atmeta jo oponento. Neturėjau omenyje egzistavimo neigimo.

Unknown rašė...

Na, tai paaiškinkite, jei tokie supratingi.

Gluosnis rašė...

Kam idomi evoliucijos ir tikejimo darna:
https://biologos.org

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

Jokios evoliucijos ir tikėjimo darnos nėra ir negali būti. Vien faktas, kad tarp rūšių yra neperžengiama bedugnė, liudija, kokia nesąmonė yra evoliucijos teorija.

O dėl Kažinkavičiaus "išminties" apie "abu Testamentus beigi kitų religijų šventraščius" problemos prasideda tada, kai nesuvokiama, jog Biblija neapsiriboja vien kokio nors laikotarpio istorija be pasaulio sukūrimu, o yra skirta VISAI ŽMONIJAI IR VISIEMS LAIKAMS, antraip kokia prasmė ją laikyti Dievo žodžiu, kurio ištakos amžinybėje?

"Racionalus mąstymas", be abejonės, yra tas, kuriuo vadovaujasi Kažinkavičius, nes jis "iš esmės nesužino nieko, ko anksčiau nebūtų girdėjęs ar skaitęs".
Bet kad ir koks bebūtų išmintingas Pikc Kažinkavičius, esama ir kitokių kūrimo aiškinimo teorijų. Pvz., šv. Bazilijus Didysis šešias kūrimo dienas laiko tam tikrais periodais; Jonas Auksaburnis - kūrimo etapais; pal. Efremas Siras supranta kūrimą paraidžiui (ir ne vien jis), nors ir kaip su tuo nesutiktų Kažinkavičius.

Tiesa, esma teorijų, kad Adomas neva išsivystė iš beždžionės. Tokiu atveju turi būti pripažintas proadamitų egzistavimas. Ir klausimas, kokiu metu motina beždžionė pajuto, kad jos įsčiose gyvena žmogus Adomas ar bent jau pusbeždžionė mūsų protėvis? Ir kaip tokiu atveju taikyti įsakymą "gerbk savo tėvą ir motiną"?

(Beje, šitą teoriją paskleidė modernistas A. Kurajevas, kurį minėjo unknown, kad ir kaip gaila.)

Apie Kažinkavičiui tiek nerimo keliantį mūsų protėvių incestą gal kitąkart.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

Nejaugi ir tau bent kartą "piar dauk raidžiū" tekste pasirodė"? Koks netikėtas ir nuoširdus klausimas-prisipažinimas! Sveikinu, Pikc, tu toli eisi!

Unknown rašė...

Kažinkavičiui nežiūrėti!

Radau tokį įdomų tekstą apie daugybę klausimų, susijusių su gyvūnais ir Biblija, kad negaliu nepasidalinti nuoroda: https://rusidea.org/250928234 (dvi dalys)
Kodėl Dievas sukūrė gyvūnus, ar jie pateks į Dangaus karalystę, dėl ko Dievas leido žmonėms gyvūnus žudyti, apie jų aukojimą ir pan. Rusų kalba, bet ji čia niekuo dėta.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

o kaip su sinagogom?

item