Komiteto sudėtį paskelbęs V. Radžvilas kviečia telktis Lietuvos ir Europos išsaugojimui

Ketvirtadienį paviešinta Vilniaus universiteto profesoriaus filosofo Vytauto Radžvilo suburto visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Rad...

Ketvirtadienį paviešinta Vilniaus universiteto profesoriaus filosofo Vytauto Radžvilo suburto visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!” sudėtis. Tarp simbolinių net 141 komiteto narių – būrys rezistentų, Sąjūdžio kūrėjų, iškilių mokslo ir meno atstovų, visuomenininkų. 

Paviešintame sąraše – partizano Jono Kadžionio, rezistentų vyskupo emerito Jono Kaunecko, kunigo Roberto Grigo, Nijolės Sadūnaitės, Petro Plumpos, signatarų Algirdo Endriukaičio, Bronislovo Genzelio, Romo Gudaičio, Irenos Andrukaitienės, Leono Milčiaus, Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narių Romo Pakalnio, Broniaus Leonavičiaus, Sąjūdžio pirmeivių Dionizo Varkalio, Vytauto Karčiausko, Lino Medelio, Irenos Vasinauskaitės pavardės. Komitetui taip pat priklauso profesoriai Arvydas Janulaitis, Rasa Čepaitienė, Algis Vyšniūnas, Kęstutis Jarašiūnas, Saulius Arlauskas, Vytautas Daujotis, Rita Miliūnaitė, Laimutė Kalėdienė, Jūratė Laučiūtė, Donatas Stakišaitis, Alfonsas Vaišvila, filosofai Vytautas Rubavičius, Kęstutis Dubnikas, Mindaugas Stoškus, Saulius Juknevičius, politologai Algimantas Jankauskas, Andrius Švarplys, Audrius Makauskas, Vytautas Sinica, žinomi menininkai Jurga Lago, Gitenis Umbrasas, Audrys Karalius, Irma Leščinskaitė, Faustas Latėnas, Gediminas Storpirštis ir kiti. Visas komiteto narių sąrašas paskelbtas komiteto interneto svetainėje.

„Komitetas suburtas siekiant atstovauti kuo platesniems Lietuvos išlikimu besirūpinantiems visuomenės sluoksniams ir grupėms. Į jį pakviesti didelę gyvenimo ir politinės veiklos patirtį sukaupę ir darbais ištikimybę Lietuvai įrodę žmonės, taip pat ir patriotiškas, politikos ir kitus socialinius mokslus gerai išmanantis, visapusiškai apsišvietęs jaunimas. Sutelktomis pastangomis pavyko peržengti pirmąjį ir ypač sunkiai įveikiamą, iki šiol šalies viešajame gyvenime vyraujantį ir jį griaunantį apsiribojimo siaurais partiniais interesais barjerą. Suvienijome įvairių regionų, profesijų, amžiaus grupių ir net partijų – nuo tautininkų ir krikdemų iki socialdemokratų – atstovus. Pagrindinė komitetą vienijanti idėja yra Lietuvos valstybės ir lietuvių tautos išlikimas, pasipriešinimas globalizmo siautėjimui, smaugiančiam lietuvišką verslą ir išsiurbusiam žmones iš Lietuvos“, – džiaugėsi kol kas didžiausią komitetą Lietuvos rinkimų istorijoje subūręs Vytautas Radžvilas.

„Tikimės, kad plati ir vieninga komiteto sudėtis taps pavyzdžiu ir paskata telktis į visiems geros valios Lietuvos piliečiams, kuriems rūpi tie patys idealai. Kviečiame visus, kam rūpi Lietuvos ir ES išlikimas, neskaldyti bendraminčių partiniais pagrindais ir daugybės sąrašų kūrimu, kaip jau nutiko su prezidento rinkimais. Visus, norinčius išsaugoti suverenią nacionalinę Lietuvos valstybę, raginame susitelkti ir palaikyti mūsų komitetą. Tai nėra eiliniai rinkimai ir įprastas kvietimas balsuoti už mus. Artėjantys Europos Parlamento rinkimai pirmiausia yra vienintelė ir todėl unikali galimybė skleisti, kaip kad buvo ir Sąjūdžio metais, žinią, kad Europos Sąjungą būtina rimtai pertvarkyti, kad ji vėl taptų gyvybinga ir stipri. Taip pat žinią, kad Lietuva atgims tik aktyviai prisidėdama prie pastangų apginti bei išsaugoti Europą ir stiprins ją vėl tapdama visaverte ir oria valstybe. Lietuvai geriausia Europos Sąjunga – tokia būtų šiais rinkimais skatinamo tautinio ir valstybinio prabudimo glausta formulė. Tikime, kad ja išsakomas svarbiausias šių dienų Lietuvos tikslas yra pakankamai svarbus ir prasmingas, kad įkvėptų visuomenę pamiršti smulkmeniškas politines bei partines rietenas ir po trijų dešimtmečių skaldymosi ir nesantarvės tarpsnio vėl susivienyti Europos ir Lietuvos išlikimo ir ateities vardan“, – teigė prof.  Vytautas Radžvilas, į rinkimus grįžtantis po 27 metų pertraukos. 

Komitetas taip pat pradėjo rinkti aukas, atskleidė savo logotipą, pirmąkart viešai publikavo rinkimų programą. Visa komiteto sudėtis, pilnas į Europos Parlamentą keliamų kandidatų sąrašas, rinkiminė programa, dalyvavimą rinkimuose paaiškinantys interviu ir kita informacija skelbiama šiandien veikti pradėjusioje komiteto interneto svetainėje www.radzvilas2019.lt 


Susiję

Vytautas Radžvilas 5540662484408170885
item