Arkivysk. Sigitas Tamkevičius. Mus drąsinantis Viešpats

Evangelijoje pagal Joną skaitome: „Pirmą savaitės dieną, labai anksti, dar neišaušus, Marija Magdalietė atėjo pas kapą ir pamatė, kad akm...

Evangelijoje pagal Joną skaitome: „Pirmą savaitės dieną, labai anksti, dar neišaušus, Marija Magdalietė atėjo pas kapą ir pamatė, kad akmuo nuverstas nuo rūsio angos“ (Jn 20,1).

Evangelijoje užfiksuotas Labai svarbus momentas: Jėzus pirmajai pasirodo Marijai Magdalietei. Tai pačiai, kuri buvo pasiklydus, ir kurią Jėzus prikėlė naujam gyvenimui. Ši Evangelijos detalė liudija apie Dievo gailestingumą. Net jei ir labai didelis nuodėmės akmuo būna užverstas ant žmogaus širdies, Dievo gailestingumas jį gali nuritinti. Žmogui tik reikia žengti pirmą žingsnį, reikia pravirkti, kaip Petrui, tris kartus išsigynusiam savo Mokytojo. Nuodėmės akmuo nuritinamas žmogaus nusižeminimo ir Dievo gailestingumo jėga.

Apaštalas Paulius buvo vienas iš pirmųjų, kuris nuritino nuo savo širdies neapykantos akmenį, o jis buvo išties labai didelis. Atradęs Jėzų, Paulius rašė krikščionims: „Jeigu esate su Kristumi prikelti, siekite to, kas aukštybėse, kur Kristus sėdi Dievo dešinėje“ (Kol 3,1). Apaštalas sako: „Jeigu esate su Kristumi prikelti“, nes krikščionis gali būti dar neprikeltas, akmuo nuo širdies gali būti nenuverstas.

Kai krikščionis politikas gina su krikščionybe nesuderinamas nuostatas, akmuo dar nenuritintas. Kai veikiama tik tam, kad būtų susikurtas materialus gėris, o dvasinės vertybės paliekamos už durų, dar reikia Dievo angelo, kuris nuverstų akmenį į šalį ir žmogus prisikeltų.

Sveikinu su Kristaus velykine pergale visus, kurie atėjote prie Jėzaus kapo jau nuritinę nuo savo širdies nuodėmės ir nekrikščioniško mąstymo akmenį.

Prie tuščio Kristaus kapo atėjusias ir iš baimės virpančias moteris angelas drąsino: „Jūs nebijokite! <...> Jis priskėlė“ (Mt 28,5.6). Kai moterys su velykine žinia bėgo pas mokinius pranešti apie prisikėlusį Mokytoją, joms pasirodęs Jėzus pasakė tą patį: „Nebijokite!“ (Mt 28,10).

Mes visi esame labai reikalingi šio velykinio padrąsinimo nebijoti. Kas per gyvenimą eina su prisikėlusiu Viešpačiu, to negalima išgąsdinti. Sveikindamas visus su Kristaus pergale, linkiu visuomet jausti šalia esantį ir drąsinantį Viešpatį.

Susiję

Sigitas Tamkevičius 2336374710546968949
item