Vytautas Radžvilas. Pavyzdinio tarybinio piliečio baimė

propatria.lt nuotrauka  Šiandien Žinių radijo eteryje vykusioje laidoje „Įvykiai ir komentarai“ buvęs Andriaus Kubiliaus patarėjas ir T...

propatria.lt nuotrauka 
Šiandien Žinių radijo eteryje vykusioje laidoje „Įvykiai ir komentarai“ buvęs Andriaus Kubiliaus patarėjas ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narys Virgis Valentinavičius pareiškė, kad po Naujojoje Zelandijoje įvykusių žudynių ir Lietuvoje derėtų susimąstyti apie kraštutinio nacionalizmo ir ksenofobijos grėsmes, o konkrečiai, pradėti bijoti Vytauto Radžvilo, esą judančio link to, kas įvyko Naujojoje Zelandijoje. 

Neabejoju, kad Virgio Valentinavičiaus išpuolį tinkamai įvertino radijos laidos klausytojai ir visi apie jį žinantys sveikos nuovokos nepraradę žmonės. Vis dėlto nepakanka pasakyti, kad tai yra tik ideologinės neapykantos apakinto ir trokštančio rinkimuose TS-LKD partijai pasitarnauti jos pagalbininko apgailėtinas poelgis. Iš pažiūros grynai asmeninis akibrokštas mano atžvilgiu yra kur kas platesnio ir pavojingesnio reiškinio dar vienas ir labai tipiškas pavydys. 

V. Valentinavičius priklauso tam gausiam sovietmečio filosofų, humanitarinių ir socialinių mokslininkų sluoksniui, kurie jau buvo visiškai persiėmę okupanto brukta pasaulėžiūra ir buvo pasiruošę atiduoti visas jėgas šviesios komunistinės ateities statybai. Religija, tauta, valstybė – šie dalykai jų sąmonėje ir vaizduotėje jau egzistavo nebent kaip beprasmiškos ir turinčios išnykti atgyvenos. Kaip ir dera pavyzdingiems tarybiniams piliečiams ir „pažangiems mokslininkams“, jie buvo pasiruošę kovoti su jomis iki pergalingos pabaigos. Pasaulėžiūriniu ir vertybiniu požiūriu jie niekuo nesiskyrė ir nesiskiria nuo M. Burokevičiaus gvardijos. Ir, kaip matome, kovoja iki šiol. Jie yra savo tautos ir valstybės duobkasiai, tęsiantys savo pirmtakų ir mokytojų pradėtą Lietuvos naikinimo darbą.  

Kadangi ideologinio pamišimo ribą pasiekusi jų kova su bent jau Lietuvoje išsigalvotu vėjo malūnu – pamėklišku „radikalios dešinės nacionalizmu“ ir tik liguistoje vaizduotėje galinčia rastis „dešiniojo terorizmo“ grėsme – pirmiausia naudinga ir tarnauja vienintelei valstybei, dera pasakyti be užuolankų – šie žmonės veikia kaip V. Putino šeštoji kolona. Dėl savo gausumo ir uolumo jie yra būtent politinis reiškinys – ideologines iškabas pakeitusių komunistinių išverstakūrių armija, griaunanti valstybę nuožmiau ir efektyviau negu V. Putino penktają koloną sudarantys atviri Lietuvos priešai ir nekentėjai. V. Valentinavičius yra tik šios armijos kareivis.



Susiję

Vytautas Radžvilas 5851379597747585282

Rašyti komentarą

15 komentarų

Unknown rašė...

Baime-bet kokios valdzios irankis.

Anonimiškas rašė...

:))) Bravo. Gerai V.Radžvilas atsikirto.

Skaitytojas rašė...

Teisingai. Beje, šiandien pasirašiau už Radžvilo komitetą.

Anonimiškas rašė...

Žmogus kažką pasakė. Na, ir kas? Ar tas žmogus yra koks žymus politinis veikėjas, Vyriausybės ar Seimo narys? Jei kreipti dėmesį į tai, ką kažkur kažkas pasakė, tai laiko neliks nei pavalgymui, nei miegui. Domiuosi filosofija, bet man iki šiol neteko girdėti apie tokį filosofą. Tikiuosi, kad pavyks gauti paskaityti jo parašytas filosofines knygas.

Anonimiškas rašė...

Kažką? Išvadino marginalu...yra laidos įrašas, siūlyčiau paklausyti

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas, 2019-03-18 23:40
"Domiuosi filosofija, bet man iki šiol neteko girdėti apie tokį filosofą. Tikiuosi, kad pavyks gauti paskaityti jo parašytas filosofines knygas."
Tamysta čia apie Radžvilą? Na jei nežinai Radžvilos, tai tikriausiai žinai vilpišauskus ir valentinavičius. Kiekvienam savo.

Anonimiškas rašė...

Radžvilui įgylė kaip reikiant. Tikrai nebūtų rašęs straipsnio apie kažkokį komentarą. Populistai nesugeba priimti kritikos ir net nebando į ją atsakyti. Kai nėra ką pasakyti tai jie puola žmogų ir išradinėja teorijas, kurios turi tik du scenarijus: kaltas arba komunizmas, arba neoliberalizmas.
Keista, kad Propatria praleido NZ įvykius ir pamiršo apšviesti apie savo skaitytojus apie nacionalizmo "pasiekimus".

Unknown rašė...

pilietis labai teisingai parasyta sesta kolona,bet is kur pas juos tiek daug pykcio,neapykantos savo tautai savo valstybei

Anonimiškas rašė...

Skaitykite atidžiau ir be pykčio. Parašyta: "V. Valentinavičius priklauso tam gausiam sovietmečio filosofų". Todėl man ir įdomu būtų sužinoti apie šį filosofą, nes domiuosi filosofija. Tik tiek.

Anonimiškas rašė...

Pasauliniai pedofilijos įvykiai nebuvo minimi. Kodėl? Viskas gerai?

Anonimiškas rašė...

pasakyk ką nors apie LGBT tuoj gausi baudą.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Radžvilui labai gera proga paduoti Valentinavičių į teismą už šmeižimą, tik taip jis galės apginti konstitucinę žodžio laisvę ir teisę turėti savo pažiūras. Nes tuoj tokie propogandistai valentinavičiai ims kitaminčius gatvėse puldinėti

Anonimiškas rašė...

Labai geras straipsnis. Reikia reaguoti į kiekvieną raudoną isteriją. Nes jie jau per daug sau leidžia. Šita ideologija atgyveno ir tegu pelija istorijos/politikos šiukšlyne.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 2019-03-19 11:13
----
Persiprašau, ne taip supratau.

item