2018 metais nužudyti ir žuvo 4305 krikščionys

Tragiški įvykiai Šri Lankoje Velykų sekmadienį dar kartą patvirtino per pastaruosius keletą metų daug kartų iš popiežiaus Pranciškaus lūp...

Tragiški įvykiai Šri Lankoje Velykų sekmadienį dar kartą patvirtino per pastaruosius keletą metų daug kartų iš popiežiaus Pranciškaus lūpų skambėjusius žodžius, kad mūsų laikais turime daugiau kankinių, negu pirmaisiais Bažnyčios istorijos amžiais.

Mūsų laikų kankiniams popiežius buvo skyręs kovo mėnesio maldos intenciją. Kviesdamas kartu su juo melstis už persekiojamuosius, kovo pradžioje popiežius sakė: „Sunku patikėti, bet šiandien turime daugiau kankinių negu pirmaisiais amžiais. Jie persekiojami dėl to, kad sako tiesą visuomenei ir skelbia Jėzų Kristų.“

Apie mūsų dienų kankinius kalbama ir Velykų trečiadienį paskelbtoje popiežiaus žinutėje Twitterio tinkle: „Visų laikų kankiniai savo ištikimybe Kristui skelbia, kad nesame pasmerkti neteisingumui, kad mūsų viltis yra prisikėlęs Viešpats“.

Kaip informavo persekiojamiems krikščionims padedanti Pagalbos kenčiančiai Bažnyčiai organizacija, pernai visame pasaulyje buvo nužudyta arba dėl neapykantos krikščionybei sukurstytų neramumų metu žuvo ne mažiau kaip 4305 krikščionys, nukentėjo arba buvo sugriauta daugiau kaip 1800 maldos namų. Šiuos skaičius paminėjo Pagalbos kenčiančiai Bažnyčiai Ispanijos skyriaus vadovas Jaime Mendez Ros dienraščiui „ABC“ duotame interviu. Organizacijos duomenimis, šiuo metu daugiau kaip 320 milijonų krikščionių priklauso bendruomenėms, susiduriančioms su sistemingais persekiojimais. (JM / ABC / VaticanNews)

Parengta pagal vaticannews.va informaciją.

Susiję

Religija 4538513114328396029
item