Seimas pritaria siūlymui leisti registruoti Europos politines partijas ir Lietuvoje

propatria.lt nuotr. Šiandien Seime po pateikimo pritarta Teisingumo ministerijos siūlymui leisti Lietuvoje registruoti Europos politine...

propatria.lt nuotr.
Šiandien Seime po pateikimo pritarta Teisingumo ministerijos siūlymui leisti Lietuvoje registruoti Europos politines partijas.

Kaip teigiama, Europos politinių partijų ir Europos politinių fondų įstatymo projektu siekiama užtikrinti Europos Parlamento ir Tarybos Reglamento dėl Europos politinių partijų ir Europos politinių fondų statuto ir finansavimo įgyvendinimą Lietuvoje. Reglamentas įsigaliojo 2017 m. sausio 1 d., jis taikomas tiesiogiai ir, kaip pabrėžiama, yra privalomas Europos Sąjungos valstybėms narėms.

„Neįgyvendinus Reglamento, Europos Komisija gali pradėti ES teisės pažeidimo procedūrą ir paskirti Lietuvai baudą. Todėl būtina kuo skubiau priimti reikalingus teisės aktus,“ – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Europos politinė partija – politinių tikslų siekiantis politinis aljansas, todėl pagal Reglamentą Europos lygmens politinių partijų nariais galės būti valstybių narių nacionalinės ir regioninės partijos, taip pat ir pavieniai piliečiai. Tačiau, kaip pabrėžiama, Europos politinėms partijoms nebus suteikiama teisė siūlyti kandidatų dalyvauti nacionaliniuose ar Europos Parlamento rinkimuose ir referendumų kampanijose.

Europos politinių partijų ir Europos politinių fondų registre užregistruota 10 Europos politinių partijų, kurių buveinės yra Belgijoje, Olandijoje arba Prancūzijoje. Kai kurioms Europos politinėms partijoms priklauso ir Lietuvos politinių partijų nariai. Pavyzdžiui,  Europos liaudies partijos nariais yra Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovai – Europos Parlamento nariai, Europos socialistų partijai – Lietuvos socialdemokratų partijos atstovai – Europos Parlamento nariai, Liberalų ir demokratų aljansui už Europą – Darbo partijos ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio nariai ir t.t.

Seimui priėmus šį įstatymo projektą ir Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymo pataisas, būtų sudarytos sąlygos, pavyzdžiui, vienai iš naujai steigiamų Europos politinių partijų turėti būstinę Lietuvoje (jeigu ji to pageidautų). Tokia Europos politinė partija po įregistravimo Europos politinių partijų ir fondų registre būtų registruojama ir Juridinių asmenų registre.

Susiję

Demokratija ir valdymas 9192773472682409714

Rašyti komentarą

15 komentarų

Anonimiškas rašė...

Na, čia jau visiškas absurdas, šito negalima leisti. Tai iš esmės būtų okupacija.

Anonimiškas rašė...

Tuoj dar užregistruos kokią Europos Putino gerbėjų ar radikalių Europos islamistų partiją, jei gerai suprantu šio įstatymo teikiamas galimybes.

Anonimiškas rašė...

Ar kita Lietuvos media pranešė apie tokį Seimo sprendimą? Jei nepranešė - ar tylėjimu nepažeidė jokių įstatymų? Apskritai prieš Lietuvą yra taikomi panašūs globalizacinio buldozerio metodai kaip ir prieš Airiją, tik Lietuva turi kai kurių pranašumų, kuriuos reikia skubiai išnaudoti, kad Lietuva išliktų.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Mano galva, po truputį einama link "Kam jums tos vietinės partijos? Taigi va - yra bendros, sajūzinės. Ir įtakos, ir pinigų daugiau." Ir juk krūvos politikierių susigundys.
Toks "stepas po stepo", škias... :)

Anonimiškas rašė...

joo,Pikcai,ir man panašu į tai.Bet,kadangi lietuviai "didžiausi euroentuziastai",tai sutiksime su viskuo ir dar daugiau. Ir kada šitas absurdo teatras pasibaigs.

Anonimiškas rašė...

Labai didelė politinė klaida. Galima pagalvoti, kad ta bauda milijardai eurų.

Anonimiškas rašė...

Eurokomunistai karštligiškai kuba - numano, kad po Europarlamento rinkimų daug kas bus kitaip, ir eurofederalizmas gali baigtis. Apskritai kol kas neaišku daugelis dalykų.
Tai, kas Lietuvoje pateikiama, kaip primygtinės ES ,,rekomendacijos'', kurių realiai nebūtina vyldyti, gali būti tik keleto eurokomunistų nurodymai arba išvis tiesiog Lietuvos valdžios sumanymai, siekiant įtvirtinti eurofederalistų valdžią. Tiesa, eurofederalistai nenumatę dvejų dalykų - kol kas nėra reikalo jų įvardinti - tačiau karštligiškas jų skubėjimas uzurpuoti valdžią Lietuvoje - o dauguma Lietuvos žiniasklaidos ir politinės valdžios jau yra eurofederalistų rankose - rodo, kad prieš Lietuvą mestos ypatingai didelės eurofederalistų pajėgos ir dideli So rošo pinigai - mat nei Estijoje, nei Latvijoje, jau nekalbant apie Lenkią, eurofederalistams įsitvirinti nepavyko, todėl skubiai kuriamas bent šioks toks liberalmarksizmo anklavas šalia Latvijos ir Lenkijos sienų.

Anonimiškas rašė...

Italijoje autobuso vairuotojas somalietis surišo autobuse mokiniams rankas ir padegė autobusą, taip keršydamas už žuvusius,,pabėgėlius'' jūroje.
Lietuvoje 15min, rašydami apie ši teroristinį išpuolį, MELAVO - pasiieškokite jų straipsnį ir patys pamatysite. Delfi šia tema nieko nebuvo parašyta - šis melo ir dezinformacijos pulverizatorius iekada nesako tiesos.
Štai nuoroda iš Yahoo: https://uk.news.yahoo.com/bus-full-children-set-alight-154317357.html

Anonimiškas rašė...

Dėmesio, svarbu: papų portalas (atsiprašau už išsireiškimą) rašo, kad ,,ES paramos grobstytojai turės reikalų su specialiais prokurorais'' - toks, atrodo, tikslus pavadinimas. Kitaip sakant, į Lietuvą nuleidžiamas specialus eurofederalistų desantas - reikia manyti, kad ES lėšos gali būti tik priedanginė formuylė, iš tiesų tai galimai Lietuvai ypač pavojinga represinė struktūra, pirmiausia nukreipta prieš Lietuvos žmones ir prieš visas patriotines Lietuvos jėgas, galimai ir prieš NATO. Iš veido ,,prokurorai'' panašūs į senus ir patyrusius kagėbistus - pažiūrėkite patys.
Ir dar: būtų labai neblogai įsteigti atskirą tinklalapį arba bent kokį kurio nors portalo skyrių, kuriame būtų nuosekliai, sistemingai iš išsamiai pateikiama visa informacija apie į Europą prasmukusių teroristų, banditų, radikalizuotų fundamentalistų ir už Europos mokėtojų pinigus parizuojančių dykaduonių nusikaltimai visoje Europoje. Toks tinklalapis tikrai turėtų daug skaitytojų, nes žmonėms visada svarbu žinoti, kaip yra iš tikrųjų - išskyrus tuos, kurie, triūbydami apie liberalmarksizmą, gan neblogai gyvena iš neaiškių pinigų.
Toks eurokomunistų skubėjimas aiškiai rodo, kokią didelę svarbą turi artėjantys Europarlamento rinkimai. Reikia, kad NATO ir mūsų sąjungininkų tarnybos ypač sustiprintų savo jėgas tiek Lietuvoj, tiek pas mūsų kaimynus, tiek ir visoje Europoje - galimi įvairūs variantai.
Ar Lietuvos miškai iškirsti todėl, kad Lietuvos laisvės kovotojai Lietuvos užpuolimo atveju nuo šiol kovotų miestuose ir gyvenvietėse?

Anonimiškas rašė...

Nebloga naujiena iš Olandijos: ,,Dutch populist vote surge costs PM Rutte senate majority''
https://www.bbc.com/news/world-europe-47648086

Pamąstymui.Goglinam čia: rašė...

Musulmonų partijos lyderis: jei olandams nepatinka įvairovė, jie turėtų išvykti

Pikc Kažinkavičius rašė...

Va va - ir tai tik pradžia. ;)

Anonimiškas rašė...

Tuoj prigužės įvairaus plauko europietiškų prorusiškų partijų? Kam tai naudinga?

Anonimiškas rašė...

Pasaulio valdovui Huilo! Jo didenybė Ameriką už virvučių tampo, tuoj tuoj ir Europa kris po jo kojomis. Mordoristanas tuomet taps pasaulio imperija, o toliau vyks užkariauti visatos! All hail Huilo, būsimąjį visatos imperatorių!!!

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, šiaip jau: https://www.youtube.com/watch?v=pyrdh-otOy8
;)

item