Klaipėdoje – konferencija miesto paveldo būklei aptarti

Balandžio 4 d., 17 val. Klaipėdos Simono Dacho namuose (Jūros g. 7, Klaipėda) įvyks konferencija „Išsaugoti, atkurti ar...“.  Konfere...

Balandžio 4 d., 17 val. Klaipėdos Simono Dacho namuose (Jūros g. 7, Klaipėda) įvyks konferencija „Išsaugoti, atkurti ar...“. 

Konferencijos metu bus diskutuojama Klaipėdos kultūros paveldo politikos strategijos ir priemonių jos įgyvendinimui klausimais. Bus aptariama Klaipėdos krašto architektūros reikšmė regiono ir visos Lietuvos tapatybei, svarstoma, kaip padidinti visuomenės įsitraukimą į paveldosaugos procesą.

Renginyje dalyvaus Romas Pakalnis (KPD nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos pirmininkas), Dainius Elertas (ICOMOS LNK Klaipėdos pakomitečio pirmininkas), Petras Šmitas (menotyrininkas, architektūros istorikas), doc. dr. Vacys Vaivada (KU istorikas), Romanas Borisovas (dailininkas). 

Konferencijos moderatoriai: Benas Volodzka ir Aivaras Kurskis.

Rengėjai: Klaipėdos forumas ir Lietuvos Piliečių Sąjunga.



Nykstantis ir apleidžiamas miesto architektūrinis paveldas menkina turtingą miesto tapatybę, iškreipia mąstymą į istoriją, sukelia konfliktines situacijas dėl statinių priežiūros ir statuso. Ilgą laiką buvusi Europos civilizacinėje erdvėje ir dėl to turėjusi puikius vaizdingus istorinius statinius, Klaipėdos miesto architektūra tik paskutiniojo šimtmečio metu dėl karų ir gūdaus sovietmečio prarado anksčiau suformuotas Klaipėdos miesto dalis. Tikimės, kad ši konferencija inicijuos aktyvesnį svarstymą dėl Klaipėdos ir mūsų visų istorinio paveldo reikšmės bei išsaugojimo būtinybės. Todėl kviečiame dalyvauti ir jungtis prie mūsų bendros veiklos, išsaugant Klaipėdos senąją dvasią!

Susiję

Įvykiai 4372043238248575653

Rašyti komentarą

item