Virgis Valentinavičius: laikas pradėti bijoti Vytauto Radžvilo

propatria.lt nuotr. Naujoje Zelandijoje 49 gyvybes nusinešęs australo išpuolis yra „pretekstas“ susimąstyti apie „kraštutinio nacionali...

propatria.lt nuotr.
Naujoje Zelandijoje 49 gyvybes nusinešęs australo išpuolis yra „pretekstas“ susimąstyti apie „kraštutinio nacionalizmo ir ksenofobijos“ problemas – taip šiandien Žinių radijo eteryje vykusioje laidoje „Įvykiai ir komentarai“ pareiškė buvęs A. Kubiliaus patarėjas ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narys Virgis Valentinavičius. Jo teigimu, šis įvykis verčia susimąstyti apie Vytauto Radžvilo ir kitų panašiai mąstančių asmenų keliamą pavojų ir teigė, kad „jų jau reikia pradėti bijoti“.

Kalbėdamas apie Naujojoje Zelandijoje įvykdytą išpuolį, V. Valentinavičius atkreipė dėmesį į tai, kad šis įvykis, nors rinkimai jį ir „užgožia“, yra labai reikšmingas, nes parodo, kad „nebėra saugių šalių“. Jo teigimu, šie įvykiai yra proga susimąstyti „apie rasizmo, ksenofobijos idėjas laisvame pasaulyje“. Toks susimąstymas, kaip aiškinama, yra reikalingas, nes Lietuvoje nepagrįstai manome, jog esame saugūs, nors „Naujoji Zelandija gerai iliustruoja, kad [tokie įvykiai] gali įvykti ir pas mus“.

„Ir aš tada žiūriu į kai kuriuos Europos Parlamento rinkimų dalyvius, prisimenu Kovo 11-osios eiseną su deglais ir šūkiais „Lietuva lietuviams“. Visos šitos problemos prasideda nuo kraštutinio nacionalizmo ir ksenofobijos“, – aiškindamas savo mintį, kad Lietuvoje nepagrįstai manome, kad Naujojoje Zelandijoje įvykusieji įvykiai neįmanomi, teigė V. Valentinavičius.

Profesorių Vytautą Radžvilą V. Valentinavičius įvardino kaip vieną iš „veikėjų, kurie kandidatuoja į Europos Parlamentą“ ir „eina į tą pusę“. Reaguodamas į kito laidos dalyvio repliką, kad vadinamųjų „marginalų“ sąrašai į Europos Parlamentą „pilni“, V. Valentinavičius pritardamas jai atsakė: „Taip. Ir jų jau reikia pradėti bijoti. Suvokti pavojų reikia jau dabar.“

***

papildyta Vytauto Radžvilo komentaru

Neabejoju, kad V. Valentinavičiaus išpuolį tinkamai įvertino radijos laidos klausytojai ir visi apie jį žinantys sveikos nuovokos nepraradę žmonės. Vis dėlto nepakanka pasakyti, kad tai yra tik ideologinės neapykantos apakinto ir TS-LKD rinkimuose pasitarnauti trokštančio jos pagalbininko apgailėtinas poelgis. Iš pažiūros grynai asmeninis akibrokštas mano atžvilgiu yra dar vienas ir labai tipiškas kur kas platesnio ir pavojingesnio reiškinio pavyzdys.

V. Valentinavičius priklauso tam gausiam sovietmečio filosofų, humanitarinių ir socialinių mokslininkų sluoksniui, kurie jau buvo visiškai persiėmę okupanto brukta pasaulėžiūra ir pasiruošę atiduoti visas jėgas šviesios komunistinės ateities statybai. Religija, tauta, valstybė – šie dalykai jų sąmonėje ir vaizduotėje jau egzistavo nebent kaip beprasmiškos ir išnykti turinčios atgyvenos. Kaip ir dera pavyzdingiems tarybiniams piliečiams ir „pažangiems mokslininkams“, jie buvo pasiruošę kovoti su jomis iki pergalingos pabaigos. Pasaulėžiūriniu ir vertybiniu požiūriu jie niekuo nesiskyrė ir nesiskiria nuo M. Burokevičiaus gvardijos. Ir, kaip matome, kovoja iki šiol. Jie yra savo tautos ir valstybės duobkasiai, tęsiantys savo pirmtakų ir mokytojų pradėtą Lietuvos naikinimo darbą.

Kadangi ideologinio pamišimo ribą pasiekusį jų kova su bent jau Lietuvoje išsigalvotu vėjo malūnu ar baidykle – pamėklišku „radikalios dešinės nacionalizmu“ ir tik liguistoje vaizduotėje galinčia rastis „dešiniojo terorizmo“ grėsme – pirmiausiai naudinga ir tarnauja vienai valstybei, dera pasakyti be užuolankų – jie veikia kaip V. Putino šeštoji kolona. Dėl savo gausumo ir uolumo būtent jie yra politinis reiškinys – ideologines iškabas pakeitusių komunistinių išverstakūrių armija, griaunanti valstybę nuožmiau ir efektyviau, negu V. Putino penktają koloną sudarantys atviri Lietuvos priešai ir nekentėjai. V. Valentinavičius yra tik šios armijos kareivis.

Susiję

Vytautas Radžvilas 3462467299802939136

Rašyti komentarą

34 komentarai

Audrius rašė...

Na bet ir "plūgas" tas V.V. :(( Kažkada atrodė protingas vyras. Taip, Radžvilas eis į europarlamentą su mirtininko diržu, pagal V.V.

Anonimiškas rašė...

Keista, kad prigužėjus ir tebegužant į ES islamistų, Valentinavičiui nereikėjo bijoti. Gal jis išvien su islamistais-teroristais? Kaip galima suklysti. Laikiau šitą V.V. sveikai protaujančiu. Pasirodo, ir jam smegenys išplauti ir nuėjo pakonjunktūriui.

Anonimiškas rašė...

Keistas, požiūris, nuo kada reikia bijoti filosofų?, ar yra Pasaulyje bent vienas filosofų kurie tapo teroristai, ar diktatoriai, daugiausiai tai daro paranojos apsėsti, nė vienas protingai mąstantis filosofas, netaps teroristu, ar diktatoriu, panašu kad Virgį apsėdo paranoja, arba jis nesupranta klasikines filosofijos.

Anonimiškas rašė...

Ačiū, Valentinavičiui. Va taip vienas po kito ir sužinai, kas yra kas. Ilgus metus iš ekrano veidmainiškai postringavęs apie demokratiją, žodžio laisvę ir pan., pasirodė besąs paprasčiausias raudonasis kiseliovas, tuoj puolė šmeižti ir kurstyti neapykantą Radžvilai. Ar Radžvilas kur nors pritarė Australijos žudikui, skatino sekti jo pavyzdžiu, griebtis ginklo? Jis eina demokratiniu parlamentiniu keliu, aiškiai deklaruodamas savo tikslus demokratizuoti ES. Bet seniesiems komunistams tas ir yra baisiausia. O tie jūsų konservatoriai nėra jokie konservatoriai. Tai paprasčiausi vulgarieji internacionalistai - "visus sumaišyti". Bet Europos tautų nesustabdysi, jie perprato tuos kėslus ir jokie dvorterjerai jų nesustabdys. Tautos aukščiau už klanus.

Anonimiškas rašė...

kche kche, vienu atveju V.V. teisus - tokiems, kaip jis, išties reikia bijoti demokratiškų jėgų. Ir tai yra gerai.

Anonimiškas rašė...

Tie, kas bijo Virdžinijos Vulf, bijos ir Radžvilo.

Anonimiškas rašė...

Išdavikai ir turi bijoti. Tai jų nuolatinė būsena.

Anonimiškas rašė...

Šiandien ryte Nyderlanduose, Utrechte, metro teroristas ėmė pleškinti į keleivius. Pats paspruko, dabar jo ieško. Liudininkas, matęs, kaip ans pleškino, tepasakė, "vienas vyriškis". Perduokit kas Valentinavičiui, jeigu tas šaulys baltaodis, tai jam jau reikia bijoti. Bet jei tai atbėgęs specialistas, tada V.V. gali būti ramus. Toks smurtas jam nebaisus.

Anonimiškas rašė...

V.V. gali būti ramus, teroristas - "specialistas". Būtų baltaodis, va tada...

Anonimiškas rašė...

Apgailetinas marksistinis padaras tas Valentinavicius. Visa koncervu sutve issigime i evrosojuzo marksistu judejima. Jie kartu su savo KGB agente Grybowska ir jos Stasi sefe Merkel parduos mus rusams pirma pasitaikiusia proga ir isdums i pazadetaja zeme Briuseli.

Gediminas rašė...

Vargšas Valentinavičius ir konservatoriai su liberalais. Šiems dariniams pasimaišė protelis.

supratingas rašė...

Gal kas žinot kokia tema šis mulkis gynėsi disertaciją VU?

Unknown rašė...

Tiesa!

A prie ko čia Putinas? rašė...

Tas V.V juk tipiškas vakarietiško liberastiko pavizdys.

antanas rašė...

Laikas pradėti bijoti Virgio Valentinavičiaus. Pas Valantinavičių ryškėja Burokevičiaus dogmų gaivalas.ū

Anonimiškas rašė...

Baisu, kad tokie vargani prisitaikėliai lašina savo politrukiškus nuodus į mūsų studentų smegenis.

KonserVatnykas apsiriko rašė...

Tikrasis teroristas A. Juozaitis, Radžvilo eitynės neįvyko :D

Skaitytojas rašė...

Na ir grybas tas Valentinavičius.

O Radžvilas šaunuolis; šiandien kaip tik pasirašiau už jo komitetą. Tik nesipykit su Juozaičiu, vyrai, bendradarbiaukit, derinkit veiksmus.

Anonimiškas rašė...

O mes, Valentinavičiau , PALAIKOME IR PALAIKYSIME IŠMINTINGĄJĮ IR DORĄJĮ FILOSOFĄ Vytautą Radžvilą.Mes tik už jį balsuosime. Dieve duok mano tėvynei Lietuvai daugiau tokių išmintingų,atsidavusių žmonių.

Anonimiškas rašė...

Beje, mielieji, V.Radžvilas su A.Juozaičiu nė nesipyksta.Paskaitykite straipsnį "TIESOSE".

Anonimiškas rašė...

Atrodo, kad yra tik dvi pusės - bet ar nėra (bent) trijų veikėjų: juk prie protingų ir tikros taikos bei sveiku protu besivadovaujančių Pro patrijos ir kitų balsų prisijungė iš tiesų agresyvūs kitų tautų nekentėjai? Jie neapkenčia žydų, kitų rasių žmonių ir yra pikti, o ne sveikai ginantys savo tautą ir kultūrą. Gal aš ir klystu, tikiuosi, kad klystu. Dėl šitų veikėjų nepalaikymo sulaukia ir sveiko mąstymo nepraradę Lietuvos mylėtojai.

Anonimiškas rašė...

Tokių proto eunuchų, kaip šis V.V., dėka, jau kiek žmonių Europoje nužudyta. Tokių dėka Europos visuomenės stumiamos į pilietinį karą. Bet jie gieda savo raudoną giesmę. 50 metų klausėmės šitų "humanistų" melo. Ot nemanėm, kad vėl tas pats grįš. O prisišliejusius radikalus reikia atsijoti. Nes kairiesiems radikalams tik to ir reikia laidyti savo dvišaką liežuvį.

Anonimiškas rašė...

supykino virgio vemalas...

Anonimiškas rašė...

R. peza teisingai, o elgiasi klaidingai…Tikrovėje, lyg stribas , daro taip,kad nacionalinės jėgos rinkimuose nesusivienytų ir laimėtų nomenklatūra ir šeštosios kolonos valentinavičiai.Laimėtų be konkurencijos…
Ar jis šizofrenikas,kad neremia LYČ ir nedirba išvien? Jis greičiau psich. ligonis, nei nomenklatūros samdinys…
Juk keistaprotis profesorius, vien su aleliujas jam giedančiais, nesurinks10 t. parašų kandidatavimui.Lažinuosi su bet kuo, kad teisingai rašantis, bet trenktai besielgiantis R.pats nesurinktų nei 50 parašų už savo sąrašą į EP…

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Sėlis rašė...

Kas ko neapkenčia? Viskas pakenčiama tol, kol tie žydai bei kitos rasės nekiša čia savo trigrašio ir nenurodinėja, kaip gyventi, nesiekia permaišyti vietinės kultūros. Kažkoks iškreiptas jūsų meilės Tautai suvokimas.

Sėlis rašė...

Jau antras juozaitininkas po šiuo straipsniu toliau kiršinimo dūdas leidžia. Rimtai, glušių glušiai jūs, jomajo, apsiraminsite vieną dieną, ar ne? Ple, pasižiūrėkite geriau į save, atsisijokite vatinį šūdą pirmiausia, tada kita kalba bus. Radžvilas dėl to ir mažiau reikalų nori su jumis turėti, nes iš jūsų trenkia vata. Nesakau, kad visi vata, bet užtenka ir šaukšto deguto, kad sugadintų visą medaus statinę. Būtent tie vatinukai ir kiršina labiausiai, kiek per snukiaknygę pastebėjau (su rasieja draugysčių norintys).

nemo rašė...

Visiškas briedas tiek Valentinavičiaus pritempinėjimas ir užuominos, tiek Radžvilo atsakymas, abstraktūs, monolitiškai neigiami ir kategoriški apibendrinimai ne vien apie asmenį, bet apie visą asmenų klasę. Ką - priminsiu - darė ne kokia klasikinė filosofija ar krikščioniškas personalizmas, o marksistinė analizė apie "buržujus".

Bet smagu, Radžvilai, neieškoti jokių eilučių, kur Valentinavičius būtų teigęs, kad jam ir "gausiam sluoksniui" (tad ir pareiškimų turėtų būti gausu, kad jei jau žinai, kad jų gausu?) tautos ar religijos sąvokos visiškai "beprasmiškos", o paprasčiausiai dešimčia eilučių jį nubraukti vien todėl, kad idiotiškai apie tave pakalbėjo?

Valentinavičiaus užuominos apie Radžvilą-teroristą yra paprasčiausiai kvailos. Bet jei būtų pasakęs apie, kad neretai pasitaiko, jog jis tiesiog iš susireikšminimo intelektualiai pagadina orą - įrodymų netrūksta. Kad ir šis tekstas apie ištisą priešų "klasę".

Anonimiškas rašė...

Didžiausia Lietuvos bėda yra ta, kad pas mus nėra dešiniosios partijos. Kokia mes Vakarų ar Šiaurės valstybė be dešiniosios partijos? Jokia.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
nemo rašė...

Vienas povas kita pavadino teroristu, o sitas atsilygindamas homosovietiku. Gaila, kad dvieju sesiasdesimtmeciu gyvenimo patirtis, studijos, retorika sutekejo i tokia juodai balta bala.

O tu Pikc paprasciausiai nesuvoki, kad bet kokia pozicija gali tapti mirtina. Liberalai zude del liberalizmo, komunistai del komunizmo, nacionalistai del nacionalizmo, kosmopolitai del kosmopolitizmo, o mano paties Baznycia, kataliku, del artimo meiles skleidimo, menkystos del menkystiskumo, o didvyriai del didvyriskumo.

Kiekviena pozicija gali tapti radikalizmu.

Todel ir turime ta patologine situacija, kai paprasciausiai uzimantis pozicija pavadinamas radikalu, nors ji taip vadinantis neretai pats yra radikalas savo pozicijoje.

Taciau butent tai ir parodo, kad radikalizmas nera butina savybe nei nacionalizme, nei kosmopolitizme, nei nacionalizme, nei religijoje, nei liberalizme. Cia kazkokia kazkokiu zmoniu psichologine savybe.

Ir tu, Pikc, esi vienas is ju. Radikalas. Juoda balta. Be atspalviu. Idiotisku etikeciu klijuotojas ir apsimetelis, kad zino kuo cia visokie nemai gyvena ir kuo tiki. O taip, butent radikalai viska iki dugno apie kitus zino.

Siuo poziuriu valentinavicius sakyciau dar sumanesnis. Jis dar galimaja nuosaka pakalbejo, kad cia "gali vesti". O Radzvilas be jokios nuosakos pasisake apie istisa klase zmoniu, apie ju gyvenimus, apie ju jausmus, patirtis, issilavinima, nuo pat pradzios iki grabo. Kokia arogancija, kokia panieka, koks nykstuko negailestingumas.

Cia jusu mesijas, kuris suvienys tauta, kuris atras zodzius, kurie ikveps?

Suprantu, kad dalis jo doktrinos padare itakos Sinicai ir jis uz tai ji gerbia. Taciau jei nori eiti toliau su savo nacionaliniu judejimu, reikia Radzvila palikti uz nugaros ar bent islaikyti distancija. Nes sitas sendamas turbut dar tokiu dalyku prikalbes, jog bus tik geda.


Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
nemo rašė...

Pikc, as nezinau kas yra Valentinavicius ir ka jis kalba. As nesu jo skaites ar ziurejes jo tekstus apie Europa ir Lietuva, apie zmogu ir pan. Todel negaliu nei jo ginti, nei jo pulti - as nezinau ka jis teigia. Supranti, kuo as skiriuosi nuo tokio radikalo kaip tu? As neapsimetu, kad viska zinau apie kazka, kas parase ar pasake blogai apie tavo stabuka - Radzvila.

Maciau tik viena teigini, kad Radzvilas veda link terorizmo ir tai yra briedas, mano galva. Maciau Radzvilo apokaliptini atsakyma apie visa klase zmoniu ir tai yra briedas, mano galva. Ir tiek. Sustoju cia. O ryt man nebus problema pasakyti, kad Radzvilas parase kazka gero, jei man taip atrodys. Arba Valentinavicius.

Supranti kuo radikalas skiriasi nuo neradikalo? Arba krikscionis nuo nekrikscionio? Nera pasmerkimo visam laikui - zmogaus ar grupes. Bet tavo fundamentalistinems smegenims to per daug.

Lygiai taip pat per daug yra Laiskas kinams, parasytas Benedikto. Nesi pajegus jo perskaityti, kaip ir susipazinti su kitu Bergoglio sprendimu kontekstu. Taciau kadangi esi fundamentalistas ir radikalas, tai ir toliau pateikinesi visazinancias ir kategoriskas nuomones.

item