Po musulmonų protestų Birmingeme nutrauktos pamokos LGBT temomis

Protestas Birmingeme, šalia Parkfieldo mokyklos. Alum Rock Community Forum nuotrauka Po musulmonų tėvų protestų Anglijoje, Birmingemo ...

Protestas Birmingeme, šalia Parkfieldo mokyklos.
Alum Rock Community Forum nuotrauka
Po musulmonų tėvų protestų Anglijoje, Birmingemo mieste, esančioje Parkfieldo mokykloje nutrauktas dėstymas pamokų, kurių turinys grindžiamas genderistine LGBT ideologija.

Parkfieldo mokykla yra teritorijoje, kurioje musulmonai jau sudaro gyventojų daugumą. Šis Birmingemo mokyklos sprendimas priimtas po to, kai 600 mokinių (~ 80 proc. visų mokyklos mokinių) tėvai pareikalavo, kad pradinėje mokykloje besimokantiems jų vaikams nebūtų dėstomos LGBT ideologija grindžiamos pamokos. Tėvų teigimu, LGBT ideologija paremtas vaikų mokymo planas yra „pažeidžiantis tėvų teises ir agresyviai skatinantis homoseksualumą“. Tėvai ypač pabrėžė nepritarimą mokymui apie genderizmo ideologijoje teigiamas socialiai konstruojamas lytines tapatybes.

Mokyklos atstovai pranešė, kad LGBT ideologija grindžiamos pamokos yra suspenduojamos iki balandžio pabaigos. Jie taip pat teigia, kad tokio tipo pamokos yra reikalingos ruošiantis naujai priimtam valdžios įstatymui, pagal kurį tokio tipo švietimas nuo 2020 metų rugsėjo bus privalomas visiems Anglijos pradinių klasių moksleiviams.

Iki š. m. vasarį priimtų valdžios pataisų konfesinėse Anglijos mokyklose lytinis švietimas galėjo būti ir nedėstomas. Tačiau naujosios pataisos nurodo, kad nuo kitų metų rugsėjo jis turės būti dėstomas kiekvienoje mokykloje. Kol kas tėvams numatoma teisė atsisakyti, kad jų vaikas (iki 16 metų) dalyvautų lytinio švietimo pamokose.

BBC praneša, kad Parkfieldo mokykla neigia, jog LGBT ideologija grindžiama lytinio švietimo programa sustabdyta dėl mokinių tėvų protestų. Mokyklos atstovo teigimu, tai, kad kovo mėnesį įvyksiantis šios programos sustabdymas, buvo išankstinio plano dalis.

Pagal dabar Anglijoje galiojančią lytinio švietimo programą, 5-ių metų vaikai jau mokomi apie vienalyčius santykius ir transseksualizmą. Sekretoriaus švietimui Damiano Hindso teigimu, lytinis švietimas „turi būti pagrįstas tvirtu supratimu ir pozityvių santykių vertinimu bei pagarba kitiems, nuo pat pirmųjų metų (angl. primary age)“. Amanda Spielman, kuri atsakinga už Anglijos mokyklų priežiūrą, vasarį pareiškė, kad visi vaikai turėtų išmokti, kad vienalyčiai santykiai yra normalūs.


Susiję

Ugdymo politika 5334891208328873062
item