JAV satanistai atleisti nuo mokesčių

Šėtono statula Arkansase, JAV Kaip skelbia Associated Press agentūra, JAV mokesčių tarnyba (angl. Internal Revenue Service ; IRS) sata...

Šėtono statula Arkansase, JAV
Kaip skelbia Associated Press agentūra, JAV mokesčių tarnyba (angl. Internal Revenue Service; IRS) satanistinę organizaciją „Šėtono šventykla“ formaliai pripažino „bažnyčia“ ir suteikė galimybę rinkti aukas, nemokant mokesčių.

JAV mokesčių tarnybos puslapyje patvirtinama, kad „Šėtono šventykla“ yra laikoma nuo mokesčių atleista organizacija. Ji šiame puslapyje teapibūdinama kaip visuomeninė labdaros organizacija. Associated Press teigia, kad turi JAV mokesčių tarnybos išrašo kopiją, kurioje „Šėtono šventykla“ priskiriama kategorijai „bažnyčia arba bažnyčių konvencija ar asociacija“.

Šis JAV mokesčių tarnybos sprendimas priimtas nepaisant to, kad „Šėtono šventykla“ viešai save atsisako vadinti religine organizacija (pagal tai kaip religija suprantama tradicine prasme). Šios organizacijos puslapyje teigiama, kad jie šėtoną supranta ne kaip realiai egzistuojantį, bet kaip „Amžinojo Sukilimo prieš savavališką valdžią simbolį“.

Kaip pastebi Catholic News Agency, „Šėtono šventykla“ teigė turintys teisę būti laikoma „bažnyčia“, nepaisant to, kad neturi nei fiksuotų tikėjimo dogmų, nei bažnytinės valdžios, nei daugelio kitų kiekvienai į „bažnyčios“ statusą pretenduojančiai organizacijai būtinų požymių. Jeigu „Šėtono šventykla“, gali būti pripažinta „bažnyčios“ statuso organizacija, tuomet į tokį pat statusą gali pretenduoti ir daugelis jau egzistuojančių, bet įprastai religinėmis nelaikomų ideologinių, politinių ar kultūrinių grupių.

Pačios „Šėtono šventyklos“ teigimu, šis sprendimas juos pripažinti „bažnyčia“ suteiks galimybę pretenduoti į religinėms organizacijoms skiriamas valstybės dotacijas, gauti tas pačias teises į viešąją erdvę (pavyzdžiui, galimybę statyti Šėtono statulas) ir teismuose teisėtai apeliuoti į prieš juos vykdomą religinę diskriminaciją.


Susiję

Šiaurės Amerika 3125071862205118663
item