Po musulmonų protestų Birmingeme nutrauktos pamokos LGBT temomis

Protestas Birmingeme, šalia Parkfieldo mokyklos. Alum Rock Community Forum nuotrauka Po musulmonų tėvų protestų Anglijoje, Birmingemo ...

Protestas Birmingeme, šalia Parkfieldo mokyklos.
Alum Rock Community Forum nuotrauka
Po musulmonų tėvų protestų Anglijoje, Birmingemo mieste, esančioje Parkfieldo mokykloje nutrauktas dėstymas pamokų, kurių turinys grindžiamas genderistine LGBT ideologija.

Parkfieldo mokykla yra teritorijoje, kurioje musulmonai jau sudaro gyventojų daugumą. Šis Birmingemo mokyklos sprendimas priimtas po to, kai 600 mokinių (~ 80 proc. visų mokyklos mokinių) tėvai pareikalavo, kad pradinėje mokykloje besimokantiems jų vaikams nebūtų dėstomos LGBT ideologija grindžiamos pamokos. Tėvų teigimu, LGBT ideologija paremtas vaikų mokymo planas yra „pažeidžiantis tėvų teises ir agresyviai skatinantis homoseksualumą“. Tėvai ypač pabrėžė nepritarimą mokymui apie genderizmo ideologijoje teigiamas socialiai konstruojamas lytines tapatybes.

Mokyklos atstovai pranešė, kad LGBT ideologija grindžiamos pamokos yra suspenduojamos iki balandžio pabaigos. Jie taip pat teigia, kad tokio tipo pamokos yra reikalingos ruošiantis naujai priimtam valdžios įstatymui, pagal kurį tokio tipo švietimas nuo 2020 metų rugsėjo bus privalomas visiems Anglijos pradinių klasių moksleiviams.

Iki š. m. vasarį priimtų valdžios pataisų konfesinėse Anglijos mokyklose lytinis švietimas galėjo būti ir nedėstomas. Tačiau naujosios pataisos nurodo, kad nuo kitų metų rugsėjo jis turės būti dėstomas kiekvienoje mokykloje. Kol kas tėvams numatoma teisė atsisakyti, kad jų vaikas (iki 16 metų) dalyvautų lytinio švietimo pamokose.

BBC praneša, kad Parkfieldo mokykla neigia, jog LGBT ideologija grindžiama lytinio švietimo programa sustabdyta dėl mokinių tėvų protestų. Mokyklos atstovo teigimu, tai, kad kovo mėnesį įvyksiantis šios programos sustabdymas, buvo išankstinio plano dalis.

Pagal dabar Anglijoje galiojančią lytinio švietimo programą, 5-ių metų vaikai jau mokomi apie vienalyčius santykius ir transseksualizmą. Sekretoriaus švietimui Damiano Hindso teigimu, lytinis švietimas „turi būti pagrįstas tvirtu supratimu ir pozityvių santykių vertinimu bei pagarba kitiems, nuo pat pirmųjų metų (angl. primary age)“. Amanda Spielman, kuri atsakinga už Anglijos mokyklų priežiūrą, vasarį pareiškė, kad visi vaikai turėtų išmokti, kad vienalyčiai santykiai yra normalūs.


Susiję

Ugdymo politika 5334891208328873062

Rašyti komentarą

14 komentarų

Anonimiškas rašė...

Malonu, kai tarpusavyje susirieja genderistai, islamo ekstremistai ir sionistai.

Anonimiškas rašė...

Tai kad tu pats su jais visais riejiesi. O ir su daugeliu kitų irgi

Audrius rašė...

Žiūri t toliau į ateitį, musulmonų tik daugės. Tikėtina augs priešprieša, kas yra gerai. Bet kad gali pasipriešinti tik musulmonai, tai jau tragedija. Jie nušluos viską :(

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
1Chingishan rašė...

Gali pasipriešinti ne tik musulmonai- ką rodo ir geltonosios liemenės. kol kas jie tik soc. klausimais, ten dėl atlyginimų, akcizų ir pan. kovoja- bet čia tiesiog tereikia pakreipti pyktį reikiama linkme ir jie tiek tuos pederastus tiek visokius musulmonus nušluos ne tik prancūzijoje bet ir kitose valstybėse. Žmonės tik ir laukia ženklo kai valdžia nebesukontroliuos sistemos, tada toks pyktis sprogs tiems kas čia tyčiojosi iš sveiko proto dešimtmečiais- ir tada laukia 2oji Baltramiejaus naktis- tik bus kiti dalyviai.- po to nei pederastai nei musulmonai čia nekiš nosies porą šimtų metų kaip minimum.

Anonimiškas rašė...

Šiuo požiūriu musulmonai man patinka, bet, manau, jie labiau patinka Dievui, negu krikščioniška Europa, kuri taip išsigimė ir pasidarė išvirkščia, kad jau visai aišku kas atsitiks.Atsitiks, kas atsitikdavo Išrintąjai tautai-už neištikimybę jie buvo baudžiami.Mes žinome, kaip jie buvo baudžiami...Todėl neištikima Europa bus atiduota musulmonams ir to pradžią mes matome...

Anonimiškas rašė...

ajajai kaip čia taip išėjo. viena leftistų popinama grupė siunčia velniop kitą proteguojamą grupę. na ir kaip dabar vargšams neokomunistėliams viską sutalpinti savo medinėse galvose :)

glorija rašė...

"Valdantieji, kurie valdo visus finansinius ir media resursus kažkodėl nusprendė sunaikinti arba pakeisti šitą pederopą- kodėl jie tai daro, kokie jų tikslai, kur sustos, kas juos galėtų sustabdyt- lieka kol kas be atsakymo."
Čingi, jų tikslas - susilpninti ekonomiškai, nutautinti, suskaldyti vertybiškai, sukiršinti visas europos tautas. Mokėmės gi istoriją. Tokios tautos - susiskaldžiusios, supriešintos, nutautintos, prarandusios vienybę, yra visapusiškai nusilpusios, tampa grobiu kitoms tautoms. Šiuo atveju, europą norima suvienyti ir padaryti viena betaute imperija, išpažįstančia tą pačią religiją (ekumenizmo politika), bendras "vertybes", kurią valdys jūsų paminėti "%:% pypt" ir jų palikuonys. Jie bus ponai, a va ta, betautė masė - vergai. Mano galva, taip.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

„tokio tipo švietimas nuo 2020 metų rugsėjo bus privalomas visiems Anglijos pradinių klasių moksleiviams“ – PRADINIŲ KLASIŲ!!!

Anonimiškas rašė...

Liberastai jau vien dėl savo deklaruojamo ,,sans postinion'' iš principo negali turėti jokios ideologijos, nes jokia ideologija nėra liberali - daugiau ar mažiau ji visivien apibrėžia, kada, kodėl ir kam yra,,taip'', o tuo pačiu - kada, kodėl ir kam yra ,,ne''. Kaip tik bipoliarumu galima paaiškinti tokį leftistinių dogmų prieštaravimą viena kitai - tai netgi ne pastovios konstantos, o labilieji praktiniai štrichai, numatyti artimiausiems veiksmams, atmetant bet kokį galimų pasekmių numatymą.

Anonimiškas rašė...

Nors Gilets Jaunes ir deklaruoja socialinių reformų reikalavimus, tačiau, kaip rodo Prancūzijos istorija, visuose šios šalies įvykiuose visada būna ir antras bei trečias planai. Panašu, kad Gilets Jaunes iš tiesų yra Prancūzijos vidaus politinių kovų išorinis pavidalas, dar daugiau - tai panašu į besiformuojantį nacionalinį judėjimą. Kad Prancūzijos generolų laiškas Macronui parašytas tuomet, kai Gilets Jaunes protestai buvo patys aktyviausi - tai tikrai ne atsitiktinis sutapimas. Gilets Jaunes - beveik vieni prancūzai, o tai irgi ne atsitiktinai, nors nacionalinis prioritetas viešai ir neakcentuojamas. Žmonės protestuoja jau ilgą laiką ir nebijo prarasti darbus, nieko negirdėti apie masinius atleidimus - svarbi detalė, įrodanti, kad Gilets Jaunes vis dėlto yra ne chaotiškas, o gerai organizuotas ir nuosekliai koordinuojamas sistemingas procesas, turintis mums kol kas nežinomų tikslų.

Anonimiškas rašė...

jeigu jau Anglijoje privalomas, tai, turbūt, ir Lietuvoje bus privalomas. Žiūrint į aprašytą situaciją, tai musulmonai atrodo gražiau, nei europiečiai, kurie nesirūpina savo vaikais, leidžia juos tiesiog žaloti nuo mažumės. Europiečiai niekam tikę, nusilpę? Tai bus teisinga, kad jų ir neliks.

item