Vytautas Radžvilas. Nelygybė ir skurdas – neišvengiama ekonominės kolonijos dalia

propatria.lt nuotrauka  Daug kas nuoširdžiai abejoja ir klausia, ar prasminga dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose. Parlamentarų dis...

propatria.lt nuotrauka 
Daug kas nuoširdžiai abejoja ir klausia, ar prasminga dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose. Parlamentarų diskusijos Briuselyje ir vargani atlyginimai bei dažnai tiesiog elgetiškos pensijos Lietuvoje niekaip nesusiję – šitoks požiūris iš tiesų labai paplitęs. Tačiau tikrovėje yra visiškai kitaip: tuo įtikina eilinę EK ataskaitą pristačiusio ir komentavusio jos atstovybės Lietuvoje vadovo A. Pranckevičiaus veidmainiški padūsavimai dėl sukrečiančios ir augančios nelygybės, skurdo ir socialinės atskirties šalyje.

Pripažinęs, kad padėtis yra „kritinė“, Atstovybės vadovas kukliai nutyli, kad visose tokio pobūdžio EK ataskaitose rutiniškai kartojami bejėgiški pagraudenimai ir abstrakčios rekomendacijos Lietuvai tėra dūmų uždanga, padedanti nuslėpti pamatinį faktą. ES lyg ir turėjusioje suklestėti Lietuvoje socialinė atskirtis tik didėja, o atlyginimų augimas, vertinant jį pagal ekonomines šalies galimybes, faktiškai yra mažiausias tarp visų Sąjungos šalių.

Būtų klaida manyti, kad tokia padėtis – tik Lietuvos vidaus reikalas. ES senbuvės, turtingos Vakarų ir Šiaurės Europos šalys, yra suinteresuotos Lietuva kaip ekonomine kolonija – ūkiškai kuo nesavarankiškesne ir silpnesne šalimi. Tik rinka savo prekėmis ir pigios, bet kvalifikuotos darbo jėgos šaltiniu. Keistai ne tik nemažėjanti, bet didėjanti turtinė ir socialinė atskirtis kaip tik yra tai, ko reikia – juk ne kas kita, o ji varo mūsų žmones iš Tėvynės ir kuria nenutrūkstantį į Vakarus tekantį tos kvalifikuotos ir pigios darbo jėgos srautą. Todėl neatsitiktinai ataskaitose tik abejingai konstatuojamos šios atsilikusios kolonijos ekonominės ir socialinės piktžaizdės ir duodama globėjiškų, bet nieko iš esmės nekeičiančių patarimų.

Kadangi ES biurokratinėms viršūnėms ir Sąjungą savo tikslams palenkusioms didžiosioms tarptautinėms verslo korporacijoms ydinga ekonominė, socialinė ir politinė Lietuvos santvarka yra naudinga, ji buvo ir bus sąmoningai ir tikslingai palaikoma. Todėl veikiant tik Lietuvoje, jokie esminiai šalies vidaus gyvenimo pokyčiai neįmanomi. Turintys tvirtą Briuselio elito užnugarį ir jaučiantys juos remiančių Sąjungos institucijų galią Lietuvos politinės ir biurokratinė nomenklatūros ir oligarchinio verslo sluoksniai mano esą nepajudinami ir nieko nekeis. Todėl ES reformos, kurios gali prasidėti tik Europos Parlamente, yra būtina esminių pokyčių Lietuvoje sąlyga.


Susiję

Vytautas Radžvilas 2447407151801823608

Rašyti komentarą

44 komentarai

Anonimiškas rašė...

Kas liečia ekonomiką, tai Radžvilui reiktų pasitempti šioje srityje. Ar jis bent žino kas yra laisva rinka?

Anonimiškas rašė...

Manau dabar gražiai pasipjaus Juozaitis su Radžvilu dėl ES parlamento. Iš šono atrodys, kaip dviejų nykštukų peštynės. O sistema oriai papers ant jų. Gaila mūsų tautelės. Vieni nenorėjo kitų priimti į paradą, tai dabar, o greičiausiai jau seniai, kiti išstatė konkuruojantį komitetėlį. Tegyvuoja demokratija pagal baudžiauninkų suvokimą.

Anonimiškas rašė...

O gal tos laisvos rinkos, kaip tokios nėra? Ir ko gero jos niekam nereikia, ir ji yra tik utopistų galvose.

Sėlis rašė...

O tu žinai, kas yra laisva rinka? Ar tai, kas vyksta Lietuvoje, tau sapnuojasi, kaip laisva rinka?

Anonimiškas rašė...

Istorijoje buvo 1992 metų rinkimai, tai buvo preliudija į ateitį, todėl vaizdas nelabai kinta tik spalvų tonai keičiasi, o esmė lieka ta pati.

nemo rašė...

Paprasti dalykas:

1. pagal ES teisę lietuvis nuvažiavęs į Prancūziją ar Vokietiją turi tas pačias teises, kaip vietinis gyventojas su vietine pilietybe. Tai yra LAISVO JUDĖJIMO principas. Lygiai taip pat ir italas, Vilniuje atidaręs piceriją ar įsidarbinęs Western Union centre.

Čia yra skirtumas nuo kokių baltarusių ar ukrainiečių Lietuvoje, kurie atvažiuoja metams, tačiau be sulyginimo su piliečiais. Todėl jiems ir galima mokėti 30 procentų mažiau. O jei įstos, pavyzdžiui, baltarusiai į ES, tai nebebus galima.

2. Šį teisinį principą atitinka žmogiškas: na, gal pirmus metus ar du padirbu už 20 procentų mažesnę algą, bet po to jau reikalausiu lygios algos. Visi turime giminaičių ir draugų įvairiose ES šalyse, na ar ne taip? Yra ir tų, kurie lygios algos nereikalauja. Tik jų "kvalifikuotais" irgi nepavadinsi. Svarbu buteliui užsidirbti ir tiek. Ir apsivagiant.

Kitaip tariant, šita Radžvilo sąmokslo/kanibalizmo teorija daug daugiau tinka Lietuvos/baltarusijos atveju, nei Lietuvos ES.

Tai ką jisai veiks ES parlamente su tokia teorija?

Anonimiškas rašė...

Esmė labai paprasta - nuvažiavo į ten, o išvažiavo iš čia. Ir tai neturi reikšmės, kiek jis ten gauna, perka butelį ar ne butelį, dirba ar nedirba. Ir nereikia apsimesti, kad niekas to nemato, visiem gerai, nes tai tik ale natūralus procesas ir niekam jis naudos/nenaudos neatneša. O mažiausiai tai tikiu kitų valstybių angeliška prigimtimi ir atsivertimu.

Sėlis rašė...

Jau seniai aišku, kad mankurtą nemą tenkina iščiulpiama darbo jėga iš Lietuvos, didėjanti turtinė nelygybė bei buvimas ūkiškai silpna kolonija. Tik neaišku, kas susišviečia tame atrofavusiame vienišame smegenų neurone, jog nemui ima atrodyti, kad kažkam čia įdomūs tie mankurtiški jo lapsėjimai.

Anonimiškas rašė...

„Todėl ES reformos, kurios gali prasidėti tik Europos Parlamente, yra būtina esminių pokyčių Lietuvoje sąlyga.“ Čia rimtai?

Anonimiškas rašė...

„Lietuvoje socialinė atskirtis tik didėja“ - ne dėl ES, o dėl to, kad ką Lietuvoje pasodino, kiek konfiskavo? Kiek kyšininkų, vagių Lukiškėse? Kaip ten su viešaisiais pirkimais? Viskas skaidru? Ir t.t.

nemo rašė...

Sėli,

Radžvilo teorija būtų teisinga tada, jei iš Lietuvos išvykusi darbo jėga NETURĖTŲ lygių teisių su vietiniais. Tada galima jai mokėti 30-50 procentų mažiau.

Aš mankurtas? Paskambink savo draugams Airijoje ir paklausk ar taip yra. Nėra, nes paprasčiausiai įstatymai draudžia. Nes paprasčiausi kvalifikuoti žmonės žino savo vertę ir prakutę pakeičia darbą, kur moka normaliai.

Čia ta išnaudojimo logika iki Šengeno įsigaliojimo dar kažkiek ant kojų laikėsi, bet šiandien? Radžvilas paprasčiausiai nusišneka.

Ir šiaip, jei jau kalbėti apie "pigią darbo jėgą", tai iš viso ne į lietuvius reikia žiūrėti, o į kokį Bangladešą, kur pusei pasaulio firminių rūbų pasiuvama už mėnesinę 50 dolerių algą, nekalbant apie Indiją ar Kiniją.

Gal jūs mankurtai, kad tokių akivaizdžių faktorių nebematote ir viską ant "ES prievartautojo prieš tautinę lietuvišką mergaitę" pamaunate?



Sėlis rašė...

Hmm, na gerai, tenka pakartoti. Jau seniai aišku, kad mankurtą nemą tenkina iščiulpiama darbo jėga iš Lietuvos, didėjanti turtinė nelygybė bei buvimas ūkiškai silpna kolonija. Tik neaišku, kas susišviečia tame atrofavusiame vienišame smegenų neurone, jog nemui ima atrodyti, kad kažkam čia įdomūs tie mankurtiški jo lapsėjimai.

Anonimiškas rašė...

Stebinančiai vienpusiškas, nestiprus straipsnis.

Anonimiškas rašė...

Gal jūs durnas?
Jūs galvojat, kad ignoruojant gravitaciją pradėsite skraidyti?

Anonimiškas rašė...

Čia skirta Seiliui

kest turbo rašė...

Kad V.Radžvilas yra vienas įžvalgiausių ir mąsliausių bei iškalbingiausių Lietuvos politikierių, abejoti nevertėtų. BET AR NE JIS PATS yra tapęs juvelyrikos namų savininkės Jurgos LAGO, kuri įrašyta komiteto "Susigrąžinkime valstybę" sąraše nr.2 ekonominiu įkaitu? Kas finansuoja rinkimų kampaniją ir ar nebuvo perkama vieta sąraše?

Sėlis rašė...

Hmmm, lyg neprašiau tavęs savo diagnozės įvardinti. Kažkam čia rūpi?

Sėlis rašė...

:D Jūs rimtai? Nėra normaliai kur prikibti, tai nesąmonių prisigalvojat? Aš paaukojau, dar būrys žmonių paaukojo. Ir ką?

nemo rašė...

:)

Jau seniai aišku, kad mankurtą nemą tenkina iščiulpiama darbo jėga iš Lietuvos, didėjanti turtinė nelygybė bei buvimas ūkiškai silpna kolonija.

?

Šiaip aš galiu nesunkiai ir 50 eilučių parašyti, kokios socialinės bjaurastys tave tenkina.

Ir pridėti visažiniškai, tarsi seniai išspręsta lygtį:

"jau seniai aišku?":)

Ir tu jau laimėjai? Taip. Bet tik intelektualiai nekvalikuotų, moraliai aklų ir kurčių aplinkoje, kur vienas kitą apšmeižti ir apkalbėti yra tarsi vyšnią nuo torto viršūnėlės suryti: labiau pasisekė tam, kuris kitą aplenkė.

Šiaip šitas Radžvilo straipsnis yra pats kvailiausias iš tos kritikos, kurią jis kuria apie ES. Kažką pasako, kas stimuliuoja,kas teisinga, kas negerai. Bet čia visai nusišnekėjo.

Tai ką jis darys ES parlamente? Atsistos prieš prancūzą ar vokieti ir sakys: tu, kolonijinis išnaudotojau, o aš dabar tave pastatysiu į vietą? Really?

Anonimiškas rašė...

Ko gero bus papraščiau. Radžvilas tiesiog pasakys nuomonę, kuri nesutaps su to vokiečio nuomone ir jam nepritars ir balsuos kitaip. Dar kokį įstatymą pasiūlys, kurį, aišku, vokietis atmes. Daugiau nieko ir nereikia. Nebūtina kažko statyti į vietą. Svarbu, kad nebūtų toks politkorektiškas, kaip nemo ir nelaižytų kitiems subinių dėl menamos naudos Lietuvai.

Nemui Radžvilo straipsnis tik sąmokslo teorija. Panašiai, kaip mūsų gudrūs veikėjai vertino Janeliūną dėl skandinavų bankų. O dabar sėdi šiknas paraukę.

Anonimiškas rašė...

Rimtai, nes nepatenkintų dyra ne tik Lietuvoje, o europa - ne sovietija

Anonimiškas rašė...

Radžvilas bus nustumtas į šoną su tokia retorika kaip keistuolis, reikalaujantis, kad snigtų vasara. Niekas Europos Parlamente jo neklausys. O tada jis rašys tokio pobūdžio, kaip šis straipsnis, nesąmones ir apsimes kovotoju už Lietuvą.
Aš kažkaip abejoju jo kaip politiko kompetencija, jam trūksta elementarių bendradarbiavimo įgūdžių. Ir praeito darbo jį išmetė dėl asmeninių kaprizų. Tai kaip jis atstovaus mus?

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 10.08, labai dažnai prireikia bent kiek suprasti ,,laisvosios rinkos'' sąvoką ir ribas, kada ji yra sąvoka, o kada preidanginė spekuliacija.
Padėkite mums - pateikite tikslų ,,laisovsios rinkos'' apibrėžimą.

Anonimiškas rašė...

Apskritai jau aišku, kas visomis keturiomis priešinasi V.Radžvilo kandidatavimui į ES. ir suprantama kodėl.
O dėl skurdo ir nelygybės Lietuvoje - pastarieji yra kuriami dirbtinai, nes kitaip nomenklatūrinio kapitalizmo verslo vienetai žlugtų bematant. Gali būti, kad siekiama ir ypatingo visuomenės transformacijos efekto - paversti visus žmones priešqais, į vienas kitą žiūrinčiais su įtarumu arba savanaudiškai kėslais. Be to, akivaizdu, kad siekiama supriešinti kartas - tai ir atviras švietimo sistemos žlugdymas, ir įžūlus nebaudžiamumas, ir visiškas socialinis genocidas bei žiniasklaidos uzurpavimas. Nėra kop tikėtis, kad žiniasklaidoje socialinė problematika bus analizuojama rimtai: kiek galima daugiau ir garsiau šaukiama apie pasekmes, bet griežčiausiai uždrausta gilintis į priežastis ir apie jas kalbėti.
Juk visokie TV šou, kuomet grobiami vaikai, o kone trečdalis žmonių badauja, iš tiesų atrodo kaip piktas pasityčiojimas - kaip šitokius kontrastus pakomentuotų tie, kurie nuolat ekranuose suokia apie kylančią Lietuvos ,,ekonomiką''? - iš tiesų nomenklatūrinės prekybos Lietuvoje klestėjimas, negrabiai mėginamas pavadinti ,,ekonomika'', yra kažokia tarpinė stadija tarp vergovinės bendruomenės ir ankstyvojo feodalizmo. Kas netikite - ką tik matėte feodalų ar bent jau jų įgaliotinių pasirodymą, antra serija bus vėliau. Pagaliau jie ir neslepia, kas jie tokie - ant mašinos numerių taip ir užrašyta: ,,Caras''. Ir tai ne viskas.

Anonimiškas rašė...

Beviltiška diskusija su kai kuriais komentatoriais, kurie nežino, kuo užsiima EP ir kokios yra realios (!) EP galios. Bendrojo sprendimo procedūra? Taip. Yra dar ir kiti dalykai, kaip tarptautinės sutartys, plėtra ir t.t. Iš finansinės pusės būti EP nariu yra ypatingai gerai. Net ir valgykla ten puiki, patiekalai labai skanūs, o jų kainos, lietuvio akimis žiūrint, fantastiškai geros.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

„Nelygybė ir skurdas“ yra visose (!) valstybėse. Pvz., JAV ar Australija: juk ten yra ir nelygybės, ir skurdo, ne visi klesti. Tai JAV ar Australija yra kieno „ekonominės kolonijos“? Kinijos, ES ar Indijos?

Anonimiškas rašė...

Visa tai ir taip, ir netaip. Socialinė atskirtis susieta ir su mažu BVP paskirstymu per biudžetą. Klausimas - ar Briuselis rekomenduoja mums turėti mažą biudžetą ar ne? Manau, kad nelabai, ir kad tai VIETINĖS valdžios problema, ir jos nenoras ką nors gerinti. Kai kalba eina apie biudžeto didinimą, tai tuojau pat viešai akcentuojami akcizai, mokesčiai už automobilį arba antrą butą, t.y. tai, ką turėtų padengti vidurinioji klasė. Kai kalba eina apie progresyvius mokesčius, vėl demagogiškai kalbama apie jų skaičiavimą vos ne nuo antro vidutinio atlyginimo. O kodėl nepaanalizuojama pavyzdžiui kaip yra su progresyviniais mokesčiais išsivysčiusiose ES šalyse? Juk jų schemos nesikerta su Briuselio rekomendacijomis. Kodėl neperimami jų modeliai? Taigi, manau, kad šiuo klausimu daugiau problemų yra VILNIUJE, nei BRIUSELYJE.

Anonimiškas rašė...

Taip.

Anonimiškas rašė...

Jeigu jau Juozaičio bendražygiai užregistravo komitetą, Vardan Tos ir Radžvilo bendražygiai galėtų įsilieti į jį. Mesti monetą ir išsidalinti porinius-neporinius sąrašo numerius. Reitinguojant kiekvienas galės išsirinkti jam patinkančius kandidatus. Tai ir būtų tas būtinas kompromisas. Pažiūrų skirtumų tai išvis jokių nėra, skiriasi požūriai tik į AMB aplinkos žmogų Juozaitį. Ne tiek jau ir baisu, kad komiteto pavadinime būtų baisiai prieštaringo Juozaičio pavardė. Politikoje, o ypač Lietuvoje pastaruoju metu, dar ne tiek tikrovės neatitinkančių pavadinimų būna. Nes jeigu bus 2 komitetai, tai jie tik vienas nuo kito balsus atims ir liks su trupiniais. Radžvilas žadėjo, kad ir nesekmės atveju toliau švies Tautą, bet kai kuriems juozaitininkams nesėkmė EP rinkimuose gali būti paskutine vinimi į karstą visuomeninėje veikloje. Reikalingas kompromisas ir jis įmanomas.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Sėlis rašė...

Kodėl p. Radžvilas turi įsilieti pas juozaitininkus, o ne atvirkščiai?

nemo rašė...

Nebus kompromiso.

Pakanka skaityti tiek Lietuvos, tiek kitą istoriją. Šitie "bekompromisiai tautos šaukliai" niekada nesugeba susitarti tarpusavyje. Turi savo stiprias doktrinas, stiprias teorijas, stiprų įsitikinimą savimi.

Tai iliustruoja mūsų Sąjūdžio istorija, kai šiaip tikrai pagarbos verti žmonės, daug kartų sovietiniam režimui pasakę "ne" ir už tai sumokėję darbais, karjera, draugais ir net laisve, atėjus laikui visiškai nesugebėjo dirbti kartu, pradėjo blogai kalbėti apie vienas kitą ir t.t. Ir čia rašau ne apie Juozaičio konfliktą su Landsbergiu, bet apie visų santykius su visais, apie fragmentaciją.

Tik laiko klausimas kai visokie juozaičiai, radžvilai vėl teisuoliškai rėš vienas apie kitą - "man su šitais "draugais" nepakeliui", kiekvienas paskui save nusitempdamas svitas.

Šios figūros yra nišinės. Jų reikia. Kai kuriose istorinėse situacijose jos gali sugroti lemiamą vaidmenį. Tačiau jos niekada neužtikrins ilgalaikio stabilumo ir vystymosi. Per daug konfliktiškos ir kategoriškos. Per mažai kompromisinės ir pragmatiškos.

Jų fanai, o taip, gali juos šlovinti už tai, kad "neišverstakūriai". Bet tai nekeičia fakto, kad jos nesugeba suvienyti ir orientuoti fragmentuotos politinės visuomenės.

Ir tai, kas men tikrai nepatinka jose, tai kaltinimai, kaltinimai, kaltinimai: jei kas nevyksta, tai niekada nėra jų atsakomybė, jų trūkumai, jų nesugebėjimai, tik kitų blogumas, kitų kvailumas ir t.t. tai tokie intelektualiniai "alfa patinai", kurie kuria savo "patelių" klanus, kuriuose kitam "alfa patinui" vietos nėra.

Ir, kaip buvau rašęs anksčiau, man įdomi Sinicos figūra: kiek jis sugebės išlikti dialogišku, mokančiu nuosaikiai, be argumentuoti ir įtikinėti?

Na o dabar savo alfa patinu susižavėjusios patelė Sėlis ir patelė Pikc ką nors apie mane sustaugs:) Nepykstu, suprantu, kad joms kitaip neišeina:)

Anonimiškas rašė...

Kodėl straipsnio autoriui nekliūva konkretūs vidiniai Lietuvos reikalai? Visos bėdos tik iš EK, tik iš Briuselio? Vajetau, vajetau...

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
nemo rašė...

Pikc, aš asmeniškumais tiesiog linksminuosi ir galiu jau dešimtąjį kartą deklaruoti, kad jų argumentacinė veikla yra nulinė:)

O kažin kokia vertė yra tų asmeniškumų, kurių savo atžvilgiu jau kiek čia sulaukiau? man asmeniškai į juos nusispjaut. Bet iš kitos pusės įtariu, kad kai kurie epitetų autoriai iš tiesų tiki, jog mane sutriuškino ir viską įrodė pareiškę, kad "jau seniai žinoma", jog nemo "toks ir toks":)

Perfrazojant tave, na kuo ne mankurtai? :)

O šiaip kalbant rimtai, tai reikėtų pažiūrėti ar yra tyrimų, jog absoliuti dauguma iš, pavyzdžiui, 50 000 kvalifikuotų lietuvių, po poros trejeto metų, kurių pakanka išmokti kalba ir adaptuotis, migracijos šalyje, iš tiesų gauna reikšmingai žemesnes pajamas už to paties lygio, tų pačių pareigų vietinius specialistus.

Tai būtų kalba faktais, o ne įžvalgomis, kurių savaime nepakanka.

Kita vertus, jūsų, Radžvilo fano nestebina jo bendros išvados apie visos ES struktūrinį kanibalizmą "turtingos valstybės minta mažųjų darbo jėga", kurios galioja Lietuvai, bet, pavyzdžiui, negalioja Estijai arba Slovėnijai?

Tai kaip tada čia išeina su tų išvadų visuotinumu? Ar čia tikrai ES, o ne mūsų pačių problemos? Galbūt susijusios ir su dešimtmečiais sovietizmo? Jums nekyla įtarimų, kad pati ES nurodo, kad tokia padėtis kaip mūsų yra bloga ir reikia taisyti, kai iš tiesų ji turėtų ja džiaugtis ir visokiais pažadais mulkinti akis, kad kvalifikuota jėga ir toliau iš mūsų išvyktų?

Nemačiau nei vieno kritinio/kontrolinio klausimo, kuris būtų skirtas Radžvilo teiginiams patikrinti. Ir net ne tam, kad jį pažeminti ar sutriuškinti, o tiesiog tam, kad tiek rinkėjas, tiek jo atstovas būtų užtikrinti, kad užėmė solidžią poziciją.

Mačiau vien tik neartikuliuotą patelių bliovimą apie mankurtą, kuris dar kažkodėl ir liberastas koloradas. ir marksistas. ir tautos priešas. Ir pensininkų priešas. visko priešas.. Na ne kažkodėl: todėl, kad nekritiškai nebliauna už kartu Radvilą, Juozaitį ar dar kažką:)



Pikc Kažinkavičius rašė...

Gal todėl, kad jis ne į mero ar prezidento postą kandidatuoja? Tikrai nemanau, kad jis vietinių problemų nemato - tiesiog kalba apie tai, kas aktualu dabartinėje situacijoje: juk jeigu kalbėtų apie merijos ar prezidentūros problemas, kandidatuodamas į sajūzo aukščiausią taryb... oi, pardon - parlamentą, tai juk gautų priekaištų (ir pelytų), kad "ne iš tos operos" kalba, ne?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

EU Parlamente Vokietijo s ir Prancuzijos nares reikalauja , kad Lietuvos ... tolimuju reisu vairuotojams ivaziavus i ju Sal i butu mokamas ju salies min. Atlygis 1,5 t.eur. , nes
Lietuvos darbdaviai moka 600 eur. Musu parlamentar ai su tuo nesutinka ! )

Pikc Kažinkavičius rašė...

Viena iš galimų atsargaus požiūrio į Juozaitį priežasčių: https://www.youtube.com/watch?v=xGYIHvGzR9E
Ir ką jis galvojo?

item