Švedijos ministrė sukritikavo paramą šeimoms didinančią Vengrijos valdžią

Švedijos socialinių reikalų ministrė Annika Strandhall sukritikavo naująjį Vengrijos valdžios pristatytą projektą , pagal kurį ženkliai d...

Švedijos socialinių reikalų ministrė Annika Strandhall sukritikavo naująjį Vengrijos valdžios pristatytą projektą, pagal kurį ženkliai didinama parama daugiavaikėms šeimoms.

A. Strandhall, veikiausiai nurodydama į Hitlerio nacistinį režimą, teigė, kad šie paramą šeimoms didinantys Vengrijos įstatymo projektai yra  „keliantys pavojų“ ir „dvokia 20 amžiaus ketvirtuoju dešimtmečiu“ (angl. reeking with the 1930’s). 

Švedijos ministrė Vengrijos premjerą V. Orbaną – kaip teigia ji – norintį gerinti sąlygas „labiau tikrų vengrų“ vaikų gimimui, pavadino „dešinio sparno populistu, bandančiu paslėpti [šių įstatymų pataisų] pasekmes tiems įstatymams, kuriuos iškovojo nepriklausomos moterys“.

Kaip praneša Vengrijos dienraštis „Magyar Hirlap“, A. Strandhall taip pat išreiškė viešą pritarimą vienos švedų žurnalistės straipsniui, kuriame teigiama, kad V. Orbanas turėtų gėdytis to, jog aiškina labiau norintis, kad Vengrijoje gimtų vengrų, o ne imigrantų vaikai.

Atsakydamas į Švedijos ministrės pareiškimus, Vengrijos užsienio reikalų ir prekybos ministras Peteris Szijjarto lakoniškai pasakė, kad, skirtingai nei Vengrija, Švedija „daugiau pinigų skiria imigrantams, o ne šeimoms“.

Parengta pagal užsienio spaudos informaciją.

Susiję

Šeimos politika 5956978021557342731
item