Skandalinga cenzūra: „Facebook“ blokuoja nuorodas pasirašymui už Vytauto Radžvilo komitetą

Trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ masiškai užblokuotos visos nuorodos, nukreipiančios pasirašyti už prof. Vytauto Radžvi...

Trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ masiškai užblokuotos visos nuorodos, nukreipiančios pasirašyti už prof. Vytauto Radžvilo visuomeninio komiteto teisę dalyvauti rinkimuose. Daugybė žmonių pranešė negalintys net paskelbti jokio įrašo, komentaro ar net privačios žinutės su minima nuoroda, nes ši esą „prieštarauja bendruomenės standartams“. „Facebook“ taip pat savavališkai panaikino visus jau esančius įrašus su minima nuoroda, nepriklausomai nuo to, kas juos paskelbė. 

Reikšminga, kad blokuojamos tik nuorodos į pasirašymą už komitetą „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!”. Nuorodos į pasirašymą už bet kuriuos kitus kandidatų sąrašus „Facebook“ nėra blokuojamos. Toks selektyvus vienintelio kandidatų sąrašo informacijos sklaidos blokavimas paties Vytauto Radžvilo vertinamas kaip sovietmečio lygmens cenzūra. 

„Tokią pačią informacinę blokadą, tik vykdomą ano laikmečio priemonėmis, matėme Sąjūdžio kūrimosi laikais. Mano kartos žmonės tą puikiai atsimena. Šiandien vėl susidūrėme su tuo pačiu. Galbūt pirmąkart per nepriklausomybės laikotarpį. Viena vertus, ši žinia savaip maloni. Akivaizdu, kad mūsų iš tiesų bijoma kaip vienintelės realios opozicijos sistemoje vyraujančiam požiūriui, jeigu prieš mus vienintelius imamasi tokių drastiškų priemonių. Kita vertus, tai represijos ne tik prieš mus, bet ir prieš piliečius, kuriems blokuojama informacija, ir net rinkimų organizatorius, kurių svetainė blokuojama. Piliečiams būtina išgirsti ir įsisąmoninti, kad tokia masinė cenzūra iš tiesų vyksta tariamai laisvų ir demokratinių rinkimų metu“, - situaciją vertino prof. Vytautas Radžvilas, vienas Sąjūdžio įkūrėjų. 

„Ar šis blokavimas sukeltas organizuotų skundikų grupių, ar paties „Facebook“ neseniai Rygoje įsikūrusio „turinio stebėjimo“ (iš tiesų piliečių cenzūros) centro sprendimu, neturi lemtingos reikšmės. Svarbu tai, kad skandalingai pažeidžiama piliečių teisė gauti informaciją, išreikšti savo valią rinkimų procese, o kandidatams – lygiomis teisėmis varžytis dėl galimybės dalyvauti rinkimuose. Nesu ypatingas ta prasme, kad toks elgesys su bet kuriuo kandidatu būtų ne mažesnis skandalas. Tačiau negali būti atsitiktinumas, kad taikiniu tokiai atakai buvome pasirinkti būtent mes. Akivaizdu, kad toks sistemingas piliečių pilietinių teisių ribojimas yra grubus lygių ir laisvų rinkimų pažeidimas. „Facebook“ šiais veiksmais kišasi į suverenios valstybės rinkimus. Vyriausioji rinkimų komisija yra įstatymo įpareigota užtikrinti būtent laisvą ir demokratinį rinkimų procesą, todėl neabejotinai kreipsimės tiek į ją, tiek į „Facebook“ atstovus, o galimai ir į teisėsaugą“, - tikino pirmąkart po beveik 30 metų pertraukos rinkimuose dalyvaujantis Vytautas Radžvilas. 

Už komitetą „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!” pasirašyti galima puslapyje www.rinkejopuslapis.lt/kandidatu-sarasu-iskelimo-paremimas44/-/pasirasymas/40670. Trečiadienio vakarą komitetas buvo surinkęs 3000 internetinių parašų ir 5000 popierinių parašų. Komiteto sąraše kartu su prof. Vytautu Radžvilu – dizainerė ir rašytoja Jurga Lago, Žemės ūkio rūmų pirmininkas dr. Arūnas Svitojus, kompozitorius Faustas Latėnas, politologas Dovilas Petkus, vienas Sąjūdžio steigėjų dr. Romas Pakalnis, istorikė prof. Rasa Čepaitienė ir kiti. Parašai už kandidatus dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose renkami iki balandžio 11 dienos. 


Susiję

Vytautas Radžvilas 3652669812917942667

Rašyti komentarą

49 komentarai

Anonimiškas rašė...

Facebook'as automatiškai blokuoja populistus, nieko nepadarysi. Beje, jūsų rinkėjai net nežino kas yra tas Facebook'as ir jūs savo parašus greičiau surinksit senobiniu būdu su šratinuku.

Anonimiškas rašė...

Bandžiau nusiųsti rinkėjo puslapio nuorodą FB Messenger žinute - taip, tikra tiesa, neleidžia persiųsti.
Greičiausiai bus cenzūruojama iš Airijos, kur yra FB padalinys ir kur greičiausiai į moderatorius jau bus prilindę Lietuvos išdavikų.
Gali būti, kad centrinė FB būstinė net nežino, kad vyksta tokia cenzūra. Reikia ruoštis alternatyviems variantams ir pasklabėti su mūsų kaimynais bei sąjungininkais - juos šita naujiena neabejotinai sudomins.

Anonimiškas rašė...

Kaip surinksime - taip, dėl to nesuk galvos. ES struktūros praspyrė šalin vieną nepopulistą, mėginusį kandidatuoti į aukštas pareigas ES.

Unknown rašė...

Man labai patiko Aruno Valinsko pasakymas : Nereikia peikti veidrodžio ,jeigu snukis negražus .

Sėlis rašė...

Na, leftardai, tai vis dar skelbiatės liberaliais demokratais banindami opoziciją? Matant poros apsireiškusių glušelių atsakymus, jiems atrodo viskas ok. Kuo jūs skiriatės nuo putkos? Verta pastebėti, jog vatnikai nebaninami. Todėl, kad yra leftistų dvasios broliai. Kiek dar įrodymų reikia?

Audrius rašė...

Besmegeniai džiaugiasi, kad blokuoja Radžvilą. Nesupranta, kad šiandien jį, o rytoj jau jūsų kandidatą gali blokuoti.

Unknown rašė...

drįsta blokuoti, nes bijo, kad Lietuvoje didėja mąstančių rinkėjų skaičius

Anonimiškas rašė...

Oho, net nustebau dėl tokių FB veiksmų. Pagaliau ėmėsi valytis nuo šiukślių. Jei jau į vežimą pasiėmėte Lago, tai geriau reklamuotės VK.ru

glorija rašė...

"Pažanguolis" nebrendyla, liberastpederastinis nupušėlis su pampersais pracipo kartu su pavasario špokais :) Kubyyylių, sako, praspyrė. Girdėjai?

Anonimiškas rašė...

Kol Delfynas siūlo mums galvoti, kad ruskynas turėtų įsikišti į rinkimus kuriais nors būdais, globalynas jau įsikišo.

Unknown rašė...

FB visada blokuoja visokius kenkėjus, tai normalu.

Unknown rašė...

Airiai kremlinų nepalaiko. Va, net Kubiliaus į aukštą postą nepraleido...

Unknown rašė...

Sakė Juozaitis, gyvenkim draugiškai :D

Taip ir reikia, senam intrigantui :P

Anonimiškas rašė...

Kaip rodo istorija, proto užblokuoti neįmanoma, Sąjūdį taip pat blokavo ir dar kaip, neužblokavo, ir atnešė vaisių, taip ir čia, jei bus proto bus ir vaisių.

Unknown rašė...

Anonimiškas. Jie kaip ir konservai: viešai teigia kad .ru priešai, o daro viską atvirkščiai :D

Beja, FB jau anksčiau buvo paskelbę, jog blokuos visus rušiškus užsislėpusius propagandinius šaltinius, ką sėkmingai ir daro...

Laukiam propatrios ištrynimo iš google paieškos :D

Unknown rašė...

Bet paranojikus galima ištrinti paieškoje, kad paranojų neskleistų :D

Anonimiškas rašė...

Jau buvo atsibodusios tos prof. Radžvilo reklamos FB naujienų sraute, į dieną po kelis kartus įkyriai siūlydavo pasirašyti. Kaip tik vakar teko paspausti "Hide Ad", priežastis - repetitive. Gal nereikia taip dramatizuoti dėl cenzūros.

Unknown rašė...

Spamą daug kur blokuoja, tai normalu.
Niekam šiukšlintojai nepatinka...

Anonimiškas rašė...

Nereikia ieskoti kazkokio krimanalo, jei nuorodos spaminamos, facebook robotai pradeda blokuoti, lygiai tas pats butu su visomis kitomis nuorodomis. Pirkit mokama facebook reklama ir nereikes apie cenzura svaiscioti

Anonimiškas rašė...

Uknown, o kur tada tu eisi ir kur reikšiesi?

Unknown rašė...

nupezę lapotalogai visur mato samokslą ir priešus.

http://www.propatria.lt/2019/03/vytautas-radzvilas-lietuvos-rinkejui.html?showComment=1553578037267#c7821544875608588802

Anonimiškas rašė...

Pamoka ateičiai - nespaminti nuorodų, nes užblokuoja automatiškai. Jeigu netikit, pabandykit su kito kandidato url arba bet kokiu kitu, FB mažiau žinomo portalo, link'u: norimą nuorodą nusiųskite kelesdešimčiai FB vartotojų asmenine žinute; sukurkite 10-20 skirtingų įrašų su ta pačia nuoroda per trumpą laiką; praneškite apie cenzūrą.

Anonimiškas rašė...

Trumpą akimirką Radžvilas pasijuto svarbus dėl blokavimo, bet ne dėl savo programos. Gaila, tikėjausi, kad jis rimčiau žiūri į savo darbą.

Beje, aš pasirašiau ir ant popieriaus ir internete, kad daugiau šansų turėtų ir kitus taip pat paskatinau kuo daugiau pasirašyti, net ir svetimais vardais.

Unknown rašė...

Galvojo kad Zukenbergas prieš jį :D :D :D
Susireikšmino žmogelis... O FB tiesiog neatlaikė propatrinių spamo srauto.

Kaip į Kovo11 eitynes, tai tik 15 susirinko, kai spamimti, tai jau tūkstančiai varo...

Anonimiškas rašė...

Ką tu čia pezi? Jei pasirašai ir ant lapo, ir interentu, anuliuojasi abu parašai. Neklaidink žmonių, apsitriedėli.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 14:29
Niekas kiekvieno parašo netikrins, nusiramink. Be to Radžvilui reiktų pasistengti, nes net Maldeikienė tui dvigubai daugiau parašų. Todėl reikia varyt dviem frontais, tiek internetu, tiek ant popieriaus.
Radžvilas skambino ir sakė trūksta parašų. Manau, tik tokiu būdu prastumsim jį.

Anonimiškas rašė...

Pamenu kaip p. Radžvilas Lietuvos liberalų steigiamajam suvažiavime,kokiais 1992 metais Kaune, poną Stašaitį(čia toks super liberalas) lygino su Kristumi,nepagavau tada jo minties gilumo ir dabar nepagaunu.

Anonimiškas rašė...

o va jūsų kvalifikuotas nepopulistas Kubilius nuspirtas . Matyt, todėl, kad tik šratinuku tesugeba naudotis

Anonimiškas rašė...

Kaip susijęs Kubilius su Facebook'u ir Radžvilo nuorodomis? Kažkaip nelabai suprantu, ar kažką praleidau?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Sėlis rašė...

Unknown, susimildamas, gal jau nustok gerti odekoloną?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Sėlis rašė...

Nebesvaik apie “spamus”, nes arkliadantę šimonkę seniai būtų užbaninę. Tad ne “spame” čia kaltė.

Sėlis rašė...

Dėl tos pačios logikos, tai ir konservatnikams reiktų sunerimti, nes Maldeikienė ir tuos lenkia. :D

Sėlis rašė...

Na ir pasistengė tolerastiniai debilai ir vata bei šlapimu trenkiantys kiršintojai iš juozaitininkų kompanijos paversti komentarų skiltį savo įprasta, smirdinčia kloaka. :D Liberastams tai smagu - ne tik su vatnikais proto bei dvasios broliai, bet dar ir su sauja juozaitininkų. Vienija bendras tikslas - vemti ant Radžvilo, Pro Patrijos ir tyčiotis. Nes daugiau glušiai nieko nemoka. :)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Adminams vertėtų papildyti portalą jumoro rubrika "Oponentų perlai". Ten atsidurtų tiek partinių bonzų, tiek komentatorių rinktiniai nusišnekėjimai. Galima būtų rinkti mėnesio nesąmonę, kurios autoriai gautų 50 eurų premiją.

Vsio zokonno: rašė...

Prezidentė: artėjant Europos Parlamento rinkimams reikia stiprinti kovą su dezinformacija

Anonimiškas rašė...

Nesuprantu, kaip tą Unknown saito adminai praleidžia.

Anonimiškas rašė...

Pikc, kiek surinkai Radžvilui parašų?

glorija rašė...

Kai kuriuos "perlus" adminai šiandien išėmė iš apyvartos. Mažiausiai, penki komentarai buvo ištrinti ;)

Sėlis rašė...

Pikc, Pro Patrios komentaruose gal ir po vieną, bet snukiaknygėje jų pilna, triedžiančių komentaruose bei pas save ant sienos, todėl taip rašydamas imu bendrai. :)

Anonimiškas 2019-03-28 20:30

Ne piniginę premiją tokiems, o baltą bilietą įteikti. :)

Anonimiškas rašė...

Vakaru Europoje tas jau vyksta virs metu. Paskutinius kelis menesius marksistai Facebooke ir Twiteryje ypac suizulejo ir pradejo masiskai blokuoti ne tik evrosojuzo politika kritikuojancius visuomeninkus, bet net ir ju remejus. Matomai sitie svolaciai perskaite Orvelo 1984-uosius prieme tai kaip instrukcijas, o ne ispejima ateities kartoms.

Unknown rašė...

Aš už Juozaitį! Tegul jis nugali Radžvilą ir laimi EP rinkimus! :D

Minkštapročiai tie pilosopai, negaliu :D :D :D

Nebūkit feisbukagalviai rašė...

Juk visiems seniai žinoma, kas tas Facebook ir kokias pažiūras propaguoja. Reikia naudoti kokias nors kitas priemones. Tuo leftistiniu šlamštu pasitikėti neišmintinga.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item