E. Macronas ragina nepasiduoti nacionalistų „manipuliacijoms“

almasdarnews.com nuotr. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį paviešino į įvairias kalbas išverstą kreipimąsi į „Euro...

almasdarnews.com nuotr.
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį paviešino į įvairias kalbas išverstą kreipimąsi į „Europos piliečius“, kuriame teigia, kad gegužę vyksiantys Europos Parlamento rinkimai „bus lemiami mūsų žemyno ateičiai“ ir ragina nepasiduoti nacionalistų „manipuliacijoms“.

Kreipimesi E. Macronas pažymi, kad nuo pat Antrojo pasaulinio karo laikų „Europa dar niekada nebuvo tokiame pavojuje“. Jo teigimu, Brexitas yra to pavojaus simbolis, o patį Brexitą lygina su „nacionalistiniu pasitraukimu“, „atmetim[u] be projekto“. Prancūzijos prezidento teigimu, nacionalizmas „kelia grėsmę visai Europai“. 

Pasiūlęs išsiaiškinti, „kas yra Europa“, pats E. Macronas ją apibūdina kaip „nuniokoto žemyno susitaikym[ą] lig šiol neregėtame taikos, gerovės ir laisvės projekte“. Toliau faktiškai kalbėdamas apie dabartinį Europos Sąjungos projektą, jis vartoja „Europos“ sąvoką, ir kviečia telktis „Europos Atgimimui“, kuris grindžiamas trimis principais: „laisve, apsauga, pažanga“.

Siekiant laisvės apgynimo, kaip teigiama, reikia įsteigti Europos demokratijų apsaugos Agentūrą, „kuri nusiųstų Europos ekspertus į kiekvieną Valstybę narę, kad jos rinkimų procesas būtų apsaugotas nuo kibernetinių atakų ir manipuliacijų“. Be to, „uždrausti Europos politinių partijų finansavimą iš užsienio valstybių“ ir „uždrausti, Europos taisyklėmis, bet kokias neapykatos ar smurto apraiškas Internete“.

Kalbėdamas apsaugos užtikrinimo klausimu E. Macronas pabrėžia, kad privalu užtikrinti, jog Šengeno erdvės dalyviai vykdytų savo įsipareigojimus. Teigdamas būtinybę ginti „savo sienas“, Prancūzijos prezidentas teigia, kad migracijos klausimai turi būti sprendžiami pasitelkiant „bendr[ą] pasienio policij[ą] ir Europos prieglobsčio paramos biur[ą], griežt[us] kontrolės įsipareigojim[us], Europos solidarum[ą], prie kurio prisideda kiekviena šalis, vadovaujant Europos vidaus saugumo Tarybai“. Užsimenama, kad analogiškai migracijos sričiai bendrų įsipareigojimų užtikrinimas turi būti įtvirtintas ir ateities „gynybos ir saugumo“ sutartyje. Nurodoma, kad apsauga reiškia ir „sąžiningos konkurencijos“ apsaugą, pažymint, jog reikia „sankcionuoti arba uždrausti Europoje įmones, kurios kenkia mūsų strateginiams interesams ir mūsų pagrindinėms vertybėms, tokioms kaip aplinkos apsaugos normos, duomenų apsauga ir sąžiningas mokesčių mokėjimas“.

Galiausiai E. Macronas kviečia „atgaivinti pažangos dvasią“. Jo teigimu, tai apima siekį nustatyti „Europos minimalų atlyginimą“, buvimą „lyderiu ekologinėje kovoje“, „Europos pagrindinių platformų priežiūros sistem[os]“ įsteigimą skaitmeninėje rinkoje, inovacijų finansavimą ir įvairiapusišką pagalbą Afrikos žemynui.

Kreipimosi pabaigoje tikinama, kad iki 2019-ųjų metų pabaigos kartu su Europos institucijų ir valstybių atstovais bus surengta konferencija, kurioje bus pateikti „mūsų politiniam projektui“ išsaugoti būtini pokyčiai.

Susiję

Pažangos ideologija 4639858268895710371

Rašyti komentarą

15 komentarų

Anonimiškas rašė...

Kreipiasi į Europos piliečius,o nesusikalba su savo šalies žmonėmis ...

Anonimiškas rašė...

Nuotraukoje jis į Byvį panašus :)

Hm rašė...

Prancūzų Nausėda.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Tinklaraštyje LeFigaro buvo apklausa: ,,Ar nacionaliniai debatai padės išspręsti dabartinius klausimus?'' - 67% respondentų pasakė ,,non''.
Labiau panašu į desperatišką mėginimą bent kaip nors laimėti kad ir nedidelę pritarimą ar iš savųjų būrelio Prancūzijoje, ar iš dabartinės ES administracijos. Bet jau aišku, kad jam gali tekti atsistatydinti. O apie Brexit tegul geriau tyli - esant rimtiems reikalams, anglų ir prancūzų veikėjai moka susitarti.
Štai tokia visai, atrodytų, nedidukė šiandinė naujiena: http://www.lefigaro.fr/social/2019/03/06/20011-20190306ARTFIG00255-reforme-de-la-fonction-publique-les-syndicats-boycottent-la-negociation.php

Vilgirdas rašė...

Drąsūs makaronas, drąsūs... SPJOVĖ EUROPAI Į AKIS VISOM KALBOM IR BE “GALIMAI”.
Ar tai nereiškia, kad rotšildai-rokfeleriai and Co su savo “ofisu” Izraeliu stiprina pasaulio puolimą, kad jie stiprina artimųjų rytų ir afrikų perkėlimą Europon? O juk tai - spiralė! Visų pasaulio drąskytojų, “nesusitvarkančių” su norinčiomis savarankiškai tvarkytis tautomis, svajonė: pulk, griauk, skaldyk, nuodyk, auklėja ir riebiai storėk... Kažko labai jau panašūs visų tų “ofisų” siekiai nuo Čingiz Chano ir Petro Į laikų...

Anonimiškas rašė...

O kodėl Europa tokiame pavojuje? Ar ne pats Briuselis kaltas? Savo mąstymo stiliumi ir savo neteisingais veiksmais jie patys iššaukė krizę. Norėdami galutinai susidoroti su tautiškumu, kas dabar vadinama nacionalizmu, jie tampa Europos tautų naikintojais ir tikisi, kad tai nesukels pasipriešinimo...kad jau visi patapo avinais.

Anonimiškas rašė...

Vienžo, Rotšildų mikrofonas.

Anonimiškas rašė...

Na daug maž aišku, kad ES admnistratoriai nesugalvoja kaip išsaugoti savo valdžią be visuotinės cenzūros įvedimo, be rinkimų rezultatų klastojimo ar net nepripažinimo, jei bus išrinkti ne tie. Visada jie galės paskelbti kad išrinkti ne tie, nes buvo kiberataka ar dar kas panašaus.

Anonimiškas rašė...

Kaip jie galės paskelbti, kad išrinkti ne tie, taip ir mes galėsime paskelbti tą patį - ,,duomenų bazės sutrikimas, o mes turime pilietinę ir konstitucinę teisę žinoti, kas vyksta'', kaip kad buvo per 2016 Seimo rinkimus Lietuvoje.
Technologijos irgi yra lazda su dviem galais - ir, kaip sakė vienas lietuvių satyrikas (atsiprašau, kad nepamenu Autoriaus vardo ir pavardės): ,,...nes nežinai, kada / Galu antruoju tau suduos lazda...'' - argi ne taip atsitiko ir su moderniomis technologijomis? Be to, šios technologijos gyvuoja palyginti neseniai, prieš 20 metų lošdavome šachmatais Yahoo Board Games skyriuje, šnekėdavomės su kitais lošiančiaisir net negalvojome, kad vėliau tinklalapis uždarys šį skyrių, nes atsiras šachmatų programos telefonuose. Juk neuždarys Facebooko ar Twitterio, o jeigu cenzūrinė interneto erdvės justicija taps pernelyg komplikuota - man atrodo, kad ji tokia ir yra - tuomet, kaip rašė Margerita Jursenar ,,Adriano Memuaruose'' - ,,tuomet žmogaus išradingumas lengvai suranda, kaip išslysti pro šio pernelyg silpno ir ištįsusio bučiaus akis.''
Juk Macronas negali pasakyti Briuseliui, jau nekalbant apie Prancūziją: ,,Va imkite ir uždarykite visus socialinius tinklus Prncūzijoje! A bas l'internet!! Deposons le ordinateurs et telephones intelligents!'', nes gali susilaukti ir tokio atsakymo - ,,Užsidaryk pats''.

Anonimiškas rašė...

Kitais metais UNESCO ketina paskelbti terorizmą Europos nematerialios kultūros paveldu, o teroristus – saugomu materialiu Europos paveldu.
Modernios Europos priežodis "Geram teroristui kiekvienas daiktas tampa ginklu".
Tai europietiška vertybė.

Anonimiškas rašė...

Galėtų šitas "nenacionalistas" pagaliau atsisakyti Prancūzijos kolonijų. Kolonijos XXI a. - gana prasta vertybė.

Anonimiškas rašė...

Matai tokią nuotr., skaitai tokį straipsnį ir imi nekęsto tos personos. O tada, išprovokuotas tokio mankurto, rašai neigiamą komentarą. O tada gali būti patrauktas už atsakomybės dėl nesantaikos kurstymo. O tai čia reikėtų meilę kurstyti?

Anonimiškas rašė...

Nori maišto - kelk mokesčius; nori perversmo - siūlyk juos pakeisti.

Anonimiškas rašė...

"nacionalistų manipuliacijomis". Šitas napoleonukas ne nacionalistas, su merkel parama ES tvarkantis savo valstybės reikalus labiau, nei bet kas kitas. ES ginkluotos pajėgos Afrikoje Malyje gina Prancūzijos kolonijas. Ten ir mūsų kareivukai/prancūzų legionieriai. Po kova prieš islamistus gali pakišti kokius tik nori interesus. Maliečiai gi sukilo prieš kolonistus.
Tai ar Makronas ne nacionalistas? Nee ne, žinoma, jis tikras inter:)

item